Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
İmtihan İçin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 181516" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="color: darkorange">İMTİHAN İÇİN</span></strong></p><p></p><p></p><p><span style="font-size: 12px">Ömer (r.a.) Halife iken yanına eshaptan Übey ibni Kaab'ı alarak Kur'an-ı Kerîm'i kendisi okuyor ve sahabî de yanlışlarını hatırlatarak tashih ediyordu. </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">Bir âyete geldiklerinde Hz. Ömer yanlış okudu. Sahabî ise yanlışını ona hatırlatarak şöyle söyledi: </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">— Ya Ömer! Ben bu âyeti bizzat Resûlullah'ın fehm-i saadetlerinden duydum. Ben âyeti O'nun dilinden dinlerken sen Baki Pazarında alış - verişle meşguldün, dedi. </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">Sahabinin böyle açık konuşmasına çok memnun olan Ömer: </span> </p><p><span style="font-size: 12px">— Doğru söyledin ya Kaab. Ben sadece seni imtihan etmek için bu şekil okudum. Bakalım yanlışımı hatırlatacak mı demiştim. Çünkü huzurunda doğru söylenmeyen halifede ve doğru söylemeyende hayır yoktur, buyurdular. </span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px">*Büyük Dini Hikayeler</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 181516, member: 15919"] [B][COLOR=darkorange]İMTİHAN İÇİN[/COLOR][/B] [SIZE=3]Ömer (r.a.) Halife iken yanına eshaptan Übey ibni Kaab'ı alarak Kur'an-ı Kerîm'i kendisi okuyor ve sahabî de yanlışlarını hatırlatarak tashih ediyordu. [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Bir âyete geldiklerinde Hz. Ömer yanlış okudu. Sahabî ise yanlışını ona hatırlatarak şöyle söyledi: [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]— Ya Ömer! Ben bu âyeti bizzat Resûlullah'ın fehm-i saadetlerinden duydum. Ben âyeti O'nun dilinden dinlerken sen Baki Pazarında alış - verişle meşguldün, dedi. [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]Sahabinin böyle açık konuşmasına çok memnun olan Ömer: [/SIZE][SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]— Doğru söyledin ya Kaab. Ben sadece seni imtihan etmek için bu şekil okudum. Bakalım yanlışımı hatırlatacak mı demiştim. Çünkü huzurunda doğru söylenmeyen halifede ve doğru söylemeyende hayır yoktur, buyurdular. [/SIZE] [SIZE=3][/SIZE] [SIZE=3]*Büyük Dini Hikayeler[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sahabe-i Kiram
İmtihan İçin
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…