Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Hz. Ali ve Asım
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 173881" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>Ali aleyhisselam Cemel harbinin <span style="color: blue">(</span><span style="color: blue">1)</span></strong></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong> bitiminden sonra Basra’ya girdi. Basra’da bulunduğu günlerden birinde Ala ibn Ziyad-i Harisi adında bir dostunu ziyarete gitti. Bu adamın görkemli ve geniş bir evi vardı. Ali, (a.s) evin azametini ve genişliğini görünce ona dedi: “Böylesine geniş bir ev dünyada senin ne işine yarar? Böyle geniş bir eve ahirette daha çok muhtaçsın. Fakat istersen, dünyadaki bu geniş evi, ahiretteki o geniş eve ulaşmak için bir vesile yapabilirsin. Şöyle ki bu evde misafir kabul edersin, akrabaya karşı sevgini gösterirsin, müslümanların hukukunu bu evde izhar edersin, bu evi hakları yaşatmaya ve elde etmeye vesile yapar, şahsi isteklerinin tekelinden çıkarırsın. </strong></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>- Ala ey müminlerin emiri! kardeşim Asım’dan senin önünde sikayetçiyim<span style="color: blue">.(2)</span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>- Ne şikayetin var?</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>- Dünyayı terketmiş, eski elbiseler giymiş, bir köşede inzivaya çekilmiş. </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>Herşeyi ve herkesi bırakmıştır.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>- Onu getiriniz.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>Asım’ı getirdiler. Ali (a.s) ona:Ey kendi canının düşmanı, şeytan senin aklını çalmış. Niçin hanımına ve çocuklarına acımadın? Acaba Allah’ın Sana helal ettiği, dünyanın temiz nimetlerinden faydalanmana razı olmıyacağını mı hayal ediyorsun? Sen Allah’ın nezrinde bundan dana küçüksün hemen evine dön! buyurdular.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>Asım:Ey müminlerin emiri, sen de benim gibisin, sen de kendini sıkıntıya atıyorsun, hayatı kendine güçlendiriyorsun. Yumuşak elbise giymiyor, lezzetli yemek yemiyorsun. Ben de senin yaptığını işin aynısını yapıyorum, senin gittiğin yoldan gidiyorum.</strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 10px"><strong>- Yanılıyorsun; ben senden farklıyım, benim, senin sahip olmadığın bir mevkiim vardır. Ben, önderlik ve hükümet elbisesini giymişim. Hakimlik ve önderlik vazifesi başka bir vazifedir. Allah, adil yöneticilere: Milletinizin en zayıf tabakasının yaşantısını şahsi hayatınıza, ölçü edininiz, buyurmuştur. Önderler, fakirlik ve yoksulluğun bu sınıfa fazla tesir etmemesi için halkın en yoksulu olarak yaşarlar. Binaenaleyh benim bir vazifem, seninse başka bir vazifen vardır.(3)</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="color: #0000ff"><u>Dipnotlar</u></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 9px"><span style="color: #0000ff">(1)</span>- Cemel harbı, yakınında, Emir-ül müminin (a.s) ile Ayşe, Talka ve Zübeyr’den müteşekkil bir grup arasında vuku buldu. Ayşe deveye binmiş olarak orduya rehberlik ettiği için bu harbi Cemel harbi olarak adlandırılmıştır. (Arapça’da Cemel yani deve) Bu harbi, Ayşe, Talka ve Zübeyı, hilafetin 89 Ali (a.s)’da istikrar bulunmasından ve o hazretin eşraf için, hiç bir imtiyaz tanımaksızın adilane huyunu görmekten hemen sonra başlatılır. Zafer Ali (a.s)’in ordusuna ait oldu.</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 9px"><span style="color: #0000ff">(2)</span>-(2) Bu hikayeyi İbni-i Abil Hadid, Nehcül-Belaga şerhinde C: 3 S. 19 (Beyrut basımı)’da naklediyor. Fakat Rebi’bin Ziyad adıyla değil Ala’bin Ziyad adıyla.