Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
İçki içen genç!..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="&amp;#304;lim-irfan" data-source="post: 178119" data-attributes="member: 8679"><p><strong><span style="color: blue">Muhammed Baki Billah hazretlerinin genç bir komşusu vardı ki, içki içer ve her türlü fenalığı yapardı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Mübarek zat, o gencin bu hâllerini biliyor, fakat bir şey söylemiyordu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ancak talebesinden biri ihbar edince, memurlar, yakalayıp hapse attılar bu genci.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ama Baki Billah hazretleri duyunca üzüldü yine. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Çağırıp sitem etti ihbar eden o talebeye.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">İhbarcı genç;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Ama efendim zaten fasık biriydi. Ve biz çok rahatsız oluyorduk kendisinden, dedi.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Büyük veli, içli bir Âh! edip;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Sen kendini iyi mi biliyorsun ki, onu fasık görüyorsun? Halbuki biz, kendimizi ondan farklı görmüyoruz, buyurdu. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Sonra bizzat ilgilenip, çıkardı o genci hapisten.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Fasık genç, çok duygulandı bundan.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Yaptıklarına pişmanlık duydu.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Gönülden tövbe etti</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Ve o günahları yapmadı bir daha.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">HAKİKİ CENNET NİMETİ</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Bir gün de, sevdiği bir genç bu zata gelip;</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Efendim, hanımla geçinemiyoruz, ne yapayım? diye dert yandı.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Mübarek zat sevgiyle süzdü genci:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Hanımın Müslüman mı evladım?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Elbette efendim.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Namazını kılıyor mu?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Muntazam kılıyor.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Tesettüre riayet ediyor mu?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Ediyor efendim.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Mübarek olsun evladım. Hanımın, bir Cennet nimeti öyleyse. Hem de hakiki Cennet nimeti.</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Genç bir şey anlamamıştı. </span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">Sordu hemen:</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Cennet nimeti mi hocam?</span></strong></p><p><strong><span style="color: blue">- Evet evladım, bu dünyada bir tane hakiki Cennet nimeti vardır. O da senin hanımın gibi Allah’a iman eden, namazını kılan ve örtünen saliha bir hanım‘dır.</span></strong></p><p></p><p></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'">Menkıbeler</span></span></p><p><span style="color: blue"><span style="font-family: 'Tahoma'">Abdüllatif Uyan</span></span> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><a href="mailto:abdullatif.uyan@tg.com.tr"><span style="color: #0066ff">abdullatif.uyan@tg.com.tr</span></a></strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong>27 Ocak 2010 Çarşamba</strong></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Tahoma'"><strong><span style="color: red">TÜRKİYE GAZETESİ</span></strong></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İlim-irfan, post: 178119, member: 8679"] [B][COLOR=blue]Muhammed Baki Billah hazretlerinin genç bir komşusu vardı ki, içki içer ve her türlü fenalığı yapardı. Mübarek zat, o gencin bu hâllerini biliyor, fakat bir şey söylemiyordu. Ancak talebesinden biri ihbar edince, memurlar, yakalayıp hapse attılar bu genci. Ama Baki Billah hazretleri duyunca üzüldü yine. Çağırıp sitem etti ihbar eden o talebeye. İhbarcı genç; - Ama efendim zaten fasık biriydi. Ve biz çok rahatsız oluyorduk kendisinden, dedi. Büyük veli, içli bir Âh! edip; - Sen kendini iyi mi biliyorsun ki, onu fasık görüyorsun? Halbuki biz, kendimizi ondan farklı görmüyoruz, buyurdu. Sonra bizzat ilgilenip, çıkardı o genci hapisten. Fasık genç, çok duygulandı bundan. Yaptıklarına pişmanlık duydu. Gönülden tövbe etti Ve o günahları yapmadı bir daha. HAKİKİ CENNET NİMETİ Bir gün de, sevdiği bir genç bu zata gelip; - Efendim, hanımla geçinemiyoruz, ne yapayım? diye dert yandı. Mübarek zat sevgiyle süzdü genci: - Hanımın Müslüman mı evladım? - Elbette efendim. - Namazını kılıyor mu? - Muntazam kılıyor. - Tesettüre riayet ediyor mu? - Ediyor efendim. - Mübarek olsun evladım. Hanımın, bir Cennet nimeti öyleyse. Hem de hakiki Cennet nimeti. Genç bir şey anlamamıştı. Sordu hemen: - Cennet nimeti mi hocam? - Evet evladım, bu dünyada bir tane hakiki Cennet nimeti vardır. O da senin hanımın gibi Allah’a iman eden, namazını kılan ve örtünen saliha bir hanım‘dır.[/COLOR][/B] [COLOR=blue][FONT=Tahoma]Menkıbeler[/FONT][/COLOR] [COLOR=blue][FONT=Tahoma]Abdüllatif Uyan[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Tahoma][B][EMAIL="abdullatif.uyan@tg.com.tr"][COLOR=#0066ff]abdullatif.uyan@tg.com.tr[/COLOR][/EMAIL] 27 Ocak 2010 Çarşamba[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Tahoma][B][COLOR=red]TÜRKİYE GAZETESİ[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
İçki içen genç!..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…