Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
İman, soyut bir kavram olduğu için göremiyoruz; peki imanımızın varlığından
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Abidin1" data-source="post: 198828" data-attributes="member: 11964"><p><strong>Cevap: İman, soyut bir kavram olduğu için göremiyoruz; peki imanımızın varl</strong></p><p></p><p></p><p> </p><p>Selam; </p><p>Haklısınız sn. fahris. Demek istediğinizi anlayabiliyorum. İnsan nefsi olduğundan gerçekten günaha meyillidir. Bende bunu böyle kabul ediyorum. </p><p></p><p>Farklı konulara geçmiş gibi olmayım ama bir biriyle bağlantılı gibi görüyorum. İtikadım-İnancım sadece peygamberlerin masum olduğu yönündedir. Buna rağmen "her türlü kötülükten arınmış" o mübareklerin bile bazen hata edebildiğini Kuran ı ve mübarek sayfalarında ki peygamberler tarihini severek okuyan tüm müslümanlar bilir. Mesela Hz. Musa (a.s.) bir tartışma sırasında bir kıpti ye yumruk atar ve istemeyerek ölümüne sebep olur. Sonra tövbe eder. Hz. Yunus (a.s.) kavmini (milletini) hakka davet eder. Fakat milleti ona inanmaz. Hz. Yunus öfkelenir. Kavmini terk eder. Bir gemiye biner. Gemi Allah'ın hikmeti olarak denizde duruverir. Mürettebat aralarında kura çekerler Hz. Yunus'a çıkar ve onu denize atarlar. SOnra onu balık yutar. ANcak balığın karnında tövbe eder de ancak yüce Allah ona yardım eder ve kurtulur. (Hafızam güçlüdür. Ama yanlış hatırladıysam yanlışımı düzeltenden Allah razı olsun.)</p><p>Yalnız Hz. Muhammed efendimizin kalbini daha küçük bir çocuk iken insan şeklinde iki meleğin söktüğü ve bazı işlemler yaptığı hakkında rivayetler de var. (Bunu da bir yerde okumuştum ama kaynağı elimde değil. Ama yanlış hatırladıysam yanlışımı düzeltenden Allah razı olsun -tabi biz peygamberleri ayırmadan hepsini aynı severiz tabii o başka konu-.)</p><p></p><p>Yani insanın ve bu dünyanın yapısı dediğiniz gibi bu yüzden işte ben şu kelimeyi eklemiştim =Bunları kasten (bilerek) yapıyorsa= Akıl ve bilinç dinimiz açısından çok önemli çünkü misal olarak yaptığı işin bilincinde olmayan Akli dengesi bozuk bir insan eğer insanları öldürüyorsa o konu imanla ilgili değil başka bir konuyla ilgili olur.</p><p></p><p>Bu kasıt ve bilinç zaten Kur'an da da vurgulanıyor.</p><p></p><p><em>"Kim bir mü'mini <strong><span style="color: Red">kasten</span></strong> öldürürse cezası, içinde <u>ebediyen kalacağı</u> cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, ona lanet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır." (Nisa 93)</em></p><p></p><p>örtünmek Yüce Allah'ın emridir. Yüce ALLAH Kur'an-ı kerimde buyurmuştur. Kur'an da olan bir şeyin tartışması olmaz. Kur'an da biz insanlar için hayırlı, güzel ve temiz olmayan bir emir yoktur. Yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi. (Neredeydi bulamadım) Baş örtülerinizi göğüs üzerine vurunuz. Müslüman bir bayanın Yüz hariç boyundan el ve ayak bileklerine kadar tüm vücudunu örtmesi gerek. Kadın bedeni Arap kadınlarının ayaklarına taktıkları hal hal ziynetiyle bir tutuyor. Yani ayaklarınızı yere vurmayın ziynet taşıdığınızı göstermek için diye de uyarıyor. Kur'an'ın hikmeti işte bayan da örtündüğünde vücut hatları belli olmaması lazım. Bol olması lazım kıyafetlerinin. (aynen ziynet sesinin gitmemesi gibi) Sonra da kimlere karşı rahat davranılabileceğini anlatıyordu. Tabii Burka v.b. gibi de olmaz.. Aynı şekilde erkeklerde göbek hizasından dize kadar örtülü olması gerek. Sen eğer bunu bildiğin halde kabul etmiyorsan, çağdışı v.b. şekilde görüyorsan yanlıştasın demekki. Eğer bilipte kabul etmiyorsan. İmanında bir sorun var demektir.</p><p></p><p>Ama mecbur kalanlar zaten takiye prensibi gibi davranması gerek.. Onlar ne yapsın.. Baş örtüsü yasağı bence çok yanlış. Yerli ve yabancı Turistler Akdeniz de Ege de rahat, istedikleri gibi gezerlerken, herkes hayatını istediği gibi yaşarken.. Marketlerde en çok satılan içecek şarap, rakıyken.. Sadece inanan kesimi cezalandırmaktan öte bir anlamı olmayan. Çok yanlış bir durum.. Ne diyim elimde değilki..