Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ibrahim sadri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="_vatan_" data-source="post: 215237" data-attributes="member: 1007353"><p><strong>İSTANBULA KAR YAĞIYORDU</strong></p><p>Yetmiş dokuzun kışıydı,</p><p>Sertti, soğuktu</p><p>İstanbul a kar yağıyordu..</p><p>Kömür yanıyordu sobalarda</p><p>Geceleri polisler, bekçiler oluyordu..</p><p>Bir de biz oluyorduk</p><p>Ölümüne üşüyorduk ha</p><p>Yalan yok polisler de üşüyordu</p><p>On altı yaşındaydım..</p><p>Her şeyi bükecek bileğim vardı</p><p>On altı yaşındaydım</p><p>Aslan gibi ortadaydım</p><p>Gündüzleri okulda coğrafya defterimin arkasına</p><p>Senin için şiirler,</p><p>Geceleri duvarlara ülkemi kurtarmak için</p><p>Kahrolsun yazacak kadar adamdım</p><p>On altı yaşındaydım</p><p>Ne senin haberin oluyordu şiirlerimden</p><p>Ne de birileri kahroluyordu</p><p>Mahalle duvarlarına çiziktirdiğim harflerimden</p><p>On altı yaşındaydım</p><p>Yalan yok</p><p>Ben yazmaya böyle başladım</p><p>Coğrafya defterim bir eskiciye kurban gitti</p><p>Duvarlarına yüreğimi bağırdığım o evler birer birer</p><p>Yıkıldı gitti..</p><p>Şimdi güzel kağıtlara yazıyorum,</p><p>Kocaman laflar ediyorum</p><p>Marşlar biliyordum,</p><p>Kitaplar okuyordum.</p><p>Koşarak ve ıslanmadan geçiyordum sulardan</p><p>Koşarak ve ıslanmadan yaşıyordum.</p><p>Bak</p><p>İstanbul u seviyordum</p><p>Seni seviyordum</p><p>Dualar öğreniyordum</p><p>Meydanlarda toplanıp bağırıyordum</p><p>Herkes gibiydim,</p><p>Herkes kadar cesur..</p><p>Herkes kadar korkak</p><p>Herkes kadar filinta delikanlı</p><p>Ve herkes kadar buralı..</p><p>Yetmiş dokuzun kışıydı,</p><p>Sertti, soğuktu</p><p>İstanbul a kar yağıyordu..</p><p>Ağzımızdan dumanlar çıkıyordu konuşurken..</p><p>Haliç in arkasında toplanıyorduk</p><p>Gece adamı içine çekiyordu</p><p>Biz geceyi içimize çekiyorduk..</p><p>En güzel ben yazıyordum duvarlara yazıları</p><p>Herkes beni seviyordu..</p><p>En güzel şiirleri de ben yazıyordum oysa</p><p>Coğrafya defterimin arkasına..</p><p>Bunu kimse bilmiyordu</p><p>Sizin evin duvarına kahrolsun diye yazıyordum</p><p>Ve hızla kaçıyordum</p><p>Sizin evin duvarına bir kez olsun</p><p>Seni seviyorum diye yazamadım</p><p>O zaman duvarlara öyle şeyler yazılmıyordu</p><p>Dedim ya</p><p>Yetmişdokuzun kışıydı</p><p>Sertti, soğuktu</p><p>İstanbul’a kar yağıyordu.</p><p>İBRAHİM SADRİ</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="_vatan_, post: 215237, member: 1007353"] [B]İSTANBULA KAR YAĞIYORDU[/B] Yetmiş dokuzun kışıydı, Sertti, soğuktu İstanbul a kar yağıyordu.. Kömür yanıyordu sobalarda Geceleri polisler, bekçiler oluyordu.. Bir de biz oluyorduk Ölümüne üşüyorduk ha Yalan yok polisler de üşüyordu On altı yaşındaydım.. Her şeyi bükecek bileğim vardı On altı yaşındaydım Aslan gibi ortadaydım Gündüzleri okulda coğrafya defterimin arkasına Senin için şiirler, Geceleri duvarlara ülkemi kurtarmak için Kahrolsun yazacak kadar adamdım On altı yaşındaydım Ne senin haberin oluyordu şiirlerimden Ne de birileri kahroluyordu Mahalle duvarlarına çiziktirdiğim harflerimden On altı yaşındaydım Yalan yok Ben yazmaya böyle başladım Coğrafya defterim bir eskiciye kurban gitti Duvarlarına yüreğimi bağırdığım o evler birer birer Yıkıldı gitti.. Şimdi güzel kağıtlara yazıyorum, Kocaman laflar ediyorum Marşlar biliyordum, Kitaplar okuyordum. Koşarak ve ıslanmadan geçiyordum sulardan Koşarak ve ıslanmadan yaşıyordum. Bak İstanbul u seviyordum Seni seviyordum Dualar öğreniyordum Meydanlarda toplanıp bağırıyordum Herkes gibiydim, Herkes kadar cesur.. Herkes kadar korkak Herkes kadar filinta delikanlı Ve herkes kadar buralı.. Yetmiş dokuzun kışıydı, Sertti, soğuktu İstanbul a kar yağıyordu.. Ağzımızdan dumanlar çıkıyordu konuşurken.. Haliç in arkasında toplanıyorduk Gece adamı içine çekiyordu Biz geceyi içimize çekiyorduk.. En güzel ben yazıyordum duvarlara yazıları Herkes beni seviyordu.. En güzel şiirleri de ben yazıyordum oysa Coğrafya defterimin arkasına.. Bunu kimse bilmiyordu Sizin evin duvarına kahrolsun diye yazıyordum Ve hızla kaçıyordum Sizin evin duvarına bir kez olsun Seni seviyorum diye yazamadım O zaman duvarlara öyle şeyler yazılmıyordu Dedim ya Yetmişdokuzun kışıydı Sertti, soğuktu İstanbul’a kar yağıyordu. İBRAHİM SADRİ [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Ibrahim sadri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…