Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
İbadet Nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="msp1955" data-source="post: 106383"><p><span style="font-size: 15px"><strong>Ma'bud'a nisbeten Abd.</strong></span></p><p><span style="font-size: 15px">Ma'bud=Allah</span></p><p><span style="font-size: 15px">Abd=Kul</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Ma'bud</strong>=İbadet edilen,saygı duyulan,</span></p><p><span style="font-size: 15px">tapılan,Yaratıcı,sahip 99 sıfat.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Allah </strong>Zati isimdir,Diğerleri Allahın sıfatıdır,Özelliğidir.</span></p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Abd</strong>=İbadet eden,saygı duyan,sahibine köle olan,Rabbini atnıyan tazim ve tanıyan,iman eden vs.</span></p><p><span style="font-size: 15px">Abdiyyet yüce bir makamdır.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><strong>Mevlana diyorki:</strong></span></p><p><span style="font-size: 15px">men bende-i azadem bende şudem bende şudem bende şud=Ben hürriyeti verilmiş bir kulum, ben kul oldum,ben kul oldum, ben kuloldum.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">Mevlana kulluğuyla,köleliğiyle öğünmüştür.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">Allaha kul yani köle,yani abd olmayan,mahlıkata kul olur,onun kölesi olur.</span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px">Öyle ise biz sadece Allaha'a ibadet ederiz,ona sığınırız,ondan yardım isteriz,aksi takdirde şirke girer,mahlukata tapmış,dalalete düşmüş oluruz. </span></p><p><span style="font-size: 15px">Öyle değilmi?.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="msp1955, post: 106383"] [SIZE=4][B]Ma'bud'a nisbeten Abd.[/B][/SIZE] [SIZE=4]Ma'bud=Allah[/SIZE] [SIZE=4]Abd=Kul[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][B]Ma'bud[/B]=İbadet edilen,saygı duyulan,[/SIZE] [SIZE=4]tapılan,Yaratıcı,sahip 99 sıfat.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][B]Allah [/B]Zati isimdir,Diğerleri Allahın sıfatıdır,Özelliğidir.[/SIZE] [SIZE=4][B]Abd[/B]=İbadet eden,saygı duyan,sahibine köle olan,Rabbini atnıyan tazim ve tanıyan,iman eden vs.[/SIZE] [SIZE=4]Abdiyyet yüce bir makamdır.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][B]Mevlana diyorki:[/B][/SIZE] [SIZE=4]men bende-i azadem bende şudem bende şudem bende şud=Ben hürriyeti verilmiş bir kulum, ben kul oldum,ben kul oldum, ben kuloldum.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Mevlana kulluğuyla,köleliğiyle öğünmüştür.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Allaha kul yani köle,yani abd olmayan,mahlıkata kul olur,onun kölesi olur.[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4]Öyle ise biz sadece Allaha'a ibadet ederiz,ona sığınırız,ondan yardım isteriz,aksi takdirde şirke girer,mahlukata tapmış,dalalete düşmüş oluruz. [/SIZE] [SIZE=4]Öyle değilmi?.[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
İbadet Nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…