</span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 9px"><span style="color: #0000ff">(3)</span> - Nehcül-Belağa, Hutbe 207</span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: blue">*Doğruların Öyküsü</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 173881, member: 15919"] [B][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]Ali aleyhisselam Cemel harbinin [COLOR=blue]([/COLOR][COLOR=blue]1)[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B] bitiminden sonra Basra’ya girdi. Basra’da bulunduğu günlerden birinde Ala ibn Ziyad-i Harisi adında bir dostunu ziyarete gitti. Bu adamın görkemli ve geniş bir evi vardı. Ali, (a.s) evin azametini ve genişliğini görünce ona dedi: “Böylesine geniş bir ev dünyada senin ne işine yarar? Böyle geniş bir eve ahirette daha çok muhtaçsın. Fakat istersen, dünyadaki bu geniş evi, ahiretteki o geniş eve ulaşmak için bir vesile yapabilirsin. Şöyle ki bu evde misafir kabul edersin, akrabaya karşı sevgini gösterirsin, müslümanların hukukunu bu evde izhar edersin, bu evi hakları yaşatmaya ve elde etmeye vesile yapar, şahsi isteklerinin tekelinden çıkarırsın. [/B][/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]- Ala ey müminlerin emiri! kardeşim Asım’dan senin önünde sikayetçiyim[COLOR=blue].(2)[/COLOR][/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]- Ne şikayetin var?[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]- Dünyayı terketmiş, eski elbiseler giymiş, bir köşede inzivaya çekilmiş. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]Herşeyi ve herkesi bırakmıştır.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]- Onu getiriniz.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]Asım’ı getirdiler. Ali (a.s) ona:Ey kendi canının düşmanı, şeytan senin aklını çalmış. Niçin hanımına ve çocuklarına acımadın? Acaba Allah’ın Sana helal ettiği, dünyanın temiz nimetlerinden faydalanmana razı olmıyacağını mı hayal ediyorsun? Sen Allah’ın nezrinde bundan dana küçüksün hemen evine dön! buyurdular.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]Asım:Ey müminlerin emiri, sen de benim gibisin, sen de kendini sıkıntıya atıyorsun, hayatı kendine güçlendiriyorsun. Yumuşak elbise giymiyor, lezzetli yemek yemiyorsun. Ben de senin yaptığını işin aynısını yapıyorum, senin gittiğin yoldan gidiyorum.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=2][B]- Yanılıyorsun; ben senden farklıyım, benim, senin sahip olmadığın bir mevkiim vardır. Ben, önderlik ve hükümet elbisesini giymişim. Hakimlik ve önderlik vazifesi başka bir vazifedir. Allah, adil yöneticilere: Milletinizin en zayıf tabakasının yaşantısını şahsi hayatınıza, ölçü edininiz, buyurmuştur. Önderler, fakirlik ve yoksulluğun bu sınıfa fazla tesir etmemesi için halkın en yoksulu olarak yaşarlar. Binaenaleyh benim bir vazifem, seninse başka bir vazifen vardır.(3)[/B][/SIZE][/FONT] [B][COLOR=#0000ff][U]Dipnotlar[/U][/COLOR][/B] [B][SIZE=1][COLOR=#0000ff](1)[/COLOR]- Cemel harbı, yakınında, Emir-ül müminin (a.s) ile Ayşe, Talka ve Zübeyr’den müteşekkil bir grup arasında vuku buldu. Ayşe deveye binmiş olarak orduya rehberlik ettiği için bu harbi Cemel harbi olarak adlandırılmıştır. (Arapça’da Cemel yani deve) Bu harbi, Ayşe, Talka ve Zübeyı, hilafetin 89 Ali (a.s)’da istikrar bulunmasından ve o hazretin eşraf için, hiç bir imtiyaz tanımaksızın adilane huyunu görmekten hemen sonra başlatılır. Zafer Ali (a.s)’in ordusuna ait oldu.[/SIZE][/B] [B][SIZE=1][COLOR=#0000ff](2)[/COLOR]-(2) Bu hikayeyi İbni-i Abil Hadid, Nehcül-Belaga şerhinde C: 3 S. 19 (Beyrut basımı)’da naklediyor. Fakat Rebi’bin Ziyad adıyla değil Ala’bin Ziyad adıyla.[/SIZE][/B] [B][SIZE=1][COLOR=#0000ff](3)[/COLOR] - Nehcül-Belağa, Hutbe 207[/SIZE][/B] [B][COLOR=blue]*Doğruların Öyküsü[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Çocuk Gemisi
Çocuk Çocuğa Muhabbet
Hikaye Bahçesi
Hz. Ali ve Asım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…