Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
İçimdeki Rehbere inanıyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Garib" data-source="post: 104684" data-attributes="member: 1249"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Büyük bir gemi düşünün, bir limandan diğer bir limana aldığı yükü taşıyan büyük bir gemi... Kaptanı, o güzergâhta ne kadar tecrübeli olsa da bir seyir haritası mevcuttur; mümkün oldukça o seyir haritası takip edilerek yolculuk devam eder. Yolculuk süresince seyir kayıt altına alınır.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bu gemi seyrinin, mecaz olarak kullanıldığı edebî eserlere rastlamışsınızdır.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bende insan hayatının bu seyre çok benzediğini düşünüyorum. Yaratanın ruh programımıza yazdığı ve zaman zaman kendisiyle konuştuğumuz bir rehbere sahibiz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bu rehberi isimlendirmeye gelince içimdeki rehber, sağduyu, … diye isimlendirmeler yapıyoruz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">İçimizdeki rehberin bize yol göstermesine zaman zaman izin vermiyor ve belki istemeden de olsa ona engel olabiliyoruz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Geçmişte kendimize olan kırgınlıklarımız nedeni ile içimizdeki rehberin bizim iyiliğimiz için, kulağımıza fısıldadığı ziynetli telkinlerini duyamayacak kadar sağırlaşabiliyoruz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Oysa ki o bizim için var, hayat yolumuzun seyir subayı gibi. Akıl ve his bütünlüğümüzü içimizdeki rehbere borçluyuz. Onun bize desteğini almak için önceleri öğrendiğimiz ve çöp yığınına dönen iç kırgınlıklarımızı kendi ruh zenginliğimiz ile temizlemek zorundayız.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Okyanus sularında bir kum tanesi kendini ve sahip olduğu kaynakları fark edip kendi içindeki rehberin kılavuzluğunda uğraş vererek bir müddet sonra bir istiridye kabuğu olmayı başarıyor. Sadece kireçli bir kabuk olmakla kalmayıp, içe dönük zenginliğinin armağanı olarak kabuğu içinde bir inci tanesi kazanıyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">İçimizdeki rehberin tasavvufi manâda bize kattıklarının geniş izahını değerli hocalarıma bırakmayı tercih ediyor, davranış bilimi eğitmeni olarak hayat mücadelesinde rehberimiz ile irtibatımızın bizlere armağan edebileceği diğer şeylerden söz etmek istiyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Zamanı gelmişken bu defa öğrencilerimiz ve velilerinin yıllar süren gayretlerinin meyvesi olarak nitelendirdikleri ÖSS sınavı ve sonuçlarına değinmek istiyorum.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Tahsil hayatının önemli bir virajını başarıyla dönerek geniş ve zengin bir kulvarda başarılı bir geleceğe doğru devam etmeyi öğrenci ve veliler ısrarla istiyorlar.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Sevgili öğrenci ve veliler, arzu ettiğiniz bu masum talebinize ulaşmak üzere içinizdeki rehberin size kılavuzluk etmesini istiyorsanız önce kendinizi onaylayınız. Kendinize olan tüm kırgınlıklarınızı ruh zenginliğinizle (duâ, tevekkül) örtünüz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Müspet olmayan düşünce ve iç konuşmalarınızı değiştirmenin şimdi tam zamanıdır, Zekânızı yönlendiren düşünceleriniz, zekâ gücünüzün miktarından daha önemlidir. Kendinize mazeret bulma hastalığınız varsa bunu kendiniz tedavi etmelisiniz.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Korkularınızın farkında olun, korkularınızdan emin olarak güvenle yaptığınız fiiller size yardım edecektir. Cesaret korkunun zıddı değildir, korkunun ilacı güvenle kuvveden fiile geçmektir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Bediüzzamân üstadımız; ”İki şeyi bilmiyorum korkmak ve unutmak” diyor.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Öğrenim hayatınız boyunca öğrendiklerinizi hatırlayarak çıkan sorulara cevaplar vereceksiniz. Benzer sorulara ait çözümlerin üzerinden mutlaka geçmişsinizdir. Şimdi lütfen içinizdeki rehbere güvenin ve ona inanın. İnandığınız andan itibaren içinizdeki rehber, onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmeye başlayacaktır.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Hayat yolunun her kulvarında sahip olduğumuz kaynakları yeterince kullanabilmek için ihtiyacımız olan şey şevk’dir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">“Hayat bir cidaldir, şevk ise matiyesidir(bineğidir)” diyor hazreti üstâdımız, şevk ile çabalayarak vazgeçmemek, yapabilmenin yüzde 95 dir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Özetle;</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Dürüstçe düşündüğünüzde, kendinize ve çevrenize faydalı olmayı düşündüğünüzde, mantıklı dayanağı olan her düşüncenizde, ihtiyaca odaklı düşündüklerinizde, dostça kardeşçe ifade ettiğiniz düşüncelerinizde kılavuzunuz içinizdeki rehberdir.