Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
ibretle bak
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="nurunalanur" data-source="post: 102042" data-attributes="member: 6082"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">İbretle Bak</span></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Öğle sıcağının şiddetinde iyice bunalmıştı. Güneşe şöyle bir baktı. Gölgesini ölçtü, "namaz vakti gelmiş" dedi. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Keçilerini koca çınarın gölgesinde topladı. Yanı başında şırıl şırıl akan pınardan bir güzel abdest alıp namazını kıldı. Karnını doyurduktan sonra Kelam-ı Kadîmi açtı, okumaya başladı. Nahl suresi, ayet 66 ve devamı: </span></span></span></p><p><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Hayvanlarda da size ibretler vardır. Bağırsaklarındakiler île kan arasından, içenlere halis ve içimi kolay süt içiririz. Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden şerbet, şıra ve güzel rızık elde edersiniz. Düşünen millet için bunda ibret vardır. Rabbin bal arasına: "dağlarda, ağaçlarda ve hazırlanmış kovanlarda yuva edin, sonra her çeşit üründen ye, sonra da Rabbinin işlemen için gösterdiği yollardan yürü" diye öğretti. </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Karınlarından insanlara şifa olan çeşitli renklerde bal çıkar. Düşünen bir millet için bunda ibret vardır." </span></span></span></em></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Handereli Çoban ahmet okuduğu ayetlerin ifade ettiği mana karşısında o kadar duygulandı ki, büyük bir istiğrak içinde saatlerce aynı ayetleri okudu durdu. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Demek öyle ha"; Nahl suresi... Bal arısı... Şifalı bal... düşünen bir millet... ve ibret!... Düşünen bir millet.... Yaa!... Düşünen bir millet..." </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bu kelimeler, bu cümleler gözünün önünden tekrar tekrar gelip geçti. Bir ara başını kaldırdı, ellerini havaya açtı. </span></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><strong>"Kurban olduğum Yüce Mevla, şu küçük hayvan kadar olamadım; keşke kulunu da şöyle bir bal arısı yaratsan da onun kadar beni de şereflendirseydin"</strong> </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">O sırada oğul vermiş bir bal arısı oymağının üzüm salkımı gibi çınarın dalından sarktığını gördü. Arı beyinin tatlı sesiyle irkildi: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Sultanım, görüyorum ki, hayret ve dehşetler içindesin. Hayvanların otlağa gitti sen hala kendine gelemedin. Söyle bakalım, nedir seni hayretten hayrete düşüren olay? Nedir seni bal arısına imrendiren şey?" </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"Şey, dedi Çoban ahmed. Sana nasıl imrenmeyeyim arı kardeşim. Allah zülcelal, adına sure indirmiş, yüce Kitabında senden övgüyle bahsediyor. Sana ne marifetler vermiş onu anlatıyor. Yaptığın şeyin şifasından söz ediyor." </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Arı beyi manalı bir gülümsemeyle: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">"A benim iki gözüm, sultanım, efendim, dedi. Benim adıma bir süre gönderen Allah, sana binlerce süre, yüz binlerce Peygamber gönderdi; ben dahil dünyada her şeyi senin emrine musahhar kıldı; yetmedi, "Efdalü'l-enbiya, Hatemü'l-enbiya, iki cihan güneşi, kainatın efendisi Hazret-i Muhammed'i sana peygamber yolladı. Sen hala bal arısına imreniyorsun! Halbuki her şey sana imreniyor. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Sen ilim yaparsın ki, baldan tatlıdır. Sen gönül yaparsın ki, benim yaptığım kırk bin petek kurban olur. Sende akıl denen bir nesne vardır ki, başka hiç bir mahlûka nasîb olmamış... </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Aman haa, nimeti inkar etme, Rabbimin gücüne gider." </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Bunları duyan Çoban ahmed, Handeresi'nin yamacından öyle bir "elhamdülillah" çekti ki, dağlar taşlar inledi: </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Allaaah Allaaaah! </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Elhamdülillah, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Elhamdülillah, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Elhamdülillah... </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Arı beyi de mırıldanıyordu: </span></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Güneşteki şu ışına, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Kulun Hakk'a tapışına, </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">Arının bal yapışına </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: black">İbretle bak ne görürsün. </span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nurunalanur, post: 102042, member: 6082"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]İbretle Bak[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Öğle sıcağının şiddetinde iyice bunalmıştı. Güneşe şöyle bir baktı. Gölgesini ölçtü, "namaz vakti gelmiş" dedi. