Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Hatıralar
*İman Kurtaran Eser*
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="OrhanCAN" data-source="post: 187987" data-attributes="member: 1004338"><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"><strong><span style="font-size: 12px">İMAN KURTARAN ESER</span></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: black"><span style="font-size: 12px">Prof. Dr Mehmed Coşkuner, arkadaşı Prof. Abdülbaki Turan beyden naklen 23.10.1996’ta şöyle bir hatıra anlatıyor: </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: black"><span style="font-size: 12px">Ünlü alim <strong>Sadreddin Yüksel</strong> (Cenab-ı Hakk şifalar nasip etsin) hocamıza bir vakit şöyle sordum: </span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: black"><span style="font-size: 12px">“Siz seyda idiniz, hoca idiniz, şarkta söz sahibi bir kimse idiniz, neden Risale-i Nur’u gördükten ve bu eserleri okuduktan sonra o tarz-ı hizmeti esas alıp, buna kuvvet verdiniz ve bu hizmete dahil oldunuz?</span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: black">Cevaben şöyle dediler: “ben böyle bir soruya çoktan beri muntazırdım. Bunu anlatmak istiyordum.Siz buna vesile oldunuz. <strong>Benim İmanımı kurtaran bir esere hayatımı versem azdır. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="color: black">Dedim ki: Hocam nasıl olur,sizin imanınızı nasıl kurtarır? Siz o kadar talebe yetiştirmişsiniz. Bu kadar bilginiz var? Sadreddin Hoca dedi ki: </span></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><strong>“Benim kader mevzuunda tereddütlerim oldu, ya intihar edecektim.Veya cinnet getirecektim.İkisi de ebedi hayatımı mahveden dünyamı karartan musibetler olacaktı. </strong></span></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><strong>O tereddütlerimi İşarat-ül İ’caz’daki kader bahsi halletti. Benim imanımı tahkiki hale getirdi. Ben de böyle bir esere canımı versem ucuzdur. </strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"><a href="http://www.cevaplar.org/" target="_blank"><u><span style="color: #0000ff">http://www.cevaplar.org</span></u></a> </span><strong><span style="color: #336699"><span style="font-family: 'Arial'">HATIRALAR VE ÖLÇÜLER-4</span></span></strong></span></span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></p><p> <span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Arial'"></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="OrhanCAN, post: 187987, member: 1004338"] [COLOR=black][FONT=Arial][B][SIZE=3]İMAN KURTARAN ESER[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR] [FONT=Arial][COLOR=black][SIZE=3]Prof. Dr Mehmed Coşkuner, arkadaşı Prof. Abdülbaki Turan beyden naklen 23.10.1996’ta şöyle bir hatıra anlatıyor: [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][SIZE=3]Ünlü alim [B]Sadreddin Yüksel[/B] (Cenab-ı Hakk şifalar nasip etsin) hocamıza bir vakit şöyle sordum: [/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][SIZE=3][/SIZE][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=black][SIZE=3]“Siz seyda idiniz, hoca idiniz, şarkta söz sahibi bir kimse idiniz, neden Risale-i Nur’u gördükten ve bu eserleri okuduktan sonra o tarz-ı hizmeti esas alıp, buna kuvvet verdiniz ve bu hizmete dahil oldunuz?[/SIZE][/COLOR][/FONT] [SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=black]Cevaben şöyle dediler: “ben böyle bir soruya çoktan beri muntazırdım. Bunu anlatmak istiyordum.Siz buna vesile oldunuz. [B]Benim İmanımı kurtaran bir esere hayatımı versem azdır. [/B][/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Arial][COLOR=black]Dedim ki: Hocam nasıl olur,sizin imanınızı nasıl kurtarır? Siz o kadar talebe yetiştirmişsiniz. Bu kadar bilginiz var? Sadreddin Hoca dedi ki: [/COLOR][/FONT][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=3][COLOR=#000000][/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=3][B]“Benim kader mevzuunda tereddütlerim oldu, ya intihar edecektim.Veya cinnet getirecektim.İkisi de ebedi hayatımı mahveden dünyamı karartan musibetler olacaktı. [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=3][B]O tereddütlerimi İşarat-ül İ’caz’daki kader bahsi halletti. Benim imanımı tahkiki hale getirdi. Ben de böyle bir esere canımı versem ucuzdur. [/B][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Arial][SIZE=3][FONT=Times New Roman][URL="http://www.cevaplar.org/"][U][COLOR=#0000ff]http://www.cevaplar.org[/COLOR][/U][/URL] [/FONT][B][COLOR=#336699][FONT=Arial]HATIRALAR VE ÖLÇÜLER-4[/FONT][/COLOR][/B][/SIZE] [/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Bediüzzaman Said Nursi
Hatıralar
*İman Kurtaran Eser*
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…