Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
İmanımızı Ateşlere Atan Kim?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="bizar" data-source="post: 159302" data-attributes="member: 12884"><p style="text-align: center">[FONT=comic sans ms,sans-serif]<span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Bir karanlık çağın çocuğuyum ben… Kapkaranlık bir çağın… Gündüzü olmayan bir gecenin esiriyim ve de. Güneşi olmayan bir gökyüzünün… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Hani ayım, yıldızlarım ve güneşim. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Hani yüreğimi ışıtacak, gecelerimi aydınlatacak nurum… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Hani, bana beni anlatacak, beni tanıtacak ve ellerimden tutup en güzele ulaştıracak yol rehberim. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Işıksız atamam oysa ben adımlarımı. Ve gözlerim, göremez ışıksız, adımlarımın yolunu… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Bu yıldız aydınlatamaz karanlıklarımı… Şu ay ve ondan daha büyük şu güneş, hiç biri şifa olamaz derdime… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Kaybolup gidenleri sevmem ki ben… Ve hiç sevemem ki sahte ışıkları. Yanıp-sönen, karanlıkları şirin gösteren, aydınlığa düşman ve de yüreğime azab karanlıkları… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Bir yolculuğa çıkarım sonra içimde. Yüreğimin karanlıklarını ışıtacak bir hidayet ararım. İbrahimi yaşarım sonra günlerimde… İbrahimi ararım. Ve tıpkı onun gibi, yalnızca, yıldızların da, ayın ve güneşin de Rabbine iman ederim. Ve yüzümü bir muvahhid olarak göklerin ve yerin yaratıcısına çeviririm. Gökyüzüne takarım bakışlarımı. Gece ve gündüz gökyüzüyle yaşarım. Ay aramam artık gökyüzünde… Ne güneş, ne de yıldızlar… Bir kavmin dinini terk ederim ve de… Gökyüzünün ötesini göremeyen gözleri terk ederim. Karanlıklarda kalmış yürekleri… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Ve Rabbime hicret ederim ben. O’na giderim… Dünyaya koşarken insanlar, ben cennetlere yol alırım… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Bana imam olur musun İbrahim? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Cennete giden yolda adımlarım, ateşlerde bahçem, İsmail’de teslimiyetim, çöllerde zemzemim, put hanelerde baltam olur musun? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Yüreğimdeki putları kırar mısın İbrahim? Hiçbir iz kalmamacasına teker teker yıkar mısın? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Onların en büyüklerini de yık İbrahim. Bırakma yüreğimde nefsimin hâkimiyetini. Şahit tutma ruhumu sahte ilahlara… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Ve temizle yüreğimi İbrahim. Arındır benliğimi… Bir hicrete hazırla beni… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">“Hasbinallahu ve ni’mel vekil”i öğret dilime. Gözlerime ateşin küçüklüğünü göster. Ve atlamayı öğret ateşlerin en derinine… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Yangınlar yüreğimde şimdi, oysa İbrahim. Yangınlar en derinimde. Senin imanın ateşe atlamayı emrederken sana, benim imanım ateşlerde. Yanan benim İbrahim… Yanan bir neslin imanı… Ve alev alan yüreklerimiz İbrahim. Bedenlerimiz bahçesinde gibi görünse de, ruhumuz alevlerde. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Bana dostluğu öğret İbrahim. Rabbine gidişini ve dost seçilişini öğret. İmanından iman kat yüreğime. Teslimiyetinden teslimiyet… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Ve kelimeleri öğret bana İbrahim. Kelimelerin ağırlığını… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">İmtihanlarını ne de güzel geçtin öyle. İmtihanları öğret bana. Ve geçişi imtihanlardan, yüz akı ve gönül huzuruyla. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Ve İsmail, İbrahim. Yazmak bile ne kadar ağır oysa. Kalemi bu kadar zor tutarken ben, bıçakları tutmayı öğret bana. Bıçakları bilemeyi ve yatırabilmeyi İsmailleri. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Benim İsmailim ne peki İbrahim? