Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Hz. Ebubekir (r.a.) ile Hz. Ali’nin (r.a.) Münazarası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="_vatan_" data-source="post: 208818" data-attributes="member: 1007353"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Bir gün Ebubekir Sıddık (ra), Resulullah’ın (asm) evine geldi. İçeri gireceği sırada, Hz. Ali de (ra) geldi.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra) (geri çekilip):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ya Ali sen buyur, gir” dedi.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali de cevap verdi. Daha sonra aralarında, aşağıdaki</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">uzun konuşma oldu:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ya Ebubekir! Sen önce gir ki, her iyilikte önde olan, her hayırlı işte ileri olan, herkesi geçen sensin.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Sen önce gir ki! Resulullah’a (asm) daha yakın sensin.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah’tan (asm) işittim. ‘Ümmetimden, Ebûbekir’den daha üstün bir kimsenin üzerine güneş doğmadı.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebûbekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçebilirim ki, Resulullah (asm) kızı Fatma’yı (ra) sana verdiği gün, ‘Kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘İbrahim’i (a.s) görmek isteyen, Ebubekir’in yüzüne</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">baksın.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Âdem’in (as) hilm sıfatını ve Yusuf’un (as) güzel ahlakını görmek isteyen Ali Murteza’ya baksın.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Senin önünde gidemem. Çünkü Resulullah (asm):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Ya Rabbi! Beni en çok seven ve ashabımın en iyisi kimdir?’ dedi.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Cenâb-ı Hak: ‘Ya Muhammed! Ebubekir Sıddık’tır.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm) Hayber’de: ‘Yarın sancağı öyle bir kimseye veririm ki, Allah-u Teâlâ onu sever. Ben de, onu çok severim.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Cennetin kapıları üzerinde ‘Ebubekir Habibullah’ yazılıdır.’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) Hayber gazasında, bayrağı sana verip, ‘Bu bayrak Melik-i Galibin, Ali Bin Ebu Talib’e hediyesidir.’</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm)buyurdu ki: ‘Ya Ebubekir, sen benim gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin.’ ”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Kıyamet günü, Ali cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir. Cenâb-ı Hak buyurur ki: ‘Ya Muhammed!</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Senin baban İbrahim Halil ne güzel babadır. Senin kardeşin Ali Bin Ebu Talib ne güzel kardeştir.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Kıyamet günü, cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">adındaki melek cennete girer. Cennetin anahtarlarını</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">getirir. Bana verir. Sonra Cebrail (as) gelip, Ya Muhammed</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebubekir Sıddık’a (ra) ver, istediğini cennete, dilediğini cehenneme göndersin der.’ ”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) buyurdu ki: ‘Ali, kıyamet günü benim yanımdadır. Havz ve Kevser yanında, benimledir. Sırat üzerinde benimledir. Cennette benimledir. Allah-u Teâlâ’yı görürken benimledir.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senden önce giremem. Çünkü Resulullah (asm):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Ebubekir’in imanı, bütün müminlerin imanı ile tartılsa, Ebubekir’in imanı ağır gelir’ buyurdu.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Ben sadıklığın şehriyim. Ebubekir onun kapısıdır.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Kıyamet günü Ali bir ata biner, görenler, acaba bu hangi peygamberdir?’ derler. Allah u Teâlâ, ‘Bu, Ali Bin Ebu Talib’dir.’ buyurur.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Ben ve Ebubekir, bir topraktanız. Tekrar bir olacağız.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">(asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Allah-u Teâlâ: ‘Ey cennet! Senin dört köşeni, dört kimse ile bezerim. Biri Peygamberlerin üstünü Muhammed’dir (asm). Biri, Allah’tan korkanların üstünü</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Ali’dir. Üçüncüsü kadınların üstünü Fatımatüz-Zehra’dır. Dördüncü köşesindeki de temizlerin üstünü Hasan ve Hüseyin’dir.’ ”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">‘Sekiz cennetten şöyle ses gelir: ‘Ebu Bekir! Sevdiklerinle birlikte gel, hepiniz cennete girin.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Ben bir ağaca benzerim. Fatıma bunun kökü, Ali gövdesi, Hasan ve Hüseyin meyvesidir.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Allah-u Teâlâ, Ebubekir’in bütün kusurlarını affetsin. Çünkü o, kızı Aişe’yi bana verdi. Hicrette bana yardımcı oldu. Bilal-i Habeşi’yi, benim için azad etti.’”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Resulullah’ın (asm) bu iki sevgilisi, kapıda böyle konuşurlarken, kendileri içeriden dinliyorlardı. Hz. Ali’nin sözünü kesip içeriden buyurdu ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ey kardeşlerim, Ebubekir ve Ali! Artık içeri girin. Cebrail (as) gelip dedi ki, yerdeki ve yedi kat göklerdeki</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">melekler sizi dinlemektedir. Kıyamete kadar birbirinizi övseniz, Allah-u Teâlâ yanındaki kıymetinizi anlatamazsınız.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">İkisi birbirine sarılıp, birlikte Resulullah’ın (asm) huzuruna girdiler.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Resulullah’ın (asm):</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Allah-u Teâlâ ikinize de yüz binlerce rahmet etsin. İkinizi sevenlere de, yüz binlerce rahmet etsin ve düşmanlarınıza da yüz binlerce lanet olsun.” buyurdu.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir Sıddık dedi ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ya Resulallah (asm). Ben, Ali kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali dedi ki:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ya Resulallah (asm). Ben de Ebubekir kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem ve başını kılıç ile bedeninden ayırırım.”</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ebubekir:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin düşmanlarına Kevser havzından su vermem” buyurdu.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali de:</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">“Ben, senin düşmanlarını Sırat üzerinden geçirmem” buyurdu.</span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'">Hz. Ali (ra) ve Hz. Ebubekir (ra) taraftarlarının ve düşmanlarının kulakları çınlasın. </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="_vatan_, post: 208818, member: 1007353"] [FONT=Trebuchet MS]Bir gün Ebubekir Sıddık (ra), Resulullah’ın (asm) evine geldi. İçeri gireceği sırada, Hz. Ali de (ra) geldi.[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ebubekir (ra) (geri çekilip): “Ya Ali sen buyur, gir” dedi.[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali de cevap verdi. Daha sonra aralarında, aşağıdaki uzun konuşma oldu:[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]“Ya Ebubekir! Sen önce gir ki, her iyilikte önde olan, her hayırlı işte ileri olan, herkesi geçen sensin.” Hz. Ebubekir (ra): “Sen önce gir ki! Resulullah’a (asm) daha yakın sensin.” Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah’tan (asm) işittim. ‘Ümmetimden, Ebûbekir’den daha üstün bir kimsenin üzerine güneş doğmadı.’ buyurdu.” Hz. Ebûbekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçebilirim ki, Resulullah (asm) kızı Fatma’yı (ra) sana verdiği gün, ‘Kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim.’ buyurdu.”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm): ‘İbrahim’i (a.s) görmek isteyen, Ebubekir’in yüzüne baksın.’ buyurdu.” Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm): ‘Âdem’in (as) hilm sıfatını ve Yusuf’un (as) güzel ahlakını görmek isteyen Ali Murteza’ya baksın.’ buyurdu.” Hz. Ali (ra): “Senin önünde gidemem. Çünkü Resulullah (asm): ‘Ya Rabbi! Beni en çok seven ve ashabımın en iyisi kimdir?’ dedi. Cenâb-ı Hak: ‘Ya Muhammed! Ebubekir Sıddık’tır.’ buyurdu.”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm) Hayber’de: ‘Yarın sancağı öyle bir kimseye veririm ki, Allah-u Teâlâ onu sever. Ben de, onu çok severim.’ buyurdu.” Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah ‘Cennetin kapıları üzerinde ‘Ebubekir Habibullah’ yazılıdır.’ buyurdu.”