Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Hz.Mevlana'nın hayatından ..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kýrýmlý" data-source="post: 255066" data-attributes="member: 9664"><p>Sevgili Hüda Kardeşim</p><p>Bu yayınladığın menkıbelerin aynılarını pekçok sitede bulmak mümkün.Çünkü kimse bilginin doğru olup olmadığını araştırmadan Mevlana adına ne varsa kopyala yapıştır yaparak her yerde yayınlıyor.Böylece internette bilgi kirliliği hergün artıyor.</p><p></p><p>Bu menkıbenin Sipehsalar risalesinde geçtiğini ben söyledim bunun farkındayım siz bunu biliyormuydunuz bilmiyorum.İnşallah menkıbenin doğru haliyle bularak burada yayınlamamdan memnun olmuşsunuzdur.</p><p></p><p>Okuduğum herşeyde yanlış aramıyorum.Doğru bilgiyi arıyorum.İnanın doğru bilgiyi aramak kadar güzel bir şey yoktur.Mesela Hz. İbrahim kendi devrindeki inanışların doğru olup olmadığını araştırmasaydı.Tevhid inancına erebilirmiydi.Evet Allah ın istemesiyle herşey olur o da olurdu ancak Allah onun araştırmasını ve doğruya kendisinin ulaşmasını sağladı.Bununla beraber hepimizin bildiği ayetlerde Rabbimiz pekçok kereler bizlere "hiç akletmezmisiniz" der.İşte onun için her okuduğumuza her duyduğumuza hemen inanmadan Kuran süzgecinden geçirmeye mecburuz.Çünkü "hiç akletmezmisiniz" ayetlerinin bizatihi,birebir muhatabı biziz,kendimiziz.</p><p></p><p>Sözlerimi şahsınıza bir tenkit olarak almayın lütfen amacım sadece neye,neden,nasıl inanıyoruz bunların üzerinde fikir alışverişverişi yapmaktır.Allah a emanet olun.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kýrýmlý, post: 255066, member: 9664"] Sevgili Hüda Kardeşim Bu yayınladığın menkıbelerin aynılarını pekçok sitede bulmak mümkün.Çünkü kimse bilginin doğru olup olmadığını araştırmadan Mevlana adına ne varsa kopyala yapıştır yaparak her yerde yayınlıyor.Böylece internette bilgi kirliliği hergün artıyor. Bu menkıbenin Sipehsalar risalesinde geçtiğini ben söyledim bunun farkındayım siz bunu biliyormuydunuz bilmiyorum.İnşallah menkıbenin doğru haliyle bularak burada yayınlamamdan memnun olmuşsunuzdur. Okuduğum herşeyde yanlış aramıyorum.Doğru bilgiyi arıyorum.İnanın doğru bilgiyi aramak kadar güzel bir şey yoktur.Mesela Hz. İbrahim kendi devrindeki inanışların doğru olup olmadığını araştırmasaydı.Tevhid inancına erebilirmiydi.Evet Allah ın istemesiyle herşey olur o da olurdu ancak Allah onun araştırmasını ve doğruya kendisinin ulaşmasını sağladı.Bununla beraber hepimizin bildiği ayetlerde Rabbimiz pekçok kereler bizlere "hiç akletmezmisiniz" der.İşte onun için her okuduğumuza her duyduğumuza hemen inanmadan Kuran süzgecinden geçirmeye mecburuz.Çünkü "hiç akletmezmisiniz" ayetlerinin bizatihi,birebir muhatabı biziz,kendimiziz. Sözlerimi şahsınıza bir tenkit olarak almayın lütfen amacım sadece neye,neden,nasıl inanıyoruz bunların üzerinde fikir alışverişverişi yapmaktır.Allah a emanet olun. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Mevlana ve Mevlevilik
Hz.Mevlana'nın hayatından ..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…