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Keçilerini koca çınarın gölgesinde topladı. Yanı başında şırıl şırıl akan pınardan bir güzel abdest alıp namazını kıldı. Karnını doyurduktan sonra Kelam-ı Kadîmi açtı, okumaya başladı. Nahl suresi, ayet 66 ve devamı: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]"Hayvanlarda da size ibretler vardır. Bağırsaklarındakiler île kan arasından, içenlere halis ve içimi kolay süt içiririz. Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden şerbet, şıra ve güzel rızık elde edersiniz. Düşünen millet için bunda ibret vardır. Rabbin bal arasına: "dağlarda, ağaçlarda ve hazırlanmış kovanlarda yuva edin, sonra her çeşit üründen ye, sonra da Rabbinin işlemen için gösterdiği yollardan yürü" diye öğretti. [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [I][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]"Karınlarından insanlara şifa olan çeşitli renklerde bal çıkar. Düşünen bir millet için bunda ibret vardır." [/COLOR][/SIZE][/FONT][/I] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Handereli Çoban ahmet okuduğu ayetlerin ifade ettiği mana karşısında o kadar duygulandı ki, büyük bir istiğrak içinde saatlerce aynı ayetleri okudu durdu. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]"Demek öyle ha"; Nahl suresi... Bal arısı... Şifalı bal... düşünen bir millet... ve ibret!... Düşünen bir millet.... Yaa!... Düşünen bir millet..." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Bu kelimeler, bu cümleler gözünün önünden tekrar tekrar gelip geçti. Bir ara başını kaldırdı, ellerini havaya açtı. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=black][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][B]"Kurban olduğum Yüce Mevla, şu küçük hayvan kadar olamadım; keşke kulunu da şöyle bir bal arısı yaratsan da onun kadar beni de şereflendirseydin"[/B] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]O sırada oğul vermiş bir bal arısı oymağının üzüm salkımı gibi çınarın dalından sarktığını gördü. Arı beyinin tatlı sesiyle irkildi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]"Sultanım, görüyorum ki, hayret ve dehşetler içindesin. Hayvanların otlağa gitti sen hala kendine gelemedin. Söyle bakalım, nedir seni hayretten hayrete düşüren olay? Nedir seni bal arısına imrendiren şey?" [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]"Şey, dedi Çoban ahmed. Sana nasıl imrenmeyeyim arı kardeşim. Allah zülcelal, adına sure indirmiş, yüce Kitabında senden övgüyle bahsediyor. Sana ne marifetler vermiş onu anlatıyor. Yaptığın şeyin şifasından söz ediyor." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Arı beyi manalı bir gülümsemeyle: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]"A benim iki gözüm, sultanım, efendim, dedi. Benim adıma bir süre gönderen Allah, sana binlerce süre, yüz binlerce Peygamber gönderdi; ben dahil dünyada her şeyi senin emrine musahhar kıldı; yetmedi, "Efdalü'l-enbiya, Hatemü'l-enbiya, iki cihan güneşi, kainatın efendisi Hazret-i Muhammed'i sana peygamber yolladı. Sen hala bal arısına imreniyorsun! Halbuki her şey sana imreniyor. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Sen ilim yaparsın ki, baldan tatlıdır. Sen gönül yaparsın ki, benim yaptığım kırk bin petek kurban olur. Sende akıl denen bir nesne vardır ki, başka hiç bir mahlûka nasîb olmamış... [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Aman haa, nimeti inkar etme, Rabbimin gücüne gider." [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Bunları duyan Çoban ahmed, Handeresi'nin yamacından öyle bir "elhamdülillah" çekti ki, dağlar taşlar inledi: [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Allaaah Allaaaah! Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah... [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Arı beyi de mırıldanıyordu: [/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=black]Güneşteki şu ışına, Kulun Hakk'a tapışına, Arının bal yapışına İbretle bak ne görürsün. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Mizah ve Eğlence
Serbest Kürsü
ibretle bak
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…