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) Hayber gazasında, bayrağı sana verip, ‘Bu bayrak Melik-i Galibin, Ali Bin Ebu Talib’e hediyesidir.’ buyurdu.”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm)buyurdu ki: ‘Ya Ebubekir, sen benim gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin.’ ” Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Kıyamet günü, Ali cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir. Cenâb-ı Hak buyurur ki: ‘Ya Muhammed! Senin baban İbrahim Halil ne güzel babadır. Senin kardeşin Ali Bin Ebu Talib ne güzel kardeştir.’”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne geçemem. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Kıyamet günü, cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan adındaki melek cennete girer. Cennetin anahtarlarını getirir. Bana verir. Sonra Cebrail (as) gelip, Ya Muhammed (asm) cennetin ve cehennemin anahtarlarını, Ebubekir Sıddık’a (ra) ver, istediğini cennete, dilediğini cehenneme göndersin der.’ ” Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Ali, kıyamet günü benim yanımdadır. Havz ve Kevser yanında, benimledir. Sırat üzerinde benimledir. Cennette benimledir. Allah-u Teâlâ’yı görürken benimledir.’”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali (ra): “Ben, senden önce giremem. Çünkü Resulullah (asm): ‘Ebubekir’in imanı, bütün müminlerin imanı ile tartılsa, Ebubekir’in imanı ağır gelir’ buyurdu.” Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Ben ilmin şehriyim, Ali onun kapısıdır.’” Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Ben sadıklığın şehriyim. Ebubekir onun kapısıdır.’”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Kıyamet günü Ali bir ata biner, görenler, acaba bu hangi peygamberdir?’ derler. Allah u Teâlâ, ‘Bu, Ali Bin Ebu Talib’dir.’ buyurur.” Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki:[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]‘Ben ve Ebubekir, bir topraktanız. Tekrar bir olacağız.’” Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Allah-u Teâlâ: ‘Ey cennet! Senin dört köşeni, dört kimse ile bezerim. Biri Peygamberlerin üstünü Muhammed’dir (asm). Biri, Allah’tan korkanların üstünü Ali’dir. Üçüncüsü kadınların üstünü Fatımatüz-Zehra’dır. Dördüncü köşesindeki de temizlerin üstünü Hasan ve Hüseyin’dir.’ ”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Sekiz cennetten şöyle ses gelir: ‘Ebu Bekir! Sevdiklerinle birlikte gel, hepiniz cennete girin.’” Hz. Ebubekir (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Ben bir ağaca benzerim. Fatıma bunun kökü, Ali gövdesi, Hasan ve Hüseyin meyvesidir.’” Hz. Ali (ra): “Ben, senin önüne nasıl geçerim. Çünkü Resulullah (asm) buyurdu ki: ‘Allah-u Teâlâ, Ebubekir’in bütün kusurlarını affetsin. Çünkü o, kızı Aişe’yi bana verdi. Hicrette bana yardımcı oldu. Bilal-i Habeşi’yi, benim için azad etti.’”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Resulullah’ın (asm) bu iki sevgilisi, kapıda böyle konuşurlarken, kendileri içeriden dinliyorlardı. Hz. Ali’nin sözünü kesip içeriden buyurdu ki:[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]“Ey kardeşlerim, Ebubekir ve Ali! Artık içeri girin. Cebrail (as) gelip dedi ki, yerdeki ve yedi kat göklerdeki melekler sizi dinlemektedir. Kıyamete kadar birbirinizi övseniz, Allah-u Teâlâ yanındaki kıymetinizi anlatamazsınız.”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]İkisi birbirine sarılıp, birlikte Resulullah’ın (asm) huzuruna girdiler. Resulullah’ın (asm): “Allah-u Teâlâ ikinize de yüz binlerce rahmet etsin. İkinizi sevenlere de, yüz binlerce rahmet etsin ve düşmanlarınıza da yüz binlerce lanet olsun.” buyurdu.[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ebubekir Sıddık dedi ki: “Ya Resulallah (asm). Ben, Ali kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem. Hz. Ali dedi ki: “Ya Resulallah (asm). Ben de Ebubekir kardeşimin düşmanlarına şefaat etmem ve başını kılıç ile bedeninden ayırırım.”[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ebubekir: “Ben, senin düşmanlarına Kevser havzından su vermem” buyurdu.[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali de: “Ben, senin düşmanlarını Sırat üzerinden geçirmem” buyurdu.[/FONT] [FONT=Trebuchet MS]Hz. Ali (ra) ve Hz. Ebubekir (ra) taraftarlarının ve düşmanlarının kulakları çınlasın. [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Hz. Ebubekir (r.a.) ile Hz. Ali’nin (r.a.) Münazarası
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…