Hz. SÜLEYMAN VE KARINCA Kendisine hayvanların dillerine ve konuşmalarına vakıf olma mu

harp

Well-known member
Hz. SÜLEYMAN VE KARINCA

Kendisine hayvanların dillerine ve konuşmalarına vakıf olma mucizesi verilen Hz.Süleyman Peygamber (a.s) bir gün bir karıncaya 1(bir) yıllık yiyeceğinin miktarını sorar. Karınca da,
- "Senede 1(Bir) buğday tanesi yerim" diye cevap verir.
Cevabın doğru olup olmadığını kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) bu karıncayı bir şişeye koyar. Yanına da 1(bir) buğday tanesi bırakarak hava alacak şekilde şişeyi kapatır. Ondan sonra da 1(bir) yıl bekler.Müddeti dolunca şişeyi açtığında bir de bakar ki karınca buğday tanesinin sadece yarısını yemiş, yarısını da bırakmıştır. Kendi kendine meraklanır. Acaba neden buğdayın diğer yarısını yemedi? Bunun üzerine Hz. Süleyman ( a.s) karıncaya buğday tanesini tamamen niçin yemediğini sorar.
Karınca da, "Daha önce benim yiyeceğimi yüce Allah( c.c) verirdi. Ben de O'na güvenerek 1(bir) buğday tanesini tamamen yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve rızkımı da ihmal etmezdi. Fakat bu işi sen üzerine alınca "nihayet bu aciz bir insandır" diye sana pek de güvenemedim. Belki beni unutup yiyeceğimi ihmal edebilirsin diye 1(bir) yıllık yiyeceğimin yarısını yiyerek,diğer yarısını da ertesi yıla bıraktım." şeklinde cevap verdi.
Allah (c.c) cümlemizi kul kapısına baktırmasın...

AMİN...