Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Hanım Sahabiler
hz aise r.a
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Eyvàh!" data-source="post: 7364" data-attributes="member: 12"><p></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"><span style="color: darkgreen"><strong>AİŞE annemiz sadaka vereceği zaman vereceği sadakaya koku sürermiş...</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"><span style="color: darkgreen"><strong>merak etmişler ve AİŞE annemize sormaya karar vermişler.</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"><span style="color: darkgreen"><strong>YA...AİŞE neden verdiğin sadakayı kokularsın.</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"><span style="color: darkgreen"><strong>AİŞE annemizin cevabı şöyle olmuş.</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"><span style="color: darkgreen"><strong></strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"><span style="color: darkgreen"><strong>verilen sadaka verilenden önce ALLAH'ın c.c. huzuruna cıkarmış bende onu kokularımki ALLAH'ın c.c. huzuruna çıktığında mis gibi koksun...</strong></span></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f"></span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f">Ebedi hayat müjdecisi bir gün, Mescid-i Nebevi’de oturmaktaydı. En büyük sevdalıları da etrafında halka halka idi. Başta en büyük sıddıkiyet ve teslimiyet örneği Hazret-i Ebu Bekir, Hak ve adalet güneşi Hazret-i Ömer, haya madeni Hazret-i Osman, ilim ve hikmet kutbu Hazret-i Ali bulunuyorlardı. </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: #2f4f4f">Ve mü’minlerin şefkatli annesi Hazret-i Aişe ile ince ve derin Fatıma (Radıyallahü anhüma) da oradaydılar.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Bu, cihanın fazilet direkleri billur çeşmeleri Allah sevgilisinin iman aynası berrak yüzüne bakıp saadetten uçuyorlardı. Bütün insanoğluna Allah müjdesi getiren Peygamberler Peygamberi bir ara ciddi şekilde ağlamaya başladı. Elmas elmas göz yaşları mukaddes sakalına doğru akıyordu. Bunu gören Hazret-, Ebu Bekir (R.A.) sordu:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü! Anam babam sana feda olsun, niçin ağlıyorsunuz?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ya Eba Bekir! Ben ağlamayayım da kim ağlasın? Ümmetimin önünde çok uzun ve tehlikeli bir yol vardır, hem de ümmetimin boyuna kadar masiyette, günaha dalmışlar.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Rikkat ve merhamet madeni Hz. Ebu Bekir’in de gözleri dolu dolu, gönül ocağına bir ateş düştü:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü: dedi,, Senin mukaddes canın müsterih olsun, sen üzülme. Emin ol ki, kıyamet gününde ümmetinin günahları yüzünden işlerin sıkıştığı zaman ben ümmetinin bütün günahlarının yarısını yükleneceğim. Ta ki, onların ükü hafiflesin</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Allah’ın Resulü cennetler gibi tebessüm buyurdular ve Hazret-i Ebu Bekir’in sırtını okşayıp, onu sena ettiler.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Sonra Hazret-i Ömer’e dediler:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ya Ömer! Söyle bakalım, Hazret-i Ebu Bekir’in sözlerini işittin, sen ümmetimin isyankarları hakkında ne yapabilirsin?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü? Ben Ebu Bekir’in yaptığını yapacak kudret ve takatte değilim. Fakat ben de, ümmetinin günahlarının üçte birini yüklenebilirim!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Alemlerin Fahri, Hazret-i Ömer’i de okşadı. Sonra mukaddes gözlerini Hazret-i Osman’a dikti:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ya Osman! Dedi, ümmetim hakkında sen ne yapabilirsin?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Masum efendi cevap verdi:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü! Anam babam sana feda olsun. Ben Ömer’in yaptığını yapmağa muktedir değilim. Fakat ben de, ümmetinin günahlarından dörtte birini yüklenebilirim!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">İnsanlığın ve kemalatın güneşi onu da okşayıp memnun olduğunu bildirdi. Sonra bilgi güneşi Hazret-i Ali’ye döndü:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ya Ali dedi, ümmetim hakkında sen ne yapabileceksin?</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Kevser sakisi cevap verdi:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü! Benim elimden ancak mürüvvet çıkar. Ben de yarın kıyamet gününde sırat tarafını tutacağım ve gelen isyankârları Cehennem ateşine düşmekten alıkoymaya çalışacağım. Şayet işler çok şiddetlenir de daralırsam, onlara bedel kendimi nar’a atacağım. Onların her birini Cehennemden çıkarıp Cennete göndermeğe uğraşacağım!