Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Dil Merkezi
İngilizce Öğreniyorum
İngilizce Hikayeler - Türkçe Tercümeli
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Serdar Yıldırım" data-source="post: 179921" data-attributes="member: 1002540"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>YAVRU BALİ</strong><strong>NA İLE KÖPEKBALIKLARI</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Annesi balina avcı</strong><strong>ları tarafından öldürülen yavru balina Atlas Okyanusu’nda yüzerken etrafını yirmi kadar köpekbalığı sardı. Başkan köpekbalığı yavru balinanın yanına gelerek: “ Seni tanıyorum ve durumunu çok iyi anlıyorum yavru balina. Ama üzülmekle eline bir şey geçmez. Anneni insanlar öldürdü. Sen bunu onların yanına bırakmamalısın. Annenin intikamını almalısın. Biz senin dostunuz. Sana öldürmeyi öğretip, insanların üstüne salacağız. Çok yakında insanlar yavru balinayı tanıyıp, ondan korkacaklar “ dedi. </strong></span></span></p><p></p><p></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px">“ Annemi yerler mi insanlar? “ diye sordu yavru balina. </span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Yerler yavrum. İ</strong><strong>nsanlar acımasızdır. Onlar dünyadaki tüm canlıları acımasızca öldürürler. Hoş, insanlar birbirlerine karşı da acımasızdır. Ben buralarda çok gördüm gemiler içinde savaşan insanları. Dedem, insanların toprak üstünde de savaştıklarını söylerdi. Savaşı kazanan kahraman olurmuş. “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ İ</strong><strong>nsanlar kötü yaratık desene? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Hem de çok kötü yaratı</strong><strong>k. “</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ O zaman beni annesiz bı</strong><strong>rakan, bana günlerce gözyaşı döktüren insanları cezalandıracağım, ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Öğ</strong><strong>renirsen bilirsin. Haydi, yavrucuk peşimden gel. Siz de peşimden gelin köpek kardeşlerim. Derinlikler bizi bekliyor. “ </strong></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Aradan bir ay geçti. Bu sürede köpekbalı</strong><strong>kları bildikleri öldürme yöntemlerini yavru balinaya öğrettiler. Hedef, insanları</strong><strong>n toplu halde yüzdükleri plajlar olacaktı. Plajlar, insan kanına boyanacaktı. Yavru balina, öldürürüm, parçalarım, diyordu ama onu plaja salmadan önce bir deneme yapmalıydı. Bakalım öldürebilecek miydi? Beş köpekbalığı yalnız yüzen insan aramaya başladı. Deniz fenerinin yakınında bir çocuk yüzüyordu. İlk kurban o olacaktı. </strong></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Köpekbalıkları sahilden uzak kaldılar. Çocuğu ürkütmek istemiyorlardı. Yavru balina hızla çocuğa doğru yüzmeye başladı. Fenerin oralar derin demişti köpekbalıkları, çocuk demek ki, usta yüzücüydü. Yoksa onun ne işi vardı böyle derin yerde. Yavru balina kafasını suyun üstüne çıkardı, daha sonra gövdesi ve kuyruğu göründü. Çocuk, yavru balinayı hemen fark etti. Derin bir nefes alıp suya daldı. Balina yavruydu ama dört metre boyundaydı. Sahile doğru yüzmeye kalksa bunu başaramazdı, çünkü yavru balina ondan çok daha hızlıydı. Yetişmesi an meselesiydi. Bundan dolayı çocuk sahile paralel yüzüyordu. </strong><strong>Yavru balina çocuğ</strong><strong>a yetişti, bir süre onunla yan yana yüzdü ve aniden dönerek ağzını açıp kapadı. Yavru balina köpekbalıklarının yanına döndüğünde: </strong></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Görevimi ba</strong><strong>şardım. Çocuğun işi tamam “ dedi.</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Çocuğ</strong><strong>u parçaladın mı? “ diye sordu, başkan köpekbalığı. </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Hayı</strong><strong>r, parçalamadım “ dedi yav</strong><strong>ru balina. </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Parçalamadı</strong><strong>n mı? O zaman ne yaptın? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Çocuğ</strong><strong>u yuttum. “ </strong></span></span></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px">“ Yuttun mu? “</span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Evet, yuttum…Çocuk </strong><strong>şimdi midemde. “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Öyle veya böyle, çocuğ</strong><strong>u öldürmüşsün işte. Seni kutlarım yavru balina. Biz yarın uzaklara gidip bir toplantıya katılacağız. Birkaç gün yokuz. Sen şu ilerdeki plaja git, yakaladığı</strong><strong>nı ister parçala, ister yut. Sıradan bütün plajları dolaş. İnsanlara acıma yok. “ </strong></span></span></p><p> </p><p></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Köpekbalı</strong><strong>kları döndüğünde yavru balinayı buldular. Yavru balina yirmi insanı acımadan öldürdüğünü, insanların plajlara çıkamadığını, etrafa korku saldığını söyledi. Köpekbalıkları, bu habere çok sevindiler. Ertesi gün bir köpekbalığı deniz fenerinin yakınındaki sahilde yavru balinanın yuttum dediği çocuğu gördü. Başkanı bularak durumu anlattı. Başkan, bunun üzerine çok sinirlendi. Nefretle yavru balinanın üstüne gitti:</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Hani yutmu</strong><strong>ştun o çocuğu, bak fenerin oradaymış. Sen bizimle dalga mı geçiyorsun? “ Köpekbalıklarının etrafını sardığını gören yavru balina: </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ </strong><strong>Şey, yutmuştum ama hazmedemedim, kusuverdim. Çocuk midemi tekmelemişti. “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Sus, yalancı</strong><strong> seni, çocuğu yutmadın, plajlara saldırmadın, bütün plajlar dolu. Hani plajlara kimse çıkamıyordu, hani etrafa korku salmıştın. Yalan, hepsi yalan. Madem öldüremiyorsun, ölürsün.</strong><strong> Şimdi seni…”</strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Ba</strong><strong>şkan köpekbalığı sözlerini tamamlayamadı, çünkü yavru balina: </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Beni ne yaparsı</strong><strong>n? Sıktın artık, çekil önümden “ dedikten sonra, ona sert bir kafa vurarak, denizin derinliklerine yolladı. </strong></span></span></p><p></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Yavru balinanı</strong><strong>n önü açılmıştı. Gücünün yettiği kadar hızlı yüzmeye başladı. Karşısı sahildi. Artık geriye dönüş yoktu. Peşinde sürüyle köpekbalığı vardı. Yakalarlarsa parçalarlardı. Yavru balina kendini sahile zor attı. Debelendi kumun üstünde biraz daha, biraz daha ilerledi. Gücü tükenince, başını sıcacık kumun üstüne bıraktı. Çocuk, yavru balinayı tanımıştı. Onun yanına geldi: </strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Ne oluyor, yavru balina? Neden sahile çı</strong><strong>ktın? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Oh, sen miydin? Nası</strong><strong>lsın çocuk? Adın neydi senin? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Benim adı</strong><strong>m Mark. İyiyim de burada ne işin var? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Benim adı</strong><strong>m de Sili. Geçenlerde tanışmıştık, hatırladın mı? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Hatı</strong><strong>rladım. Bir süre yan yana yüzmüştük, sonra sen gitmiştin. Üstüme gelirken beni yiyeceksin sanıp korkmuştum.” </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Kim? Ben mi seni yiyecektim? O bir </strong><strong>şakaydı. Seni korkuttuğum için özür dilerim. Beni affet.” </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Affettim gitti. Anlat bakalı</strong><strong>m Sili, neler oluyor? Neden denizde değil de buradasın? “ </strong></span></span></p><p></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Yavru balina olanları</strong><strong> anlattıktan sonra: </strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Ya, i</strong><strong>şte böyle Mark, köpekbalıkları peşimde, sayıları yirmiden fazla. Onlarla yalnız başıma çarpışamam. Acı gerçek ama benim için böylesi daha iyi olacak. “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Köpekbalı</strong><strong>kları toplantıya gittiğinde kaçıp gitseydin uzaklara veya balinalardan yardım isteseydin? