İlk defa anneler gününde yanına gelemedim

mihrimah

Well-known member
Bu sabah İstanbul bir başka güzeldi.Sabahın İlk saatlerinde kendini gösteren güneş, yemyeil ağaçlar, kuş sesleri geleneksel pazar sessizliğini boşmuştu.
Nedendir diye düşünmeden kendimi alamadım yada içinde bulunduğum durumdan dolayı öyle düşünmek istedim.
Tabiki...bugün anneler günüydü...Aheste aheste yaptığım pazar kahvaltısını bugün aceleyle yaptım. Gün uzundu, yapılacak çok iş vardı ve acele edip bütün işlerimin sonunda seni de ziyaret etmeliydim.
Ne yazık ki dünya telaşı bir türlü bitmek bilmedi. Sanki bütüüüüün işlerim bugünü bulmuş, esbap sukut etmiş farkında olmadan hayatım benden alınmış ve gün bimişti.
Ve ne yazık ki ben kabrinin başına gelip bir fatiha dahi okuyamamıştım.
Kim bilir ne kadar çok bekledin, her ayak sesinde başını kaldırıp ne hüzünlerle geri döndün...
Bunu düşündükçe bir kez daha kahroluyorum. Bu ayrı geçirdiğimiz ilk anneler günümüz. Sarılman, dokunman, kokun bir yana vaz geçtim hepsinden meğer kabrinde ziyaret etmekde en az onlar kadar değerliymiş.
Seni çok özledim...Bu yap boz oyunda tüm karelerim tamam olsa da senin boşluğun bu oyunu çerçeveletip asmaya izin vermiyor. Sensiz yüreğimizin bir parçası hep eksik anneciğim...
Ben senin yanına gelemedim ama umarım sen bu gece rüyalarıma gelirsin..
Ruhun şad mekanın cennet olsun..amin.

memluk

Hatim Sorumlusu
:030::030:
bu sabah istanbul bir başka güzeldi.sabahın ilk saatlerinde kendini gösteren güneş, yemyeil ağaçlar, kuş sesleri geleneksel pazar sessizliğini boşmuştu.
nedendir diye düşünmeden kendimi alamadım yada içinde bulunduğum durumdan dolayı öyle düşünmek istedim.
tabiki...bugün anneler günüydü...aheste aheste yaptığım pazar kahvaltısını bugün aceleyle yaptım. Gün uzundu, yapılacak çok iş vardı ve acele edip bütün işlerimin sonunda seni de ziyaret etmeliydim.
ne yazık ki dünya telaşı bir türlü bitmek bilmedi. Sanki bütüüüüün işlerim bugünü bulmuş, esbap sukut etmiş farkında olmadan hayatım benden alınmış ve gün bimişti.
ve ne yazık ki ben kabrinin başına gelip bir fatiha dahi okuyamamıştım.
kim bilir ne kadar çok bekledin, her ayak sesinde başını kaldırıp ne hüzünlerle geri döndün...
bunu düşündükçe bir kez daha kahroluyorum. Bu ayrı geçirdiğimiz ilk anneler günümüz. Sarılman, dokunman, kokun bir yana vaz geçtim hepsinden meğer kabrinde ziyaret etmekde en az onlar kadar değerliymiş.
seni çok özledim...bu yap boz oyunda tüm karelerim tamam olsa da senin boşluğun bu oyunu çerçeveletip asmaya izin vermiyor. Sensiz yüreğimizin bir parçası hep eksik anneciğim...
ben senin yanına gelemedim ama umarım sen bu gece rüyalarıma gelirsin..
ruhun şad mekanın cennet olsun..amin.

amin amin amin...

Allah ebedi ayrılık vermesin

hani geçen geldiğimde:
şuram acıyor işte, şuram demiştim de
bir türlü söyleyememiştim ya acıyan yanımı anne
bak şimdi söylüyorum. şuram işte,
sol yanım çok acıyor anne.

:030::030: Bende çok özlüyorum :030:

heysem

Well-known member
RABBIM rahmet eylesin . Ebedi ayrilik vermesin kardesim. Annecigim kimi zaman umutsuzca seni ararim .Issiz cölde serap misali hayalini yasarim.Gözlerimde canlanir gülen gözlerin.Kulaklarimda cinliyor simsicak sesin .Alismak cok zor sensizlige canim Annecigim.:037:

memluk

Hatim Sorumlusu
duyguların güzel takdir ediyorum.
ancak 365 gün her daim sadakat ve muhabbet düşüncesinin faziletinden yanayım.
sırf gelenek ve göreneklerimizde olmayan bidat uygulamaların yoksunluğuyla hüzünlenmemeliğiz..
elbette hergün muhabbet ve sadakat olmalı ama adı annelere verilmiş bir günde herkes annesine vakit ayırmış ve sadece onu mutlu etmek için çabalamış
işte ozaman yokluğu iyice hissediliyor yoksa gayemiz bidat yaşatmak değil ...