Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
inek ve insanoglu
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="huseyn1" data-source="post: 80086" data-attributes="member: 5964"><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> İNEK VE INSANOGLU</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Behey İnek;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Gündüz çayıra,gece ahıra,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Niçin geldin sen bu dünyaya ? </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dans,bar,meyhane tanımazsın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İçip,coşup çalıp oynamazsın.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bunları yapmak kabahat mı?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Seninki de hayat mı?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Talim edersin yarım ölçek kırık arpaya,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Her gün de şükredersin bir çuval samana.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Önünden bile geçmedin,tanımassın barı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bildiğin iki renk,ya siyahtır ya sarı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hikmet i İlahi inek dile geldi,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sorulara bir garip cevap verdi.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ey insanoğlu , Eşref i mahluk.!..</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Peki seni niçin Halketmiş Halık?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bre, Allah tan korkmaz,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kuldan hiç utanmazsın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bak şu buz dolabında neler var ?sayamazsın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yağ benim,peynir benim,süt benimdir,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yoğurt benim,ayran benim et benimdir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kavurma,salam,sucuk,pastırma,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bak çarık olmuşum senin ayağında.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Belinde kemersiz hiç yapamazsın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben olmasam donu nu bile tutamazsın.!..</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tandır da yanan tezek de benim,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Daha saymakla bitmez hünerim...</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Övünmek gibi olmasın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sohbete riya karışmasın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben mubarek ve kutsalım.!..</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Milyarı geçer, bana Rab diye tapanım!...</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tövbeler olsun...bu söz yakışmaz bana,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah akıl versin insan oğluna.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bana tapan ahmaklar bir kenara,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şaşarım doğrusu şu iki ayaklı varlıklara.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kiminiz ateşe tapar,kiminiz put a,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kiminiz gönül vermiş çakal a kurt a,.</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Kiminiz de der ki, insanın aslı kurbağa!</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> Bu mantıkla esfeli safilinden aşağıya!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tarlada saban çekerim,yolda kağnıyı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Dağ tepe aşarım hatta deniz ve ırmağı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Düğünlerde davul olurum,cenazede aşınız,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Keşke benim kadar ferasete erse aklınız!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ey insan oğlu;</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Senin etin yenmez,derin yüzülmez,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Kanın içilmez,kılın beş para etmez.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne yağ verirsin ne de tezek,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İlk günde kaçarsın,tarlaya sürsek.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Oysa senin de mutlaka bir vazifen olmalı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benim bu yermem den birazcık ibret almalı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sor bakalım nefsine,niçin gelmiş dünyaya?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne yapmak lazım Eşrefi mahluk olmaya?</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Sen kendini başı boş bırakılacak mı sanırsın?</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ah...bir bilsen meleklerden büyük tebcile mazharsın!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Nice gizli ruh halleri var senin toprak sinende,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Yer,gök,arş,kursi hatta gizli sende cennet de.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Allah, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Tüm nimetleri emrinize verip,akıl ile donattı.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hem sizler de irade nimeti var,meleklerde olmayan,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Aşağıların da aşağısı olur bunlarla Hakkı bulamayan!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ben bir ineğim,sevk i tabii ile yaşarım,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Benim kadar feraseti olmayanlara şaşarım!</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hal- i lisanımla zikrederim,leylek kadar olmasa da,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Leyleğin ötüşünde da neler gizli? insan anlasa,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hamd- u lek,şükrü lek,La şerike lek,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu zikir aşk ile sürer kiyamete dek.</span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ey insan oğlu;</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 12px">Bırak beni,sen leylekle bile yarışamazsın,</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Beyhude zorlanma,bir tek yumurta yapamazsın...</span></span></p><p> </p><p>huseyin gazi sener</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="huseyn1, post: 80086, member: 5964"] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] İNEK VE INSANOGLU[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Behey İnek;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Gündüz çayıra,gece ahıra,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Niçin geldin sen bu dünyaya ? [/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dans,bar,meyhane tanımazsın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İçip,coşup çalıp oynamazsın.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bunları yapmak kabahat mı?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Seninki de hayat mı?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Talim edersin yarım ölçek kırık arpaya,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Her gün de şükredersin bir çuval samana.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Önünden bile geçmedin,tanımassın barı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bildiğin iki renk,ya siyahtır ya sarı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hikmet i İlahi inek dile geldi,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sorulara bir garip cevap verdi.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ey insanoğlu , Eşref i mahluk.!..[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Peki seni niçin Halketmiş Halık?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bre, Allah tan korkmaz,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kuldan hiç utanmazsın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bak şu buz dolabında neler var ?sayamazsın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yağ benim,peynir benim,süt benimdir,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yoğurt benim,ayran benim et benimdir.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kavurma,salam,sucuk,pastırma,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bak çarık olmuşum senin ayağında.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Belinde kemersiz hiç yapamazsın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben olmasam donu nu bile tutamazsın.!..[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tandır da yanan tezek de benim,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Daha saymakla bitmez hünerim...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Övünmek gibi olmasın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sohbete riya karışmasın,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben mubarek ve kutsalım.!..[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Milyarı geçer, bana Rab diye tapanım!...[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tövbeler olsun...bu söz yakışmaz bana,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah akıl versin insan oğluna.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bana tapan ahmaklar bir kenara,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Şaşarım doğrusu şu iki ayaklı varlıklara.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kiminiz ateşe tapar,kiminiz put a,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kiminiz gönül vermiş çakal a kurt a,.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Kiminiz de der ki, insanın aslı kurbağa![/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman] Bu mantıkla esfeli safilinden aşağıya![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tarlada saban çekerim,yolda kağnıyı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dağ tepe aşarım hatta deniz ve ırmağı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Düğünlerde davul olurum,cenazede aşınız,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Keşke benim kadar ferasete erse aklınız![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ey insan oğlu;[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Senin etin yenmez,derin yüzülmez,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kanın içilmez,kılın beş para etmez.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne yağ verirsin ne de tezek,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]İlk günde kaçarsın,tarlaya sürsek.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Oysa senin de mutlaka bir vazifen olmalı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benim bu yermem den birazcık ibret almalı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sor bakalım nefsine,niçin gelmiş dünyaya?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ne yapmak lazım Eşrefi mahluk olmaya?[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Sen kendini başı boş bırakılacak mı sanırsın?[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ah...bir bilsen meleklerden büyük tebcile mazharsın![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Nice gizli ruh halleri var senin toprak sinende,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Yer,gök,arş,kursi hatta gizli sende cennet de.[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Allah, yerde ne varsa hepsini sizin için yarattı,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Tüm nimetleri emrinize verip,akıl ile donattı.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hem sizler de irade nimeti var,meleklerde olmayan,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Aşağıların da aşağısı olur bunlarla Hakkı bulamayan![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ben bir ineğim,sevk i tabii ile yaşarım,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Benim kadar feraseti olmayanlara şaşarım![/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hal- i lisanımla zikrederim,leylek kadar olmasa da,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Leyleğin ötüşünde da neler gizli? insan anlasa,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Hamd- u lek,şükrü lek,La şerike lek,[/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Bu zikir aşk ile sürer kiyamete dek.[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Ey insan oğlu;[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bırak beni,sen leylekle bile yarışamazsın,[/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]Beyhude zorlanma,bir tek yumurta yapamazsın...[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] huseyin gazi sener [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
inek ve insanoglu
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…