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Yüreğimin yüz yıllık meyvesi ne? </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Korkuyorum İbrahim… Zor bir imtihan bu. Ateşlere atılmaktan, yapayalnız bırakılmaktan ve bir hicrete zorlanmaktan çok daha zor. </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Ağır bir imtihan bu İbrahim… Bir dostluk sınavı bu. Ateşten daha ateş, bir yürek yangını bu… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Yüreğime bahçesini gönder İbrahim. Yüreğime İsmail’in de Rabbini sevdir. Hem de İsmaili kurban pahasına ve O’ndan başkasına kurban olmama adına… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Tek başına ümmet olmayı öğret bana İbrahim. Kalabalıklar arasında yalnızlığı, ama tek bir Rabb’le olan dostluğu… </span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"><span style="color: black">Bana imam ol İbrahim… Cennete giden yolda adımlarım ol…alıntı</span></span>[/FONT]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bizar, post: 159302, member: 12884"] [CENTER][FONT=comic sans ms,sans-serif][SIZE=6][COLOR=black]Bir karanlık çağın çocuğuyum ben… Kapkaranlık bir çağın… Gündüzü olmayan bir gecenin esiriyim ve de. Güneşi olmayan bir gökyüzünün… Hani ayım, yıldızlarım ve güneşim. Hani yüreğimi ışıtacak, gecelerimi aydınlatacak nurum… Hani, bana beni anlatacak, beni tanıtacak ve ellerimden tutup en güzele ulaştıracak yol rehberim. Işıksız atamam oysa ben adımlarımı. Ve gözlerim, göremez ışıksız, adımlarımın yolunu… Bu yıldız aydınlatamaz karanlıklarımı… Şu ay ve ondan daha büyük şu güneş, hiç biri şifa olamaz derdime… Kaybolup gidenleri sevmem ki ben… Ve hiç sevemem ki sahte ışıkları. Yanıp-sönen, karanlıkları şirin gösteren, aydınlığa düşman ve de yüreğime azab karanlıkları… Bir yolculuğa çıkarım sonra içimde. Yüreğimin karanlıklarını ışıtacak bir hidayet ararım. İbrahimi yaşarım sonra günlerimde… İbrahimi ararım. Ve tıpkı onun gibi, yalnızca, yıldızların da, ayın ve güneşin de Rabbine iman ederim. Ve yüzümü bir muvahhid olarak göklerin ve yerin yaratıcısına çeviririm. Gökyüzüne takarım bakışlarımı. Gece ve gündüz gökyüzüyle yaşarım. Ay aramam artık gökyüzünde… Ne güneş, ne de yıldızlar… Bir kavmin dinini terk ederim ve de… Gökyüzünün ötesini göremeyen gözleri terk ederim. Karanlıklarda kalmış yürekleri… Ve Rabbime hicret ederim ben. O’na giderim… Dünyaya koşarken insanlar, ben cennetlere yol alırım… Bana imam olur musun İbrahim? Cennete giden yolda adımlarım, ateşlerde bahçem, İsmail’de teslimiyetim, çöllerde zemzemim, put hanelerde baltam olur musun? Yüreğimdeki putları kırar mısın İbrahim? Hiçbir iz kalmamacasına teker teker yıkar mısın? Onların en büyüklerini de yık İbrahim. Bırakma yüreğimde nefsimin hâkimiyetini. Şahit tutma ruhumu sahte ilahlara… Ve temizle yüreğimi İbrahim. Arındır benliğimi… Bir hicrete hazırla beni… “Hasbinallahu ve ni’mel vekil”i öğret dilime. Gözlerime ateşin küçüklüğünü göster. Ve atlamayı öğret ateşlerin en derinine… Yangınlar yüreğimde şimdi, oysa İbrahim. Yangınlar en derinimde. Senin imanın ateşe atlamayı emrederken sana, benim imanım ateşlerde. Yanan benim İbrahim… Yanan bir neslin imanı… Ve alev alan yüreklerimiz İbrahim. Bedenlerimiz bahçesinde gibi görünse de, ruhumuz alevlerde. Bana dostluğu öğret İbrahim. Rabbine gidişini ve dost seçilişini öğret. İmanından iman kat yüreğime. Teslimiyetinden teslimiyet… Ve kelimeleri öğret bana İbrahim. Kelimelerin ağırlığını… İmtihanlarını ne de güzel geçtin öyle. İmtihanları öğret bana. Ve geçişi imtihanlardan, yüz akı ve gönül huzuruyla. Ve İsmail, İbrahim. Yazmak bile ne kadar ağır oysa. Kalemi bu kadar zor tutarken ben, bıçakları tutmayı öğret bana. Bıçakları bilemeyi ve yatırabilmeyi İsmailleri. Benim İsmailim ne peki İbrahim? Yüreğimin yüz yıllık meyvesi ne? Korkuyorum İbrahim… Zor bir imtihan bu. Ateşlere atılmaktan, yapayalnız bırakılmaktan ve bir hicrete zorlanmaktan çok daha zor. Ağır bir imtihan bu İbrahim… Bir dostluk sınavı bu. Ateşten daha ateş, bir yürek yangını bu… Yüreğime bahçesini gönder İbrahim. Yüreğime İsmail’in de Rabbini sevdir. Hem de İsmaili kurban pahasına ve O’ndan başkasına kurban olmama adına… Tek başına ümmet olmayı öğret bana İbrahim. Kalabalıklar arasında yalnızlığı, ama tek bir Rabb’le olan dostluğu… Bana imam ol İbrahim… Cennete giden yolda adımlarım ol…alıntı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
İmanımızı Ateşlere Atan Kim?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…