Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Ihlas testi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="medreseli" data-source="post: 98942" data-attributes="member: 6261"><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">İhlas testi</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Ne zamandır aklımda… Sorup duruyorum kendime… “Nasıl olur da bir insan, 15 günde amelinde maksadının rıza-yı İlahî olduğunu unutur?” Değil 15 gün, 15 yıldır yaptığım her işte “rıza-yı İlahî” peşinde olduğum o kadar belli ki başkasının rızasını aramak aklımın ucundan geçmez </span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">İyi güzel de, İhlas Risalesi’nin başındaki o not niye? Niye sadece İhlas Risalesi’nin başında o not? Haşir’in başında olamaz mıydı? Ayetül Kübra için de söylenemez miydi? Birinci Söz, bu uyarıyı daha çok hak ediyor değil miydi? “En az 15 günde bir okuyun!” diyen Üstad, demek istiyor ki “en fazla 15 gün sonra amelinizde maksadınızın rıza-yı İlahî olduğunu hatırlayın!” Yani, en babayiğidimizin bile 16 Günde amelinde maksadının ne olduğunu unuttuğunu ima ediyor</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Çok sonraları anlayacaktım ki, rıza-yı İlahi’nin en yakın rakibi, en sinsi ortağı “ben”imizmiş görünüşte Allah rızası için yapıyor olsan da, niyet temizliğini hemen kaybedip, “ben var ya, ben!” havasını, hevasına sapabiliyoruz Öyle olmasaydı, bir konuda kendisinden daha iyi olduğun kardeşine şöyle bir yukarıdan bakıp, “Sen yapamadın, bak, ben yaptım işte…!” deme hevesimiz olmazdı Öyle olmasaydı, bizden daha iyi hizmet eden kardeşimizi görünce, kıskançlıkla parmaklarımızı ısırıp “Tüh… Ben yapamadım, o nasıl yaptı!” diye dövünmezdik</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Hadi kendimize, gizli gizli soralım Cevabını da gizli gizli verelim Elimiz vicdanımızda düşünelim “Daha iyi hizmet ediyorum!” diye kostaklandığımız olmadı mı hiç? “Daha iyi hizmet ediyor şunlar…” diye yazıklandığımız olmadı mı hiç? Yoksa, biz bizim yapamadığımız bir hizmeti kardeşlerimizi yapar görünce, “Ohhh, çok şükür…”diyenlerden miyiz? Yoksa, biz kardeşlerimizin yapamadığı hizmeti biz yapmaya muvaffak olduğumuzda, “Beni Rabbim bu işte vazifelendirdi Bana bu hizmeti ikram etti…” diye diğer kardeşlerimize mahcubiyetle bakabilenlerden miyiz?</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Şimdi asıl meseleye gelelim: İhlas Risalesi’nin ikinci ve dördüncü düsturunun birinci ve biricik düsturunun (Amelinizde rıza-yı ilahi olmalı) sağlaması gibi geliyor bana…</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Kardeşinizden daha iyi hizmet ediyorsanız:</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Bu hizmet-i Kur'âniyede bulunan kardeşlerinizi tenkit etmemek ve onların üstünde faziletfuruşluk nev'inden gıpta damarını tahrik etmemektir Yani, “Ben yaptım işte…” havasına girmemek</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Kardeşiniz sizden iyi yapıyorsa hizmeti:</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">“Kardeşlerinizin meziyetlerini şahıslarınızda ve faziletlerini kendinizde tasavvur edip, onların şerefleriyle şâkirâne iftihar etmektir” Yani, “asıl ben yapacaktım ki…” hüsranına düşmemek</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Yaptığın hizmeti sen razı olasın diye değil Allah razı olsun diye yapıyorsan, bu iki testten de geçersin</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Ama hiç de kolay değil</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Değil mi?</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black"></span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><span style="color: black">Senai Demirci</span></strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="medreseli, post: 98942, member: 6261"] [FONT=Comic Sans MS][B][COLOR=black]İhlas testi Ne zamandır aklımda… Sorup duruyorum kendime… “Nasıl olur da bir insan, 15 günde amelinde maksadının rıza-yı İlahî olduğunu unutur?” Değil 15 gün, 15 yıldır yaptığım her işte “rıza-yı İlahî” peşinde olduğum o kadar belli ki başkasının rızasını aramak aklımın ucundan geçmez İyi güzel de, İhlas Risalesi’nin başındaki o not niye? Niye sadece İhlas Risalesi’nin başında o not? Haşir’in başında olamaz mıydı? Ayetül Kübra için de söylenemez miydi? Birinci Söz, bu uyarıyı daha çok hak ediyor değil miydi? “En az 15 günde bir okuyun!” diyen Üstad, demek istiyor ki “en fazla 15 gün sonra amelinizde maksadınızın rıza-yı İlahî olduğunu hatırlayın!” Yani, en babayiğidimizin bile 16 Günde amelinde maksadının ne olduğunu unuttuğunu ima ediyor Çok sonraları anlayacaktım ki, rıza-yı İlahi’nin en yakın rakibi, en sinsi ortağı “ben”imizmiş görünüşte Allah rızası için yapıyor olsan da, niyet temizliğini hemen kaybedip, “ben var ya, ben!” havasını, hevasına sapabiliyoruz Öyle olmasaydı, bir konuda kendisinden daha iyi olduğun kardeşine şöyle bir yukarıdan bakıp, “Sen yapamadın, bak, ben yaptım işte…!” deme hevesimiz olmazdı Öyle olmasaydı, bizden daha iyi hizmet eden kardeşimizi görünce, kıskançlıkla parmaklarımızı ısırıp “Tüh… Ben yapamadım, o nasıl yaptı!” diye dövünmezdik Hadi kendimize, gizli gizli soralım Cevabını da gizli gizli verelim Elimiz vicdanımızda düşünelim “Daha iyi hizmet ediyorum!” diye kostaklandığımız olmadı mı hiç? “Daha iyi hizmet ediyor şunlar…” diye yazıklandığımız olmadı mı hiç? Yoksa, biz bizim yapamadığımız bir hizmeti kardeşlerimizi yapar görünce, “Ohhh, çok şükür…”diyenlerden miyiz? Yoksa, biz kardeşlerimizin yapamadığı hizmeti biz yapmaya muvaffak olduğumuzda, “Beni Rabbim bu işte vazifelendirdi Bana bu hizmeti ikram etti…” diye diğer kardeşlerimize mahcubiyetle bakabilenlerden miyiz? Şimdi asıl meseleye gelelim: İhlas Risalesi’nin ikinci ve dördüncü düsturunun birinci ve biricik düsturunun (Amelinizde rıza-yı ilahi olmalı) sağlaması gibi geliyor bana… Kardeşinizden daha iyi hizmet ediyorsanız: Bu hizmet-i Kur'âniyede bulunan kardeşlerinizi tenkit etmemek ve onların üstünde faziletfuruşluk nev'inden gıpta damarını tahrik etmemektir Yani, “Ben yaptım işte…” havasına girmemek Kardeşiniz sizden iyi yapıyorsa hizmeti: “Kardeşlerinizin meziyetlerini şahıslarınızda ve faziletlerini kendinizde tasavvur edip, onların şerefleriyle şâkirâne iftihar etmektir” Yani, “asıl ben yapacaktım ki…” hüsranına düşmemek Yaptığın hizmeti sen razı olasın diye değil Allah razı olsun diye yapıyorsan, bu iki testten de geçersin Ama hiç de kolay değil Değil mi? Senai Demirci[/COLOR][/B][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
Ihlas testi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…