Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
İnsanlığın Geçirdiği Beş Devir...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Nilüfer" data-source="post: 183968" data-attributes="member: 1003215"><p>İnsanlığın geçirdiği devirlerin şuan 4. sünü yaşadığımız söyleniyor ben de buna aynen katılıyorum. 4. devir bana göre insanlığın yaşadığı en vahşi ve insanlık dışı devridir. Evet şuan yaşadığımız çağ benim gözümde insanlık dışıdır. </p><p> </p><p>Bir söz vardır; ''en umutsuz köle, özgür olduğunu zanneden köledir'' diye. Kendini özgür zanneden bir köle, köle olduğunu anlayamadığı için hiçbir şekilde özgürlük mücadelesi veremez. Bu devir paranın hükmünü sürdüğü devirdir. Parayı yönetenler ve yönlendirenler ise bu devrin kralları, hükümdarlarıdır ve insanlar da onların kölesidir. Bankalar ise işte biz köleleri kırbaçlayan kırbaçcı başıdır. </p><p> </p><p>Afrikada açlıktan ölenler bu devrin insanlarıdır. Birçok gelişmemiş ülkede iç savaş sonrası ölenler bu devrin insanlarıdır. </p><p> </p><p>Bosnada, Filistinde, Doğu Türkistanda zulüm gören ve ölen masumlar bu devrin insanlarıdır. </p><p> </p><p>1. ve 2. Dünya savaşlarında ölen ve zulüm gören milyonlarca insan bu devrin kurbanlarıdır. </p><p> </p><p>Adliyelerdeki davaların büyük çoğunluğu bu devrin bozuk sistemi yüzünden mahkemelik olmuşlardır.</p><p> </p><p>İnsanı ve ihtiyaçlarını hesaba katmadan kurulan düzenlerin hepsi bozuk düzenlerdir. Acı ve gözyaşı böyle düzenlerde asla dinmez. </p><p> </p><p>Dünyanın birçok yerinde savaşlar, katliamlar işte bu para devrinin getirisidir. Bu devrin modası ise, bu katliamları ve savaşları çıkaranların terörist olduğu söylentisidir. Oysa gerçekte öyle teröristler yoktur. </p><p> </p><p>Gerçek teröristler binlerce dolarlık takım elbise giyen, para uğruna hükümetleri savaşa sokan, o savaşlarda ölenlerin haberini lüks şatolarındaki televizyonlarında, ellerinde tuttukları viski kadehlerini kaldırıp birbirleri ile tokuşturarak izleyenlerdir. </p><p> </p><p>Bizler ise bu bozuk düzenin vahşiliğini izledikce, duydukca; şaşırır veya üzülürüz ama köle olmadığımızı sandığımız için bu vahşeti efendilerimizin yaptığını asla anlamayız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Nilüfer, post: 183968, member: 1003215"] İnsanlığın geçirdiği devirlerin şuan 4. sünü yaşadığımız söyleniyor ben de buna aynen katılıyorum. 4. devir bana göre insanlığın yaşadığı en vahşi ve insanlık dışı devridir. Evet şuan yaşadığımız çağ benim gözümde insanlık dışıdır. Bir söz vardır; ''en umutsuz köle, özgür olduğunu zanneden köledir'' diye. Kendini özgür zanneden bir köle, köle olduğunu anlayamadığı için hiçbir şekilde özgürlük mücadelesi veremez. Bu devir paranın hükmünü sürdüğü devirdir. Parayı yönetenler ve yönlendirenler ise bu devrin kralları, hükümdarlarıdır ve insanlar da onların kölesidir. Bankalar ise işte biz köleleri kırbaçlayan kırbaçcı başıdır. Afrikada açlıktan ölenler bu devrin insanlarıdır. Birçok gelişmemiş ülkede iç savaş sonrası ölenler bu devrin insanlarıdır. Bosnada, Filistinde, Doğu Türkistanda zulüm gören ve ölen masumlar bu devrin insanlarıdır. 1. ve 2. Dünya savaşlarında ölen ve zulüm gören milyonlarca insan bu devrin kurbanlarıdır. Adliyelerdeki davaların büyük çoğunluğu bu devrin bozuk sistemi yüzünden mahkemelik olmuşlardır. İnsanı ve ihtiyaçlarını hesaba katmadan kurulan düzenlerin hepsi bozuk düzenlerdir. Acı ve gözyaşı böyle düzenlerde asla dinmez. Dünyanın birçok yerinde savaşlar, katliamlar işte bu para devrinin getirisidir. Bu devrin modası ise, bu katliamları ve savaşları çıkaranların terörist olduğu söylentisidir. Oysa gerçekte öyle teröristler yoktur. Gerçek teröristler binlerce dolarlık takım elbise giyen, para uğruna hükümetleri savaşa sokan, o savaşlarda ölenlerin haberini lüks şatolarındaki televizyonlarında, ellerinde tuttukları viski kadehlerini kaldırıp birbirleri ile tokuşturarak izleyenlerdir. Bizler ise bu bozuk düzenin vahşiliğini izledikce, duydukca; şaşırır veya üzülürüz ama köle olmadığımızı sandığımız için bu vahşeti efendilerimizin yaptığını asla anlamayız. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nurdan Makaleler
İnsanlığın Geçirdiği Beş Devir...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…