Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahidane yaşa
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ekrem" data-source="post: 166549" data-attributes="member: 8842"><p><strong>Cevap: Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahida</strong></p><p></p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">İki defa Peygamber damadı olma şerefine erdirildiğinden kendisine ''zinnureyn'' / iki nur sahibi denmiş olan üçüncü Halife Hz. Osman (RA), her ne zaman Hz. Peygamber Efendimizin bulunduğu bir meclise gelse, Hz. Peygamber (SAV) efendimiz durumunda bir hürmet ifadesi oluşturacak şekilde toparlanırmış. Bu durumu fark ederek sebebini soranlara da Allah'ın Rasülü (SAV) :</span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">''Melekler bile ondan haya ediyor, ben nasıl haya etmeyeyim'' buyurduğu edep ve haya timsali, Ehl-i Kuran Hz. Osman (RA) sahip olduğu en değerli her değerini, İslam'ın yayılması için sarf ederdi.</span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">O Allah yolunda malını harcarken: ''Eğer ben İslama açılan bir gediği malımla kapatmasaydım, o malı hiç toplamazdım derdi.''</span></span></strong></p><p> </p><p><strong><span style="font-size: 12px"><span style="color: darkgreen">Nefsini benlik ve varlık duygularından tezkiyeyle tamamen arındırmış bir sahabe olan Hz. Osman RA'in bir defasında bahçesinden bir şeyler taşıdığını görenler ona: '' hizmetçilerindenbirine versen de onlar taşısa olmaz mı'' derler. O da onlara: Elbette olur! Ama ben nefsimi denemek istedim'' buyurması onun, halife olmasına rağmen, ''ben halifeyim '' benliği ve duygusuyla hareket etmekten azade, daima tevazu ve takva üzere yaşamakla, nefsini safiyane derecesine eriştirdiği bu mütevazi hallrinden anlaşılmaktadır.</span></span></strong></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: #006400"><span style="color: #8b0000"><strong>Kaynak:Tasavvufta Halveti Yolu</strong></span></span></p><p><span style="color: #006400"><span style="color: #8b0000"><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Alem Yayıncılık</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ekrem, post: 166549, member: 8842"] [b]Cevap: Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahida[/b] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]İki defa Peygamber damadı olma şerefine erdirildiğinden kendisine ''zinnureyn'' / iki nur sahibi denmiş olan üçüncü Halife Hz. Osman (RA), her ne zaman Hz. Peygamber Efendimizin bulunduğu bir meclise gelse, Hz. Peygamber (SAV) efendimiz durumunda bir hürmet ifadesi oluşturacak şekilde toparlanırmış. Bu durumu fark ederek sebebini soranlara da Allah'ın Rasülü (SAV) :[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]''Melekler bile ondan haya ediyor, ben nasıl haya etmeyeyim'' buyurduğu edep ve haya timsali, Ehl-i Kuran Hz. Osman (RA) sahip olduğu en değerli her değerini, İslam'ın yayılması için sarf ederdi.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]O Allah yolunda malını harcarken: ''Eğer ben İslama açılan bir gediği malımla kapatmasaydım, o malı hiç toplamazdım derdi.''[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen] [/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=darkgreen]Nefsini benlik ve varlık duygularından tezkiyeyle tamamen arındırmış bir sahabe olan Hz. Osman RA'in bir defasında bahçesinden bir şeyler taşıdığını görenler ona: '' hizmetçilerindenbirine versen de onlar taşısa olmaz mı'' derler. O da onlara: Elbette olur! Ama ben nefsimi denemek istedim'' buyurması onun, halife olmasına rağmen, ''ben halifeyim '' benliği ve duygusuyla hareket etmekten azade, daima tevazu ve takva üzere yaşamakla, nefsini safiyane derecesine eriştirdiği bu mütevazi hallrinden anlaşılmaktadır.[/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE][/B] [B][SIZE=3][COLOR=#006400][/COLOR][/SIZE][/B] [COLOR=#006400][COLOR=#8b0000][B]Kaynak:Tasavvufta Halveti Yolu [FONT=Verdana]Alem Yayıncılık[/FONT][/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Ehli Sünnet Tarikat ve Cemaatler
Hz. Peygamber (sav) efendimizin ve ashab-i kiramin hayatindan zahidane yaşa
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…