Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Insanlik dersi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="vera&#039;" data-source="post: 91021" data-attributes="member: 4370"><p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">İNSANLIK DERSİ</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">İki arkadaş bir kahvede oturmaktadırlar. İçeri giren müşterilerden biri, kahveciye (iki kahve, biri askıda) deyip siparişini verir ve iki kahve parası verir. Ancak sadece bir kahve içip gider. Kahveci de duvardaki çiviye bir küçük kağıt asar. Biraz sonra içeri iki kişi girer. Onlar da (üç kahve, biri askıda) der ve üç kahve parası verip ve iki kahve içtikten sonra giderler.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px">Kahveci askıya yine bir küçük kağıt asar. Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılmaktadır. Bir süre sonra kahveye, üstü başı biraz eski-püskü, belli ki yoksul bir kişi girer ve kahveciye (askıdan bir kahve) der.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Kahveci hemen bir kahve hazırlar ve yeni müşterinin önüne koyar. Fakir adam kahvesini içtikten sonra para ödemeden çıkar gider. Kahveci ise duvardaki askıya taktığı kağıtlardan birini koparıp parçaladıktan sonra çöp kutusuna atar.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Her ne kadar zaruri bir ihtiyaç olmasa bile kahve içebilecek kadar parası olmayan kişilere yardım edebilecek seviyedeki kişiler, kendileri bir kahve parası daha ödemişlerdir. </span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Yardım ettikleri kişiyi görmedikleri için bu kişiler de daha mutlu oluyorlar, kimden geldiğini bilmedikleri bu ikramı kabul eden kişiler ise huzurlu oluyor.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">Yardım eden ile alan arasında, buradaki kahveci gibi, köprü görevi yapan kişilerin ise güler yüzlü ve sevgi dolu olmaları gerekiyor.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: purple">İçeri giren yoksul bir kişinin "Bana askıda kahve var mı?" diye sormasına gerek bırakmamak için "askıda kahve olduğunu" belirten kağıt parçalarını kolaylıkla görünebilen bir yere asmak ise bu olgunun çok zarif bir bölümünü oluşturmaktadır.</span></span></span></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #800080">alıntı</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="vera', post: 91021, member: 4370"] [CENTER][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]İNSANLIK DERSİ[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]İki arkadaş bir kahvede oturmaktadırlar. İçeri giren müşterilerden biri, kahveciye (iki kahve, biri askıda) deyip siparişini verir ve iki kahve parası verir. Ancak sadece bir kahve içip gider. Kahveci de duvardaki çiviye bir küçük kağıt asar. Biraz sonra içeri iki kişi girer. Onlar da (üç kahve, biri askıda) der ve üç kahve parası verip ve iki kahve içtikten sonra giderler.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=purple][FONT=Comic Sans MS][SIZE=4]Kahveci askıya yine bir küçük kağıt asar. Bunun gün boyu böyle sürdüğü anlaşılmaktadır. Bir süre sonra kahveye, üstü başı biraz eski-püskü, belli ki yoksul bir kişi girer ve kahveciye (askıdan bir kahve) der.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Kahveci hemen bir kahve hazırlar ve yeni müşterinin önüne koyar. Fakir adam kahvesini içtikten sonra para ödemeden çıkar gider. Kahveci ise duvardaki askıya taktığı kağıtlardan birini koparıp parçaladıktan sonra çöp kutusuna atar.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Her ne kadar zaruri bir ihtiyaç olmasa bile kahve içebilecek kadar parası olmayan kişilere yardım edebilecek seviyedeki kişiler, kendileri bir kahve parası daha ödemişlerdir. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Yardım ettikleri kişiyi görmedikleri için bu kişiler de daha mutlu oluyorlar, kimden geldiğini bilmedikleri bu ikramı kabul eden kişiler ise huzurlu oluyor.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]Yardım eden ile alan arasında, buradaki kahveci gibi, köprü görevi yapan kişilerin ise güler yüzlü ve sevgi dolu olmaları gerekiyor.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=purple]İçeri giren yoksul bir kişinin "Bana askıda kahve var mı?" diye sormasına gerek bırakmamak için "askıda kahve olduğunu" belirten kağıt parçalarını kolaylıkla görünebilen bir yere asmak ise bu olgunun çok zarif bir bölümünü oluşturmaktadır.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#800080][/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][SIZE=4][COLOR=#800080]alıntı[/COLOR][/SIZE][/FONT][/CENTER] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Makale - Menkıbe ve Denemeler
Insanlik dersi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…