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Kaçsam kı</strong><strong>sa zamanda yakalanırdım. Kurtuluşu yoktu. Okyanustaki bütün köpekbalıkları peşime düşerdi. Balinalardan yardım isteyemezdim, çünkü bu korkunç bir savaşın başlangıcı olurdu. Yüzlerce balina ve köpekbalığı birbirine girerdi. Arada belki ben de ölürdüm. Oysa şimdi sadece ben ölüyorum, hiçbir balinayı tehlikeye atmıyorum. Bir benim için başkalarının keyfini kaçıramam. Sili ölürse kıyamet kopmaz. Hayat devam eder. Dünya uzayda nokta kadar, fakat Sili dünyada nokta kadar bile değil. “</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Annen ya</strong><strong>şasaydı köpekbalıkları sana sokulamazdı. Bu duruma düşmezdin. “</strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Onun orası</strong><strong> öyle de annemi insanlar öldürdü. Asıl suçlu annemi öldüren insanlar. Mark, sence insanlar annemi neden öldürdü? “ </strong></span></span></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>“ Kazanç uğ</strong><strong>runa. Bazıları kendileri kazansın diye can alıyorlar. Öldürürken düşünmezler ki, balinanın yavrusu ne olacak? Yavru annesiz ne yapacak? Örneğin; annesiz, babasız bir çocuk ne olur, ne yapar, nasıl yaşar? Çocukken bunu düşünen biri büyüdüğünde diğer canlıların hayatına saygı duyar, onlara zarar vermez. Tanrı şahidimdir ki, ben insan olsun, diğer canlı varlıklar olsun hiçbirine zarar vermeyeceğim. Yemin ediyorum. “ </strong></span></span></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px">“ Seni seviyorum, Mark.” </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px">“ Ben de seni seviyorum, Sili. “ </span></span></strong></p><p> </p><p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"> </span></span></strong></p> <p style="text-align: center"><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px">SON</span></span></strong></p><p></p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"> </span></span></strong></p><p><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"><strong>Yazan: Serdar Yı</strong><strong>ldırım</strong></span></span></p><p> </p><p><strong><span style="font-family: 'Arial Black'"><span style="font-size: 10px"> </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-size: 15px"> </span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Serdar Yıldırım, post: 179921, member: 1002540"] [CENTER][FONT=Arial Black][SIZE=2][B]YAVRU BALİ[/B][B]NA İLE KÖPEKBALIKLARI[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Annesi balina avcı[/B][B]ları tarafından öldürülen yavru balina Atlas Okyanusu’nda yüzerken etrafını yirmi kadar köpekbalığı sardı. Başkan köpekbalığı yavru balinanın yanına gelerek: “ Seni tanıyorum ve durumunu çok iyi anlıyorum yavru balina. Ama üzülmekle eline bir şey geçmez. Anneni insanlar öldürdü. Sen bunu onların yanına bırakmamalısın. Annenin intikamını almalısın. Biz senin dostunuz. Sana öldürmeyi öğretip, insanların üstüne salacağız. Çok yakında insanlar yavru balinayı tanıyıp, ondan korkacaklar “ dedi. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2]“ Annemi yerler mi insanlar? “ diye sordu yavru balina. [/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Yerler yavrum. İ[/B][B]nsanlar acımasızdır. Onlar dünyadaki tüm canlıları acımasızca öldürürler. Hoş, insanlar birbirlerine karşı da acımasızdır. Ben buralarda çok gördüm gemiler içinde savaşan insanları. Dedem, insanların toprak üstünde de savaştıklarını söylerdi. Savaşı kazanan kahraman olurmuş. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ İ[/B][B]nsanlar kötü yaratık desene? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Hem de çok kötü yaratı[/B][B]k. “[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ O zaman beni annesiz bı[/B][B]rakan, bana günlerce gözyaşı döktüren insanları cezalandıracağım, ama bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Öğ[/B][B]renirsen bilirsin. Haydi, yavrucuk peşimden gel. Siz de peşimden gelin köpek kardeşlerim. Derinlikler bizi bekliyor. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Aradan bir ay geçti. Bu sürede köpekbalı[/B][B]kları bildikleri öldürme yöntemlerini yavru balinaya öğrettiler. Hedef, insanları[/B][B]n toplu halde yüzdükleri plajlar olacaktı. Plajlar, insan kanına boyanacaktı. Yavru balina, öldürürüm, parçalarım, diyordu ama onu plaja salmadan önce bir deneme yapmalıydı. Bakalım öldürebilecek miydi? Beş köpekbalığı yalnız yüzen insan aramaya başladı. Deniz fenerinin yakınında bir çocuk yüzüyordu. İlk kurban o olacaktı. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Köpekbalıkları sahilden uzak kaldılar. Çocuğu ürkütmek istemiyorlardı. Yavru balina hızla çocuğa doğru yüzmeye başladı. Fenerin oralar derin demişti köpekbalıkları, çocuk demek ki, usta yüzücüydü. Yoksa onun ne işi vardı böyle derin yerde. Yavru balina kafasını suyun üstüne çıkardı, daha sonra gövdesi ve kuyruğu göründü. Çocuk, yavru balinayı hemen fark etti. Derin bir nefes alıp suya daldı. Balina yavruydu ama dört metre boyundaydı. Sahile doğru yüzmeye kalksa bunu başaramazdı, çünkü yavru balina ondan çok daha hızlıydı. Yetişmesi an meselesiydi. Bundan dolayı çocuk sahile paralel yüzüyordu. [/B][B]Yavru balina çocuğ[/B][B]a yetişti, bir süre onunla yan yana yüzdü ve aniden dönerek ağzını açıp kapadı. Yavru balina köpekbalıklarının yanına döndüğünde: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Görevimi ba[/B][B]şardım. Çocuğun işi tamam “ dedi.[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Çocuğ[/B][B]u parçaladın mı? “ diye sordu, başkan köpekbalığı. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Hayı[/B][B]r, parçalamadım “ dedi yav[/B][B]ru balina. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Parçalamadı[/B][B]n mı? O zaman ne yaptın? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Çocuğ[/B][B]u yuttum. “ [/B][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2]“ Yuttun mu? “[/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Evet, yuttum…Çocuk [/B][B]şimdi midemde. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Öyle veya böyle, çocuğ[/B][B]u öldürmüşsün işte. Seni kutlarım yavru balina. Biz yarın uzaklara gidip bir toplantıya katılacağız. Birkaç gün yokuz. Sen şu ilerdeki plaja git, yakaladığı[/B][B]nı ister parçala, ister yut. Sıradan bütün plajları dolaş. İnsanlara acıma yok. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Köpekbalı[/B][B]kları döndüğünde yavru balinayı buldular. Yavru balina yirmi insanı acımadan öldürdüğünü, insanların plajlara çıkamadığını, etrafa korku saldığını söyledi. Köpekbalıkları, bu habere çok sevindiler. Ertesi gün bir köpekbalığı deniz fenerinin yakınındaki sahilde yavru balinanın yuttum dediği çocuğu gördü. Başkanı bularak durumu anlattı. Başkan, bunun üzerine çok sinirlendi. Nefretle yavru balinanın üstüne gitti:[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Hani yutmu[/B][B]ştun o çocuğu, bak fenerin oradaymış. Sen bizimle dalga mı geçiyorsun? “ Köpekbalıklarının etrafını sardığını gören yavru balina: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ [/B][B]Şey, yutmuştum ama hazmedemedim, kusuverdim. Çocuk midemi tekmelemişti. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Sus, yalancı[/B][B] seni, çocuğu yutmadın, plajlara saldırmadın, bütün plajlar dolu. Hani plajlara kimse çıkamıyordu, hani etrafa korku salmıştın. Yalan, hepsi yalan. Madem öldüremiyorsun, ölürsün.[/B][B] Şimdi seni…”[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Ba[/B][B]şkan köpekbalığı sözlerini tamamlayamadı, çünkü yavru balina: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Beni ne yaparsı[/B][B]n? Sıktın artık, çekil önümden “ dedikten sonra, ona sert bir kafa vurarak, denizin derinliklerine yolladı. [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Yavru balinanı[/B][B]n önü açılmıştı. Gücünün yettiği kadar hızlı yüzmeye başladı. Karşısı sahildi. Artık geriye dönüş yoktu. Peşinde sürüyle köpekbalığı vardı. Yakalarlarsa parçalarlardı. Yavru balina kendini sahile zor attı. Debelendi kumun üstünde biraz daha, biraz daha ilerledi. Gücü tükenince, başını sıcacık kumun üstüne bıraktı. Çocuk, yavru balinayı tanımıştı. Onun yanına geldi: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Ne oluyor, yavru balina? Neden sahile çı[/B][B]ktın? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Oh, sen miydin? Nası[/B][B]lsın çocuk? Adın neydi senin? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Benim adı[/B][B]m Mark. İyiyim de burada ne işin var? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Benim adı[/B][B]m de Sili. Geçenlerde tanışmıştık, hatırladın mı? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Hatı[/B][B]rladım. Bir süre yan yana yüzmüştük, sonra sen gitmiştin. Üstüme gelirken beni yiyeceksin sanıp korkmuştum.” [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Kim? Ben mi seni yiyecektim? O bir [/B][B]şakaydı. Seni korkuttuğum için özür dilerim. Beni affet.” [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Affettim gitti. Anlat bakalı[/B][B]m Sili, neler oluyor? Neden denizde değil de buradasın? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Yavru balina olanları[/B][B] anlattıktan sonra: [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Ya, i[/B][B]şte böyle Mark, köpekbalıkları peşimde, sayıları yirmiden fazla. Onlarla yalnız başıma çarpışamam. Acı gerçek ama benim için böylesi daha iyi olacak. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Köpekbalı[/B][B]kları toplantıya gittiğinde kaçıp gitseydin uzaklara veya balinalardan yardım isteseydin? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Kaçsam kı[/B][B]sa zamanda yakalanırdım. Kurtuluşu yoktu. Okyanustaki bütün köpekbalıkları peşime düşerdi. Balinalardan yardım isteyemezdim, çünkü bu korkunç bir savaşın başlangıcı olurdu. Yüzlerce balina ve köpekbalığı birbirine girerdi. Arada belki ben de ölürdüm. Oysa şimdi sadece ben ölüyorum, hiçbir balinayı tehlikeye atmıyorum. Bir benim için başkalarının keyfini kaçıramam. Sili ölürse kıyamet kopmaz. Hayat devam eder. Dünya uzayda nokta kadar, fakat Sili dünyada nokta kadar bile değil. “[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Annen ya[/B][B]şasaydı köpekbalıkları sana sokulamazdı. Bu duruma düşmezdin. “[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Onun orası[/B][B] öyle de annemi insanlar öldürdü. Asıl suçlu annemi öldüren insanlar. Mark, sence insanlar annemi neden öldürdü? “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]“ Kazanç uğ[/B][B]runa. Bazıları kendileri kazansın diye can alıyorlar. Öldürürken düşünmezler ki, balinanın yavrusu ne olacak? Yavru annesiz ne yapacak? Örneğin; annesiz, babasız bir çocuk ne olur, ne yapar, nasıl yaşar? Çocukken bunu düşünen biri büyüdüğünde diğer canlıların hayatına saygı duyar, onlara zarar vermez. Tanrı şahidimdir ki, ben insan olsun, diğer canlı varlıklar olsun hiçbirine zarar vermeyeceğim. Yemin ediyorum. “ [/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2][/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2]“ Seni seviyorum, Mark.” [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2]“ Ben de seni seviyorum, Sili. “ [/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [CENTER][B][FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/B] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2]SON[/SIZE][/FONT][/B][/CENTER] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Arial Black][SIZE=2][B]Yazan: Serdar Yı[/B][B]ldırım[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT] [B][FONT=Arial Black][SIZE=2] [/SIZE][/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][/FONT][B][SIZE=4] [/SIZE][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Dil Merkezi
İngilizce Öğreniyorum
İngilizce Hikayeler - Türkçe Tercümeli
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…