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Şimdi sıra ÖSS için size yardım etmek üzere o’na izin vermenizde. Lütfen o’na izin verin.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Ben hayatın her safhasında saadet, huzur ve muvaffakiyet için içimdeki rehbere inanmayı tercih ediyorum. </span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px">Selâm ve muhabbetlerimle.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: Red">H. Gökhan KARAÇİVİ(irfan Mektebi)</span></span></span><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 12px"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Garib, post: 104684, member: 1249"] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=3]Büyük bir gemi düşünün, bir limandan diğer bir limana aldığı yükü taşıyan büyük bir gemi... Kaptanı, o güzergâhta ne kadar tecrübeli olsa da bir seyir haritası mevcuttur; mümkün oldukça o seyir haritası takip edilerek yolculuk devam eder. Yolculuk süresince seyir kayıt altına alınır. Bu gemi seyrinin, mecaz olarak kullanıldığı edebî eserlere rastlamışsınızdır. Bende insan hayatının bu seyre çok benzediğini düşünüyorum. Yaratanın ruh programımıza yazdığı ve zaman zaman kendisiyle konuştuğumuz bir rehbere sahibiz. Bu rehberi isimlendirmeye gelince içimdeki rehber, sağduyu, … diye isimlendirmeler yapıyoruz. İçimizdeki rehberin bize yol göstermesine zaman zaman izin vermiyor ve belki istemeden de olsa ona engel olabiliyoruz. Geçmişte kendimize olan kırgınlıklarımız nedeni ile içimizdeki rehberin bizim iyiliğimiz için, kulağımıza fısıldadığı ziynetli telkinlerini duyamayacak kadar sağırlaşabiliyoruz. Oysa ki o bizim için var, hayat yolumuzun seyir subayı gibi. Akıl ve his bütünlüğümüzü içimizdeki rehbere borçluyuz. Onun bize desteğini almak için önceleri öğrendiğimiz ve çöp yığınına dönen iç kırgınlıklarımızı kendi ruh zenginliğimiz ile temizlemek zorundayız. Okyanus sularında bir kum tanesi kendini ve sahip olduğu kaynakları fark edip kendi içindeki rehberin kılavuzluğunda uğraş vererek bir müddet sonra bir istiridye kabuğu olmayı başarıyor. Sadece kireçli bir kabuk olmakla kalmayıp, içe dönük zenginliğinin armağanı olarak kabuğu içinde bir inci tanesi kazanıyor. İçimizdeki rehberin tasavvufi manâda bize kattıklarının geniş izahını değerli hocalarıma bırakmayı tercih ediyor, davranış bilimi eğitmeni olarak hayat mücadelesinde rehberimiz ile irtibatımızın bizlere armağan edebileceği diğer şeylerden söz etmek istiyorum. Zamanı gelmişken bu defa öğrencilerimiz ve velilerinin yıllar süren gayretlerinin meyvesi olarak nitelendirdikleri ÖSS sınavı ve sonuçlarına değinmek istiyorum. Tahsil hayatının önemli bir virajını başarıyla dönerek geniş ve zengin bir kulvarda başarılı bir geleceğe doğru devam etmeyi öğrenci ve veliler ısrarla istiyorlar. Sevgili öğrenci ve veliler, arzu ettiğiniz bu masum talebinize ulaşmak üzere içinizdeki rehberin size kılavuzluk etmesini istiyorsanız önce kendinizi onaylayınız. Kendinize olan tüm kırgınlıklarınızı ruh zenginliğinizle (duâ, tevekkül) örtünüz. Müspet olmayan düşünce ve iç konuşmalarınızı değiştirmenin şimdi tam zamanıdır, Zekânızı yönlendiren düşünceleriniz, zekâ gücünüzün miktarından daha önemlidir. Kendinize mazeret bulma hastalığınız varsa bunu kendiniz tedavi etmelisiniz. Korkularınızın farkında olun, korkularınızdan emin olarak güvenle yaptığınız fiiller size yardım edecektir. Cesaret korkunun zıddı değildir, korkunun ilacı güvenle kuvveden fiile geçmektir. Bediüzzamân üstadımız; ”İki şeyi bilmiyorum korkmak ve unutmak” diyor. Öğrenim hayatınız boyunca öğrendiklerinizi hatırlayarak çıkan sorulara cevaplar vereceksiniz. Benzer sorulara ait çözümlerin üzerinden mutlaka geçmişsinizdir. Şimdi lütfen içinizdeki rehbere güvenin ve ona inanın. İnandığınız andan itibaren içinizdeki rehber, onu yapmak üzere çözümler bulmanıza yardım etmeye başlayacaktır. Hayat yolunun her kulvarında sahip olduğumuz kaynakları yeterince kullanabilmek için ihtiyacımız olan şey şevk’dir. “Hayat bir cidaldir, şevk ise matiyesidir(bineğidir)” diyor hazreti üstâdımız, şevk ile çabalayarak vazgeçmemek, yapabilmenin yüzde 95 dir. Özetle; Dürüstçe düşündüğünüzde, kendinize ve çevrenize faydalı olmayı düşündüğünüzde, mantıklı dayanağı olan her düşüncenizde, ihtiyaca odaklı düşündüklerinizde, dostça kardeşçe ifade ettiğiniz düşüncelerinizde kılavuzunuz içinizdeki rehberdir. Şimdi sıra ÖSS için size yardım etmek üzere o’na izin vermenizde. Lütfen o’na izin verin. Ben hayatın her safhasında saadet, huzur ve muvaffakiyet için içimdeki rehbere inanmayı tercih ediyorum. Selâm ve muhabbetlerimle. [/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3][COLOR=Red]H. Gökhan KARAÇİVİ(irfan Mektebi)[/COLOR][/SIZE][/FONT][FONT=Comic Sans MS][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
İçimdeki Rehbere inanıyorum
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…