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Allah’ın sevgilisi, Cenab-ı Ali’nin bu cevabına da tebessüm ettiler ve Hazret-i Aişe’ye buyurdular:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ya Aişe: Sen de söyle, ümmetimin isyankarları hakkında ne yapacaksın? Zira sen de onların annesi bulunuyorsun. Anneye de evladı için bir fedakârlık ister.</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Dirayet ve zarafet timsali Hazret-i Aişe dedi ki: </span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü! Ben Fatıma’nın huzurunda ondan önce bir şey söyleyemem!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">İnce ve derin Fatıma derhal cevap verdi:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Sen anasın, ben evladım. Evlad anasının huzurunda, anadan evvel konuşamaz!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Hazret-i Aişe mukabele etti:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ya Fatıma! Ne diyorsun sen? Ben nasıl konuşabilirim ki o kimsenin yanında, onun hakkında Allah’ın Resulü şöyle buyurmuştur:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Fatıma benden bir parçadır!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Peygamber kızı cevabı yetiştirdi:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ben nasıl konuşurum o kimsenin yanında ki, onun hakkında Kainatın Efendisi şöyle buyurmuştur:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Beni görmediğiniz zaman, dininizin yarısı, yahut üçte birini Humeyra’dan (yani Aişe’den) alınız, öğreniniz!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Hazret-i Aişe’nin ruhu bir kuş gibi çırpındı ve dedi ki:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Allah’a yemin ederim ki, ben senden evvel konuşmam ya Fatıma!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">Müslümanlık tarlasının saadet mahsulü olan derin ve ince Fatıma konuşmak zorunda kalınca şöyle dedi:</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey aziz babam! Ümmetin hesap vermek için hazırlandığı sırada, sen beni mizan başında göreceksin!</span></span></span></p><p><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="color: darkslategray">-Ey babasının ruhu, ey iki gözümün nuru, orada ne yapacaksın?</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: #2f4f4f">Ey aziz babam! Eğer ümmetinin günahları ağır basarsa, taatleri hafif gelirse, zehirlenerek şehit edilen ciğerparem evladım Hasan’ın zehire bulanmış gömleğini sevap kefesine koyacağım. (ki o sırada Hz. Hasan ve Hz Hüseyin daha çocuk idiler) Eğer kafi gelmezse, üstümde, başımda ne varsa hepsini mizana koyacağım. Ta ki, ümmetinin sevap ve taati üstün gelsin!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">Allah’ın Sevgilisi bu cevaptan pek hoşlandılar ve buyurdular:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ey mü’minlerin annesi! Söyle artık, ümmetimin günahkarları hakkında sen ne yapacaksın?</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü! O günde zannetmem ki, bu hale göre bana ihtiyaç kalsın!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Şayet lüzum ve ihtiyaç hasıl olursa nasıl yapacaksın ya Aişe?</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Söylemek istemiyorum. Ey Allah2ın Resulü!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ya Aişe! Baban Eba Bekir’in hatırı için söyle!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Söyleyemem!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ömer’in Hatırı için söyle!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Söyleyemem!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ali’nin hatırı için söyle!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Hayır, söylemeyeceğim!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Öyleyse, Fatıma için söyle!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Yine de söyleyemem!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ya Aişe kimin için söyleyeceksin?</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ey Allah’ın Resulü! Allah için söyleyeceğim!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">Ve Hazret-i Aişe, kendisine hayretle bakan gözler arasından süzülüp hücresine girdi. Ellerini ulvilik alemlerine kaldırdı. Öyle içten, öyle derinden yalvarıyordu ki, adeta kendisinden geçmişti. Diyordu ki:</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">-Ey biniyaz Allah! Ey sermayesizlere sermaye veren şanı yüce Mevlam! Zat-ı uluhiyetin hürmetine, nurun şerefine bana imdat et. Beni sen, bütün mü’minlerin anası kıldın da, kalbime hepsinin sevgisini yerleştirdin. Bir ana hiçbir zaman evladının yanmasına razı olamaz. Ya onları da benimle Cennetine koy, ya beni de onlarla beraber Cehennemine at!