Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Peygamberler ve Peygamberlerin Hayatı
iblisin af dilemsi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ziyakarababa" data-source="post: 198278" data-attributes="member: 8628"><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><a href="http://hikaye.muhabbetullah.com/Iblisin_Af_istemesi...html" target="_blank">http://hikaye.muhabbetullah.com/Iblisin_Af_istemesi...html</a> </span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px"><strong>Hz. Musa Tur dagina ALLAHü Tela ile görüsmek icin giderken karsisina iblis cikar. Hz. Musa sorar: "Ne oldu? Benden ne istiyosun?" Iblis derki: "Ya Musa. Tüm Insanlar cesitli cesitli günahlar isliyorlar. ALLAHa isyan ediyorlar. Fakat bi kere agliyorlar pisman oluyorlar, ALLAHda onlari hemen af ediyor. ALLAHla tekrar görüstügünde benim icinde af istesen. ALLAH herkezi af ediyor. Benide af etsin." Hz. Musa: "Peki. isteigini iletirim. diyor ve yoluna devam ediyor.</strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong><span style="font-size: 15px">Tur daginda ALLAHü ile görüsürken ALLAHü Telaya diyorki: "Yarabbi. Yolda gelirken iblisi gördüm. Senden af diliyor."</span></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong><span style="font-size: 15px">ALLAHü Teala Azze ve Celle Hz. buyuruyorki: Gitsin kulum Hz. Ademin kabrine secde etsin, onu af edeyim.""</span></strong></span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong><span style="font-size: 15px">Hz. Musa tur dagindan geri gelirken ayni yerde iblis tekrar karsisina cikiyor ve "Ya Musa. Noldu, istedigimi diledinmi? ALLAH ne söyledi?" diyor. Hz. Musa cevap veriyor: "Evet, istegini ilettim. Ve ALLAHü Teala buyurduki "Hz. Ademin kabrine secde etsin onu af edeyim" buyurdu!"</span></strong></span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Verdana'"><strong><span style="font-size: 15px">Iblis öfkelenerek ayagini, topugunu sert bir sekilde yere vurarak "Ben onun dirisine secde etmedim, ölüsünemi edecem?!" diyerek o yerden ayrildi.</span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: black"><span style="font-size: 15px"><strong>Iblisda olsa nefs tasiyor. Bir zamanlar tüm meleklere hocaydi. herkezin hocasiydi. Cenneti gördü, cehennemi gördü. ALLAHi biliyor, melekleri biliyor, iyi ney kötü ney herseyi biliyor. Fakat ondaki nefs herseye perde oluyor, ve inada bindirdigi icin "aleyhillane" lakabina erisiyor. Cennetden nasipsiz, cehennem talip oluyor. Dünyada secde etmedigi bir parca yer kalmamis. Düsününsene, herkeze hocalik yapmis biri. Ama nefsi neler yaptirmis ve neler yaptiriyor. Nefs olayini kolaya almayalaim arkadaslar. Hepimizi aldatiyor, ve harekete gecmezsek daha neler yaptirir neler. Ve en kötüsü cehenneme sürükler. ALLAH akibetimizi hayirli etsin insALLAH...</strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ziyakarababa, post: 198278, member: 8628"] [COLOR=black][FONT=Verdana][URL="http://hikaye.muhabbetullah.com/Iblisin_Af_istemesi...html"][B][COLOR=black][FONT=Tahoma][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR][/B][/URL] [SIZE=4][B]Hz. Musa Tur dagina ALLAHü Tela ile görüsmek icin giderken karsisina iblis cikar. Hz. Musa sorar: "Ne oldu? Benden ne istiyosun?" Iblis derki: "Ya Musa. Tüm Insanlar cesitli cesitli günahlar isliyorlar. ALLAHa isyan ediyorlar. Fakat bi kere agliyorlar pisman oluyorlar, ALLAHda onlari hemen af ediyor. ALLAHla tekrar görüstügünde benim icinde af istesen. ALLAH herkezi af ediyor. Benide af etsin." Hz. Musa: "Peki. isteigini iletirim. diyor ve yoluna devam ediyor.[/B][/SIZE] [B][SIZE=4]Tur daginda ALLAHü ile görüsürken ALLAHü Telaya diyorki: "Yarabbi. Yolda gelirken iblisi gördüm. Senden af diliyor."[/SIZE][/B] [B][SIZE=4]ALLAHü Teala Azze ve Celle Hz. buyuruyorki: Gitsin kulum Hz. Ademin kabrine secde etsin, onu af edeyim.""[/SIZE][/B] [B][SIZE=4]Hz. Musa tur dagindan geri gelirken ayni yerde iblis tekrar karsisina cikiyor ve "Ya Musa. Noldu, istedigimi diledinmi? ALLAH ne söyledi?" diyor. Hz. Musa cevap veriyor: "Evet, istegini ilettim. Ve ALLAHü Teala buyurduki "Hz. Ademin kabrine secde etsin onu af edeyim" buyurdu!"[/SIZE][/B] [B][SIZE=4]Iblis öfkelenerek ayagini, topugunu sert bir sekilde yere vurarak "Ben onun dirisine secde etmedim, ölüsünemi edecem?!" diyerek o yerden ayrildi.[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=black][SIZE=4][B]Iblisda olsa nefs tasiyor. Bir zamanlar tüm meleklere hocaydi. herkezin hocasiydi. Cenneti gördü, cehennemi gördü. ALLAHi biliyor, melekleri biliyor, iyi ney kötü ney herseyi biliyor. Fakat ondaki nefs herseye perde oluyor, ve inada bindirdigi icin "aleyhillane" lakabina erisiyor. Cennetden nasipsiz, cehennem talip oluyor. Dünyada secde etmedigi bir parca yer kalmamis. Düsününsene, herkeze hocalik yapmis biri. Ama nefsi neler yaptirmis ve neler yaptiriyor. Nefs olayini kolaya almayalaim arkadaslar. Hepimizi aldatiyor, ve harekete gecmezsek daha neler yaptirir neler. Ve en kötüsü cehenneme sürükler. ALLAH akibetimizi hayirli etsin insALLAH...[/B][/SIZE][/COLOR][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Peygamberler ve Peygamberlerin Hayatı
iblisin af dilemsi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…