Konuya cevap cer

Sevgili Hüda Kardeşim

Bu yayınladığın menkıbelerin aynılarını pekçok sitede bulmak mümkün.Çünkü kimse bilginin doğru olup olmadığını araştırmadan Mevlana adına ne varsa kopyala yapıştır yaparak her yerde yayınlıyor.Böylece internette bilgi kirliliği hergün artıyor.

Bu menkıbenin Sipehsalar risalesinde geçtiğini ben söyledim bunun farkındayım siz bunu biliyormuydunuz bilmiyorum.İnşallah menkıbenin doğru haliyle bularak burada yayınlamamdan memnun olmuşsunuzdur.

Okuduğum herşeyde yanlış aramıyorum.Doğru bilgiyi arıyorum.İnanın doğru bilgiyi aramak kadar güzel bir şey yoktur.Mesela Hz. İbrahim kendi devrindeki inanışların doğru olup olmadığını araştırmasaydı.Tevhid inancına erebilirmiydi.Evet Allah ın istemesiyle herşey olur o da olurdu ancak Allah onun araştırmasını ve doğruya kendisinin ulaşmasını sağladı.Bununla beraber hepimizin bildiği ayetlerde Rabbimiz pekçok kereler bizlere "hiç akletmezmisiniz" der.İşte onun için her okuduğumuza her duyduğumuza hemen inanmadan Kuran süzgecinden geçirmeye mecburuz.Çünkü "hiç akletmezmisiniz" ayetlerinin bizatihi,birebir muhatabı biziz,kendimiziz.

Sözlerimi şahsınıza bir tenkit olarak almayın lütfen amacım sadece neye,neden,nasıl inanıyoruz bunların üzerinde fikir alışverişverişi yapmaktır.Allah a emanet olun.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)