</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkslategray">Mü’minlerin temiz ve pak annesi Hazret-i Aişe (R.A.) böyle diyerek dua ediyordu. Gözlerinden billur billur yaşlar akıyordu. O nur tanesi, mü’minlerin derdiyle bikarar olmuştu. </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Eyvàh!, post: 7364, member: 12"] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#2f4f4f][COLOR=darkgreen][B]AİŞE annemiz sadaka vereceği zaman vereceği sadakaya koku sürermiş... merak etmişler ve AİŞE annemize sormaya karar vermişler. YA...AİŞE neden verdiğin sadakayı kokularsın. AİŞE annemizin cevabı şöyle olmuş. verilen sadaka verilenden önce ALLAH'ın c.c. huzuruna cıkarmış bende onu kokularımki ALLAH'ın c.c. huzuruna çıktığında mis gibi koksun...[/B][/COLOR] [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#2f4f4f]Ebedi hayat müjdecisi bir gün, Mescid-i Nebevi’de oturmaktaydı. En büyük sevdalıları da etrafında halka halka idi. Başta en büyük sıddıkiyet ve teslimiyet örneği Hazret-i Ebu Bekir, Hak ve adalet güneşi Hazret-i Ömer, haya madeni Hazret-i Osman, ilim ve hikmet kutbu Hazret-i Ali bulunuyorlardı. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#2f4f4f]Ve mü’minlerin şefkatli annesi Hazret-i Aişe ile ince ve derin Fatıma (Radıyallahü anhüma) da oradaydılar.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Bu, cihanın fazilet direkleri billur çeşmeleri Allah sevgilisinin iman aynası berrak yüzüne bakıp saadetten uçuyorlardı. Bütün insanoğluna Allah müjdesi getiren Peygamberler Peygamberi bir ara ciddi şekilde ağlamaya başladı. Elmas elmas göz yaşları mukaddes sakalına doğru akıyordu. Bunu gören Hazret-, Ebu Bekir (R.A.) sordu:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü! Anam babam sana feda olsun, niçin ağlıyorsunuz?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ya Eba Bekir! Ben ağlamayayım da kim ağlasın? Ümmetimin önünde çok uzun ve tehlikeli bir yol vardır, hem de ümmetimin boyuna kadar masiyette, günaha dalmışlar.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Rikkat ve merhamet madeni Hz. Ebu Bekir’in de gözleri dolu dolu, gönül ocağına bir ateş düştü:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü: dedi,, Senin mukaddes canın müsterih olsun, sen üzülme. Emin ol ki, kıyamet gününde ümmetinin günahları yüzünden işlerin sıkıştığı zaman ben ümmetinin bütün günahlarının yarısını yükleneceğim. Ta ki, onların ükü hafiflesin[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Allah’ın Resulü cennetler gibi tebessüm buyurdular ve Hazret-i Ebu Bekir’in sırtını okşayıp, onu sena ettiler.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Sonra Hazret-i Ömer’e dediler:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ya Ömer! Söyle bakalım, Hazret-i Ebu Bekir’in sözlerini işittin, sen ümmetimin isyankarları hakkında ne yapabilirsin?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü? Ben Ebu Bekir’in yaptığını yapacak kudret ve takatte değilim. Fakat ben de, ümmetinin günahlarının üçte birini yüklenebilirim![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Alemlerin Fahri, Hazret-i Ömer’i de okşadı. Sonra mukaddes gözlerini Hazret-i Osman’a dikti:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ya Osman! Dedi, ümmetim hakkında sen ne yapabilirsin?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Masum efendi cevap verdi:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü! Anam babam sana feda olsun. Ben Ömer’in yaptığını yapmağa muktedir değilim. Fakat ben de, ümmetinin günahlarından dörtte birini yüklenebilirim![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]İnsanlığın ve kemalatın güneşi onu da okşayıp memnun olduğunu bildirdi. Sonra bilgi güneşi Hazret-i Ali’ye döndü:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ya Ali dedi, ümmetim hakkında sen ne yapabileceksin?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Kevser sakisi cevap verdi:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü! Benim elimden ancak mürüvvet çıkar. Ben de yarın kıyamet gününde sırat tarafını tutacağım ve gelen isyankârları Cehennem ateşine düşmekten alıkoymaya çalışacağım. Şayet işler çok şiddetlenir de daralırsam, onlara bedel kendimi nar’a atacağım. Onların her birini Cehennemden çıkarıp Cennete göndermeğe uğraşacağım![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Allah’ın sevgilisi, Cenab-ı Ali’nin bu cevabına da tebessüm ettiler ve Hazret-i Aişe’ye buyurdular:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ya Aişe: Sen de söyle, ümmetimin isyankarları hakkında ne yapacaksın? Zira sen de onların annesi bulunuyorsun. Anneye de evladı için bir fedakârlık ister.