Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Hz.Hasan Ve Hüseyin Efendilerimize dair
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Sergerdan" data-source="post: 77427" data-attributes="member: 2492"><p><strong>Ynt: Hz.Hasan Ve Hüseyin Efendilerimize dair</strong></p><p></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">Taberani'den:</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">Mervan,Ebu Hüreyre'ye sebebi olan hastalıgında ugrayarak:</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">-Ben seni tanıyalı beri hiç bir şeyden dolayı sana gücenmedim.Ancak Hasen ile Hüseyin'e olan sevginden ötürü sana karşı kalbimde sogukluk vardır,dedi.(Hilafet meselesinde o dönemde yaşanan olaylarla ilgili olsa gerek)</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">Bunu üzerine Ebu Hüreyre radıyallahu anh kendini dogrulmaya zorladı ve kalkıp oturduktan sonra:</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">-Allah için şahitlik ederim ki,biz bir yolculukta Peygamber Efendimizle beraberdik.Hasen ile Hüseyin de anneleriyle birlikte bizimle beraber idiler.Bir yerde aglama sesleri geldi.Peygamber Efendimiz hemen kalkıp gitti ve:</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">-Yavrularımın nesi vae,niçin aglıyorlar?diye sordu.</span></p><p><span style="color: blue">Anneleri:</span></p><p><span style="color: blue">-susuzluktan aglıyorlar,dedi.</span></p><p><span style="color: blue">Peygamber Efendimiz dönüp yanındaki tulumu yokladı ve tulumu boş görünce:</span></p><p><span style="color: blue">-Kimde su var?diye çagırdı.</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">O günde müthiş bir susuzluk vardı,herkes su arıyordu.Bunun için hiç kimsede bir damla su bulunamadı.Bunun üzerine Peygamber Efendimiz,annelerine:</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">-Birini bana ver,dedi.</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">Anneleri çocuklardan birini çadırın altından Peygamber Efendimize uzatırken kolunun beyazlıgını gördüm.Peygamber Efendimiz çocugu kucagına alırken çocuk hiç durmuyor,aralıksız aglıyordu.Peygamber Efendimiz mübarek dilini çıkarıp çocugun agzına verdi.Çocuk da Peygamber Efendimiz'in dilini emmeye başladı.Ta ki,susup artık ondan bir ses duyulmaz oldu.Ondan sonra Peygamber Efendimiz,annelerine:</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">-Ötekisini de bana ver,diyerek ona da aynı şeyi yaptı.</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">Böylece her ikisi de susup aglamadılar.Bundan sonra Peygamber Efendimiz hareket emrini verdi.Biz de çadırların sagından,solundan ilerleyerek Peygamber Efendimiz'e yolun ortasında kavuştuk.İşte ben Resulullah'tan bunu gözümle gördükten sonra onları nasıl sevmeyecegim?dedi.</span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue">Cenab-ı Allah,hepimize Ehl-i Beyt'in sevgisini ihsan buyursun ve kendilerine bugzedenlerden bizi uzak kılsın.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sergerdan, post: 77427, member: 2492"] [b]Ynt: Hz.Hasan Ve Hüseyin Efendilerimize dair[/b] [color=blue] Taberani'den: Mervan,Ebu Hüreyre'ye sebebi olan hastalıgında ugrayarak: -Ben seni tanıyalı beri hiç bir şeyden dolayı sana gücenmedim.Ancak Hasen ile Hüseyin'e olan sevginden ötürü sana karşı kalbimde sogukluk vardır,dedi.(Hilafet meselesinde o dönemde yaşanan olaylarla ilgili olsa gerek) Bunu üzerine Ebu Hüreyre radıyallahu anh kendini dogrulmaya zorladı ve kalkıp oturduktan sonra: -Allah için şahitlik ederim ki,biz bir yolculukta Peygamber Efendimizle beraberdik.Hasen ile Hüseyin de anneleriyle birlikte bizimle beraber idiler.Bir yerde aglama sesleri geldi.Peygamber Efendimiz hemen kalkıp gitti ve: -Yavrularımın nesi vae,niçin aglıyorlar?diye sordu. Anneleri: -susuzluktan aglıyorlar,dedi. Peygamber Efendimiz dönüp yanındaki tulumu yokladı ve tulumu boş görünce: -Kimde su var?diye çagırdı. O günde müthiş bir susuzluk vardı,herkes su arıyordu.Bunun için hiç kimsede bir damla su bulunamadı.Bunun üzerine Peygamber Efendimiz,annelerine: -Birini bana ver,dedi. Anneleri çocuklardan birini çadırın altından Peygamber Efendimize uzatırken kolunun beyazlıgını gördüm.Peygamber Efendimiz çocugu kucagına alırken çocuk hiç durmuyor,aralıksız aglıyordu.Peygamber Efendimiz mübarek dilini çıkarıp çocugun agzına verdi.Çocuk da Peygamber Efendimiz'in dilini emmeye başladı.Ta ki,susup artık ondan bir ses duyulmaz oldu.Ondan sonra Peygamber Efendimiz,annelerine: -Ötekisini de bana ver,diyerek ona da aynı şeyi yaptı. Böylece her ikisi de susup aglamadılar.Bundan sonra Peygamber Efendimiz hareket emrini verdi.Biz de çadırların sagından,solundan ilerleyerek Peygamber Efendimiz'e yolun ortasında kavuştuk.İşte ben Resulullah'tan bunu gözümle gördükten sonra onları nasıl sevmeyecegim?dedi. Cenab-ı Allah,hepimize Ehl-i Beyt'in sevgisini ihsan buyursun ve kendilerine bugzedenlerden bizi uzak kılsın.[/color] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
Hz.Hasan Ve Hüseyin Efendilerimize dair
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…