Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahidane yaşa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ekrem" data-source="post: 165633" data-attributes="member: 8842"><p><strong>Cevap: Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahida</strong></p><p></p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">SaHabe-i Kiram’ın da Allh’ü Teala’nın ‘sizin için Rasülüllah (SAV) güzel bir örnektir. (1) Ayeti celilinden aldıkları mesajla, Hz. Peygamber (SAV) Efendimizin zahidane yaşantısından gördükleri bu manevi, deruni hayatı, ondan gördüklerinin ve işittiklerinin aynısıyla yaşayarak devam ettirdikleri, her hususta olduğu gibi, takvaya, veraya, zühde, dünyaya fazla değer vermemeye dini, deruni ve manevi bir hayata devam etmeye yöneldikleri, bütün tarihçilerce ittifak halinde ifade edilmektedir. (2)</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Sahabe-i Kiram, maneviyat açısından takvanın zirvesinde bir hayat yaşadıklarından, islam’a hizmet etme uğrunda sabırla, nice çilelere, meşakkatlere katlanmışlar ve kendilerine ‘’SAHABE’’ sıfatının dışında, ayrıca derviş, sofi, salik, ve benzeri gibi daha başka sıfatlar verilmesine lüzum görülmemiştir.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Ashab’ı Kiramın ulusu Hz. Ebubekir (RA)’ ın hayatına bakıldığında, onun her haliyle kendini Hakka adayan, hilm, kararlılık ve cömertlik abidesi, büyük bir sahabe olduğu görülecektir. Peygamber Efendimizin zamanında, bir muharebeye hazırlık yapıldığı bir sırada onun, servetinin tamamını İslam’ın zaferi için bağışlaması, şanlı Peygamberimiz (SAV)’in ona;</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">‘’ Ya Ebabekir! Ehline ne bıraktın? Sorusuna onun, ‘’Allah’ı ve Rasülünü bıraktım Ya Rasülaüllah’’ cevabını vermesi, Sahabe arasındaki binlerce hizmet yarışının örneklerinden sadece birisidir. (3)</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Kuran okunduğunda Allah’a olan haşyetinden dolayı gözyaşları hemen boşanıverir, ahret endişesi aklından hiç çıkmaz, bu haliyle o, Allah’tan korkmada ve ondan ümit var olmada zirvede idi. </span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Hatta onun her zaman korkuyla ümit arasında bir ruh halinde bulunduğu ve : ‘’Eğer gökten bir münadi seslense de, cennete sadece bir kişi girecek’’ dese, ‘’ümit ederim ki, o kimse ben olabilirim’’. Ve şayet ‘’Cehenneme de sadece bir kişi girecek dese, yine korkarım ki, o kimsede ben olabilirim’’ dediği bilinmektedir.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px">Yine onun: ‘’Keşke ben hayvanların yediği bir ot olsaydım da, hesap gününün şiddetini görmeseydim.’’ Sözünü sık sık terennüm ettiği nakledilmektedir.</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">1) </span></span></strong><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Azhab 21</span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">2) </span></span></strong><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Asım Köksal, İslam Tarihi.</span></span></strong></span></p><p><span style="font-size: 12px"><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">3) </span></span></strong><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Verdana'">Serrac, El’Luma, s. 169</span></span></strong></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Kaynak:Tasavvufta Halveti Yolu</span></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkred">Alem Yayıncılık</span></span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ekrem, post: 165633, member: 8842"] [b]Cevap: Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahida[/b] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]SaHabe-i Kiram’ın da Allh’ü Teala’nın ‘sizin için Rasülüllah (SAV) güzel bir örnektir. (1) Ayeti celilinden aldıkları mesajla, Hz. Peygamber (SAV) Efendimizin zahidane yaşantısından gördükleri bu manevi, deruni hayatı, ondan gördüklerinin ve işittiklerinin aynısıyla yaşayarak devam ettirdikleri, her hususta olduğu gibi, takvaya, veraya, zühde, dünyaya fazla değer vermemeye dini, deruni ve manevi bir hayata devam etmeye yöneldikleri, bütün tarihçilerce ittifak halinde ifade edilmektedir. (2)[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]Sahabe-i Kiram, maneviyat açısından takvanın zirvesinde bir hayat yaşadıklarından, islam’a hizmet etme uğrunda sabırla, nice çilelere, meşakkatlere katlanmışlar ve kendilerine ‘’SAHABE’’ sıfatının dışında, ayrıca derviş, sofi, salik, ve benzeri gibi daha başka sıfatlar verilmesine lüzum görülmemiştir.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]Ashab’ı Kiramın ulusu Hz. Ebubekir (RA)’ ın hayatına bakıldığında, onun her haliyle kendini Hakka adayan, hilm, kararlılık ve cömertlik abidesi, büyük bir sahabe olduğu görülecektir. Peygamber Efendimizin zamanında, bir muharebeye hazırlık yapıldığı bir sırada onun, servetinin tamamını İslam’ın zaferi için bağışlaması, şanlı Peygamberimiz (SAV)’in ona;[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]‘’ Ya Ebabekir! Ehline ne bıraktın? Sorusuna onun, ‘’Allah’ı ve Rasülünü bıraktım Ya Rasülaüllah’’ cevabını vermesi, Sahabe arasındaki binlerce hizmet yarışının örneklerinden sadece birisidir. (3)[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]Kuran okunduğunda Allah’a olan haşyetinden dolayı gözyaşları hemen boşanıverir, ahret endişesi aklından hiç çıkmaz, bu haliyle o, Allah’tan korkmada ve ondan ümit var olmada zirvede idi. [/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]Hatta onun her zaman korkuyla ümit arasında bir ruh halinde bulunduğu ve : ‘’Eğer gökten bir münadi seslense de, cennete sadece bir kişi girecek’’ dese, ‘’ümit ederim ki, o kimse ben olabilirim’’. Ve şayet ‘’Cehenneme de sadece bir kişi girecek dese, yine korkarım ki, o kimsede ben olabilirim’’ dediği bilinmektedir.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=green][FONT=Verdana][SIZE=3]Yine onun: ‘’Keşke ben hayvanların yediği bir ot olsaydım da, hesap gününün şiddetini görmeseydim.’’ Sözünü sık sık terennüm ettiği nakledilmektedir.[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [SIZE=3][B][COLOR=green][FONT=Verdana]1) [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=green][FONT=Verdana]Azhab 21[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3][B][COLOR=green][FONT=Verdana]2) [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=green][FONT=Verdana]Asım Köksal, İslam Tarihi.[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [SIZE=3][B][COLOR=green][FONT=Verdana]3) [/FONT][/COLOR][/B][B][COLOR=green][FONT=Verdana]Serrac, El’Luma, s. 169[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]Kaynak:Tasavvufta Halveti Yolu[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Verdana][SIZE=3][COLOR=darkred]Alem Yayıncılık[/COLOR][/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahidane yaşa
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…