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Dirayet ve zarafet timsali Hazret-i Aişe dedi ki: [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü! Ben Fatıma’nın huzurunda ondan önce bir şey söyleyemem![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]İnce ve derin Fatıma derhal cevap verdi:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Sen anasın, ben evladım. Evlad anasının huzurunda, anadan evvel konuşamaz![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Hazret-i Aişe mukabele etti:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ya Fatıma! Ne diyorsun sen? Ben nasıl konuşabilirim ki o kimsenin yanında, onun hakkında Allah’ın Resulü şöyle buyurmuştur:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Fatıma benden bir parçadır![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Peygamber kızı cevabı yetiştirdi:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ben nasıl konuşurum o kimsenin yanında ki, onun hakkında Kainatın Efendisi şöyle buyurmuştur:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Beni görmediğiniz zaman, dininizin yarısı, yahut üçte birini Humeyra’dan (yani Aişe’den) alınız, öğreniniz![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Hazret-i Aişe’nin ruhu bir kuş gibi çırpındı ve dedi ki:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Allah’a yemin ederim ki, ben senden evvel konuşmam ya Fatıma![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]Müslümanlık tarlasının saadet mahsulü olan derin ve ince Fatıma konuşmak zorunda kalınca şöyle dedi:[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey aziz babam! Ümmetin hesap vermek için hazırlandığı sırada, sen beni mizan başında göreceksin![/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=4][FONT=Comic Sans MS][COLOR=darkslategray]-Ey babasının ruhu, ey iki gözümün nuru, orada ne yapacaksın?[/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=#2f4f4f]Ey aziz babam! Eğer ümmetinin günahları ağır basarsa, taatleri hafif gelirse, zehirlenerek şehit edilen ciğerparem evladım Hasan’ın zehire bulanmış gömleğini sevap kefesine koyacağım. (ki o sırada Hz. Hasan ve Hz Hüseyin daha çocuk idiler) Eğer kafi gelmezse, üstümde, başımda ne varsa hepsini mizana koyacağım. Ta ki, ümmetinin sevap ve taati üstün gelsin![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]Allah’ın Sevgilisi bu cevaptan pek hoşlandılar ve buyurdular:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ey mü’minlerin annesi! Söyle artık, ümmetimin günahkarları hakkında sen ne yapacaksın?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü! O günde zannetmem ki, bu hale göre bana ihtiyaç kalsın![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Şayet lüzum ve ihtiyaç hasıl olursa nasıl yapacaksın ya Aişe?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Söylemek istemiyorum. Ey Allah2ın Resulü![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ya Aişe! Baban Eba Bekir’in hatırı için söyle![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Söyleyemem![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ömer’in Hatırı için söyle![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Söyleyemem![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ali’nin hatırı için söyle![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Hayır, söylemeyeceğim![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Öyleyse, Fatıma için söyle![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Yine de söyleyemem![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ya Aişe kimin için söyleyeceksin?[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ey Allah’ın Resulü! Allah için söyleyeceğim![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]Ve Hazret-i Aişe, kendisine hayretle bakan gözler arasından süzülüp hücresine girdi. Ellerini ulvilik alemlerine kaldırdı. Öyle içten, öyle derinden yalvarıyordu ki, adeta kendisinden geçmişti. Diyordu ki:[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]-Ey biniyaz Allah! Ey sermayesizlere sermaye veren şanı yüce Mevlam! Zat-ı uluhiyetin hürmetine, nurun şerefine bana imdat et. Beni sen, bütün mü’minlerin anası kıldın da, kalbime hepsinin sevgisini yerleştirdin. Bir ana hiçbir zaman evladının yanmasına razı olamaz. Ya onları da benimle Cennetine koy, ya beni de onlarla beraber Cehennemine at![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=darkslategray]Mü’minlerin temiz ve pak annesi Hazret-i Aişe (R.A.) böyle diyerek dua ediyordu. Gözlerinden billur billur yaşlar akıyordu. O nur tanesi, mü’minlerin derdiyle bikarar olmuştu. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Hanım Sahabiler
hz aise r.a
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…