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abidin1, post: 198828, member: 11964"] [b]Cevap: İman, soyut bir kavram olduğu için göremiyoruz; peki imanımızın varl[/b] Selam; Haklısınız sn. fahris. Demek istediğinizi anlayabiliyorum. İnsan nefsi olduğundan gerçekten günaha meyillidir. Bende bunu böyle kabul ediyorum. Farklı konulara geçmiş gibi olmayım ama bir biriyle bağlantılı gibi görüyorum. İtikadım-İnancım sadece peygamberlerin masum olduğu yönündedir. Buna rağmen "her türlü kötülükten arınmış" o mübareklerin bile bazen hata edebildiğini Kuran ı ve mübarek sayfalarında ki peygamberler tarihini severek okuyan tüm müslümanlar bilir. Mesela Hz. Musa (a.s.) bir tartışma sırasında bir kıpti ye yumruk atar ve istemeyerek ölümüne sebep olur. Sonra tövbe eder. Hz. Yunus (a.s.) kavmini (milletini) hakka davet eder. Fakat milleti ona inanmaz. Hz. Yunus öfkelenir. Kavmini terk eder. Bir gemiye biner. Gemi Allah'ın hikmeti olarak denizde duruverir. Mürettebat aralarında kura çekerler Hz. Yunus'a çıkar ve onu denize atarlar. SOnra onu balık yutar. ANcak balığın karnında tövbe eder de ancak yüce Allah ona yardım eder ve kurtulur. (Hafızam güçlüdür. Ama yanlış hatırladıysam yanlışımı düzeltenden Allah razı olsun.) Yalnız Hz. Muhammed efendimizin kalbini daha küçük bir çocuk iken insan şeklinde iki meleğin söktüğü ve bazı işlemler yaptığı hakkında rivayetler de var. (Bunu da bir yerde okumuştum ama kaynağı elimde değil. Ama yanlış hatırladıysam yanlışımı düzeltenden Allah razı olsun -tabi biz peygamberleri ayırmadan hepsini aynı severiz tabii o başka konu-.) Yani insanın ve bu dünyanın yapısı dediğiniz gibi bu yüzden işte ben şu kelimeyi eklemiştim =Bunları kasten (bilerek) yapıyorsa= Akıl ve bilinç dinimiz açısından çok önemli çünkü misal olarak yaptığı işin bilincinde olmayan Akli dengesi bozuk bir insan eğer insanları öldürüyorsa o konu imanla ilgili değil başka bir konuyla ilgili olur. Bu kasıt ve bilinç zaten Kur'an da da vurgulanıyor. [I]"Kim bir mü'mini [B][COLOR=Red]kasten[/COLOR][/B] öldürürse cezası, içinde [U]ebediyen kalacağı[/U] cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, ona lanet etmiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır." (Nisa 93)[/I] örtünmek Yüce Allah'ın emridir. Yüce ALLAH Kur'an-ı kerimde buyurmuştur. Kur'an da olan bir şeyin tartışması olmaz. Kur'an da biz insanlar için hayırlı, güzel ve temiz olmayan bir emir yoktur. Yanlış hatırlamıyorsam şöyleydi. (Neredeydi bulamadım) Baş örtülerinizi göğüs üzerine vurunuz. Müslüman bir bayanın Yüz hariç boyundan el ve ayak bileklerine kadar tüm vücudunu örtmesi gerek. Kadın bedeni Arap kadınlarının ayaklarına taktıkları hal hal ziynetiyle bir tutuyor. Yani ayaklarınızı yere vurmayın ziynet taşıdığınızı göstermek için diye de uyarıyor. Kur'an'ın hikmeti işte bayan da örtündüğünde vücut hatları belli olmaması lazım. Bol olması lazım kıyafetlerinin. (aynen ziynet sesinin gitmemesi gibi) Sonra da kimlere karşı rahat davranılabileceğini anlatıyordu. Tabii Burka v.b. gibi de olmaz.. Aynı şekilde erkeklerde göbek hizasından dize kadar örtülü olması gerek. Sen eğer bunu bildiğin halde kabul etmiyorsan, çağdışı v.b. şekilde görüyorsan yanlıştasın demekki. Eğer bilipte kabul etmiyorsan. İmanında bir sorun var demektir. Ama mecbur kalanlar zaten takiye prensibi gibi davranması gerek.. Onlar ne yapsın.. Baş örtüsü yasağı bence çok yanlış. Yerli ve yabancı Turistler Akdeniz de Ege de rahat, istedikleri gibi gezerlerken, herkes hayatını istediği gibi yaşarken.. Marketlerde en çok satılan içecek şarap, rakıyken.. Sadece inanan kesimi cezalandırmaktan öte bir anlamı olmayan. Çok yanlış bir durum.. Ne diyim elimde değilki.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Sorularla Risale-i Nur
İman, soyut bir kavram olduğu için göremiyoruz; peki imanımızın varlığından
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…