Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
İnsan....
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kayýp_gül" data-source="post: 64331" data-attributes="member: 3579"><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff"> Zihnindeki soruya bir cevab arıyordu. Dağa, tasa, ağaca, kuşa yalvarıyordu:</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">"Yalvarıyorum size, bir cevab verin bana, Saadet pınarından içeyim kana kana,</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Söyle kara toprağın bağrında minik tohum, Nasıl emer toprağı, köklerin yudum yudum?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Söyle! Minik tohuma gizlenmiş koca ağaç! Nasıl geçti başına bu bembeyaz zarif taç?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Sen söyle bal arısı, neden petek altıgen? Asırlar geçse bile değişmiyor bu düzen?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Dolaşıp hiç yılmadan dağ bayır çiçek çiçek, Söyle! Bu nefis balta nasıl doluyor petek?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Sen söyle hür semada süzülüp giden şahin, Bu zarif uçuşları kimden, nasıl öğrendin?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Söyleyin mavi gökte küme küme bulutlar! Toprak nasıl sizleri damla damla yudumlar?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Ey bazan çarşaf gibi bazan köpüren deniz! Dağ gibi gemilerle nasıl yarar geçeriz?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Ey siz sütunlar gibi göğe yükselen dağlar! Sizleri yıkılmadan böyle dimdik ne bağlar?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Ey dünya! Nasıl şaşmaz uzaydaki seferin? Nasıl da kalınlaşıp incelmez atmosferin?</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Nasıl sarar gündüzü, o kapkaranlık gece? Nasıl gelir dört mevsim söyle vakti gelince?"</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Birden bütün kainat adeta geldi dile: Çözülsün zihnindeki bu karmaşık mesele,</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Unutma canlı cansız ne varsa zerre zerre, Her an devran etmekte şaşmaz ölçü üzere,</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Fakat sen, bu nizama asi zavallı insan Kurtul karanlıklardan, kendine gel ve davran,</span></span></p><p> <span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Söyle, nedir bu isyan, başı bos şaşkın hayat Bak bahsedilmiş sana terazi, metre, saat,</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Nasıl ölçü üzere yarattıysa Hak seni, Ayrılma hiç ölçüden unutma vazifeni,</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Son ver artık içini kemiren bu savaşa, Bitsin artık dünyayı altüst eden kargaşa,</span></span></p><p><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #6b00ff">Ey Hakkın en mükemmel inşa ettiği beser Sana tek Hak nizama bas eğip uymak düşer.</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kayýp_gül, post: 64331, member: 3579"] [font=verdana][color=#6b00ff] Zihnindeki soruya bir cevab arıyordu. Dağa, tasa, ağaca, kuşa yalvarıyordu: "Yalvarıyorum size, bir cevab verin bana, Saadet pınarından içeyim kana kana, Söyle kara toprağın bağrında minik tohum, Nasıl emer toprağı, köklerin yudum yudum? Söyle! Minik tohuma gizlenmiş koca ağaç! Nasıl geçti başına bu bembeyaz zarif taç? Sen söyle bal arısı, neden petek altıgen? Asırlar geçse bile değişmiyor bu düzen? Dolaşıp hiç yılmadan dağ bayır çiçek çiçek, Söyle! Bu nefis balta nasıl doluyor petek? Sen söyle hür semada süzülüp giden şahin, Bu zarif uçuşları kimden, nasıl öğrendin? Söyleyin mavi gökte küme küme bulutlar! Toprak nasıl sizleri damla damla yudumlar? Ey bazan çarşaf gibi bazan köpüren deniz! Dağ gibi gemilerle nasıl yarar geçeriz? Ey siz sütunlar gibi göğe yükselen dağlar! Sizleri yıkılmadan böyle dimdik ne bağlar? Ey dünya! Nasıl şaşmaz uzaydaki seferin? Nasıl da kalınlaşıp incelmez atmosferin? Nasıl sarar gündüzü, o kapkaranlık gece? Nasıl gelir dört mevsim söyle vakti gelince?" Birden bütün kainat adeta geldi dile: Çözülsün zihnindeki bu karmaşık mesele, Unutma canlı cansız ne varsa zerre zerre, Her an devran etmekte şaşmaz ölçü üzere, Fakat sen, bu nizama asi zavallı insan Kurtul karanlıklardan, kendine gel ve davran, Söyle, nedir bu isyan, başı bos şaşkın hayat Bak bahsedilmiş sana terazi, metre, saat, Nasıl ölçü üzere yarattıysa Hak seni, Ayrılma hiç ölçüden unutma vazifeni, Son ver artık içini kemiren bu savaşa, Bitsin artık dünyayı altüst eden kargaşa, Ey Hakkın en mükemmel inşa ettiği beser Sana tek Hak nizama bas eğip uymak düşer.[/color][size=3][/size][/font] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
İnsan....
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…