Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Dua Kardeşliği
Imam şafii hazretlerinin ölüm döşeğindeki yakarişi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="mihrimah" data-source="post: 112208" data-attributes="member: 656"><p></p><p><span style="color: darkslategray"><strong><span style="font-family: 'Verdana'">İmam Müzeni</span></strong><span style="font-family: 'Verdana'"> anlatıyor: İmam Şafii’yi hastalığında yoklamaya vardım. Ve “nasıl sabahladın?” dedim. Şöyle dedi; “Şu halde sabahladım ki; dünyadan gidiyorum, dostlara veda ediyorum. Ölüm bardağını içtim. Fena amellerime kavuştum. Rabbimin huzuruna varıyorum. Bilmiyorum ki, ruhum cennete mi gider ki sevineyim yahut cehenneme mi gider ki acınayım? Böyle dedi, sonra şu beyti söyledi;</span></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">“Velemma kasâ kalbi vedâ kat mezâhibi.</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Cealtü’reca minni biafvike sülleme.</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Teazameni zenbi felemma karentühu</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Biavfike Rabbi kâne afvüke a’zama.</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Fema zilte zi afvin aniz’zenbil lemtezel.</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Tecûdu ve ta’fu minneten ve tekerrüma</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Felevlâke lem yeslem min İblise abidün.</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><strong><em><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Ve keyfe vekad ağva safiyyeke ademâ”</span></span></em></strong></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Meali</span></strong><span style="font-family: 'Verdana'">:</span></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Ey Rabbim! Kalbimin katılaştığı ve gidecek yolların daraldığı vakitte, <strong>ümidimi affına merdiven</strong> kıldım. Günahım pek büyük göründü. Fakat affın ile yanaştırdığımızda, affın daha büyük olu. Sen günahtan af sahibi olmadan zail olmadın. <strong>Cömertçe vermede, ikram ve ihsan etmede</strong> daim oldun. Eğer Senin lütf u hidayetin olmasaydı, hiçbir abid şeytandan selamette kalamazdı. Nasıl selamette kalır ki, o şeytan, <strong>mazhar-ı safvetin</strong> olan Hz. Âdem’i bile aldattı.</span></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Kaynak</span></strong><span style="font-family: 'Verdana'">:</span></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="color: darkslategray"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="color: darkslategray">Büyük İnsanlar-Abdullah Develioğlu, Şahsi Basım, tarihsiz.</span></span></p><p></p><p></p><p><span style="color: darkslategray">Semih Yıldız </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mihrimah, post: 112208, member: 656"] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [COLOR=darkslategray][B][FONT=Verdana]İmam Müzeni[/FONT][/B][FONT=Verdana] anlatıyor: İmam Şafii’yi hastalığında yoklamaya vardım. Ve “nasıl sabahladın?” dedim. Şöyle dedi; “Şu halde sabahladım ki; dünyadan gidiyorum, dostlara veda ediyorum. Ölüm bardağını içtim. Fena amellerime kavuştum. Rabbimin huzuruna varıyorum. Bilmiyorum ki, ruhum cennete mi gider ki sevineyim yahut cehenneme mi gider ki acınayım? Böyle dedi, sonra şu beyti söyledi;[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]“Velemma kasâ kalbi vedâ kat mezâhibi.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Cealtü’reca minni biafvike sülleme.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Teazameni zenbi felemma karentühu[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Biavfike Rabbi kâne afvüke a’zama.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Fema zilte zi afvin aniz’zenbil lemtezel.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Tecûdu ve ta’fu minneten ve tekerrüma[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Felevlâke lem yeslem min İblise abidün.[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [B][I][FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Ve keyfe vekad ağva safiyyeke ademâ”[/COLOR][/FONT][/I][/B] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [COLOR=darkslategray][B][FONT=Verdana]Meali[/FONT][/B][FONT=Verdana]:[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Ey Rabbim! Kalbimin katılaştığı ve gidecek yolların daraldığı vakitte, [B]ümidimi affına merdiven[/B] kıldım. Günahım pek büyük göründü. Fakat affın ile yanaştırdığımızda, affın daha büyük olu. Sen günahtan af sahibi olmadan zail olmadın. [B]Cömertçe vermede, ikram ve ihsan etmede[/B] daim oldun. Eğer Senin lütf u hidayetin olmasaydı, hiçbir abid şeytandan selamette kalamazdı. Nasıl selamette kalır ki, o şeytan, [B]mazhar-ı safvetin[/B] olan Hz. Âdem’i bile aldattı.[/COLOR][/FONT] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [COLOR=darkslategray][B][FONT=Verdana]Kaynak[/FONT][/B][FONT=Verdana]:[/FONT][/COLOR] [COLOR=darkslategray] [/COLOR] [FONT=Verdana][COLOR=darkslategray]Büyük İnsanlar-Abdullah Develioğlu, Şahsi Basım, tarihsiz.[/COLOR][/FONT] [COLOR=darkslategray]Semih Yıldız [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Dua Ediyorum
Dua Kardeşliği
Imam şafii hazretlerinin ölüm döşeğindeki yakarişi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…