Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Intizar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="duygu_bulut" data-source="post: 197836" data-attributes="member: 1006538"><p><span style="font-size: 15px">İNTİZAR </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Gözlerin dokunuyor kalbime ey cefakar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Öyle uzun bir hicran sundunki hayatıma </span></p><p><span style="font-size: 15px">Zehrini yudumluyor ruhum melankolini </span></p><p><span style="font-size: 15px">Lambalar sırılsıklam gönlümde sönmesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ellerin ab-ı hayat, gülüşün yar, sesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Rüzgar mıdır, yağmur mu dumanlı bakışların </span></p><p><span style="font-size: 15px">İrkiliyor durmadan bedenim, hülya mıdır </span></p><p><span style="font-size: 15px">Neş'eme ızdırabın çektiği perdesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Umudumun maviye büründüğü yerde mi </span></p><p><span style="font-size: 15px">Mahulyam, ey şebnem edalım, nerdesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Unutma ceylanların çölleri sevdiğini </span></p><p><span style="font-size: 15px">Toprak neva sırrını ezberliyor göklerin </span></p><p><span style="font-size: 15px">Renkler uğursuzluğu fısıldayıp duruyor </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ülfetim nevbaharı bekliyor, bilesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Zarif bir düğüm gibi duruşun yar, sesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Gülleri incinmesin masum dudaklarının </span></p><p><span style="font-size: 15px">Aldırma, leylakların solduğuna içimde </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ruşenimsin ey canım, beyaz bir lalesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Işığısın şehrayin kalıntısı ömrümün </span></p><p><span style="font-size: 15px">Sensizim, avareyim; durmayıp gelesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Esrarengiz şarkılar dinliyorum geceden </span></p><p><span style="font-size: 15px">Neden ıslak bilmem ki, çehresi yıldızların </span></p><p><span style="font-size: 15px">Mestediyor ruhumu endamın, ey cefakar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Eridim; ırmağa döküldüm; şulesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Neden resimler gibi hercaidir sesin, yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ey deniz yürüyüşlüm, ey hüznümün kaynağı </span></p><p><span style="font-size: 15px">Küskün ırmaklar bile benden daha mutludur </span></p><p><span style="font-size: 15px">Şafakta billur olup, gönlüme giresin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Eski umutlarımın son bulduğu yerde mi </span></p><p><span style="font-size: 15px">Sihirli akşamların ülkesinde misin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">İlkin şakayıkları okşayan parmakların </span></p><p><span style="font-size: 15px">Nedense, kanatlanıp uçtu yalnızlığıma </span></p><p><span style="font-size: 15px">Anladım aynaların seni kıskandığını </span></p><p><span style="font-size: 15px">Şeydayım, efkarlıyım; duyup da gülesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Efsunlu duygularla sarsılıyor benliğim </span></p><p><span style="font-size: 15px">Hasretim ey cefakar, süreyya gözlerinde </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ebedi nalan oldu gözyaşım; silesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Pusatsız suvariler gibiyim yollarında </span></p><p><span style="font-size: 15px">İntizarın alnıma vurduğu halesin, yar </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Çeşmeler kurumaya yüz tutmuşsa içimde </span></p><p><span style="font-size: 15px">İklimler lanetini kusuyorsa ötenin </span></p><p><span style="font-size: 15px">Mahşere aralanan kapıdır şimdi zaman </span></p><p><span style="font-size: 15px">Dil-rübasın, mümayiş sultanı, didesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ellerin ıtır dalı; duruşun yar sesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Çakıyor yüreğimde şimşekleri ferdanın </span></p><p><span style="font-size: 15px">Işık ol, perdesinden kurtar beni sevdanın </span></p><p><span style="font-size: 15px">Nerdesin? ..Rüyada mı? ..Sanki mazidesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Lalezarı solgundur melal yolculuğunun </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ilıksın, uykudasın, safsın, güzidesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Yasaklara nigehban olma, ey mah-ı zemin </span></p><p><span style="font-size: 15px">Orkideler seninle büyüsün bahçemizde </span></p><p><span style="font-size: 15px">Rahmeti özümleyen bir bende-i numune </span></p><p><span style="font-size: 15px">Olalım yeryüzünde, ey can, hep tazesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Gurbetin lisanıdır gülüşün yar, sesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Üflerken erdemi maveradan hicabın </span></p><p><span style="font-size: 15px">Zümrüdüanka neden alev alev yanıyor </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ey enis-i mücella, sen ki, yelpazesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px">Limanısın ruşenimin bela okyanusunun </span></p><p><span style="font-size: 15px">Semadan damla damla inen firuzesin yar </span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p><span style="font-size: 15px">Esirinim; ey nur-u nigahı, m, yakma beni </span></p><p><span style="font-size: 15px">Sonsuzlığa seninle varalım, ey cefakar </span></p><p><span style="font-size: 15px">İliğime işledin; no'lur, bırakma beni </span></p><p><span style="font-size: 15px">Nazlısın; nazarındır ufuklarımı saran </span></p><p><span style="font-size: 15px">Ayrılık acısıdır damarlarımda kıvranan </span></p><p><span style="font-size: 15px">Yorgunum, yaralıyım; no'lur, bırakma beni </span></p><p><span style="font-size: 15px">Şahikasın; şavkınla tutuştu hücrelerim </span></p><p><span style="font-size: 15px">Esirinim; ey nur-i nigahım, yakma beni</span></p><p><span style="font-size: 15px"></span></p><p> <span style="font-size: 15px">NURULLAH GENÇ</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="duygu_bulut, post: 197836, member: 1006538"] [SIZE="4"]İNTİZAR Gözlerin dokunuyor kalbime ey cefakar Öyle uzun bir hicran sundunki hayatıma Zehrini yudumluyor ruhum melankolini Lambalar sırılsıklam gönlümde sönmesin yar Ellerin ab-ı hayat, gülüşün yar, sesin yar Rüzgar mıdır, yağmur mu dumanlı bakışların İrkiliyor durmadan bedenim, hülya mıdır Neş'eme ızdırabın çektiği perdesin yar Umudumun maviye büründüğü yerde mi Mahulyam, ey şebnem edalım, nerdesin yar Unutma ceylanların çölleri sevdiğini Toprak neva sırrını ezberliyor göklerin Renkler uğursuzluğu fısıldayıp duruyor Ülfetim nevbaharı bekliyor, bilesin yar Zarif bir düğüm gibi duruşun yar, sesin yar Gülleri incinmesin masum dudaklarının Aldırma, leylakların solduğuna içimde Ruşenimsin ey canım, beyaz bir lalesin yar Işığısın şehrayin kalıntısı ömrümün Sensizim, avareyim; durmayıp gelesin yar Esrarengiz şarkılar dinliyorum geceden Neden ıslak bilmem ki, çehresi yıldızların Mestediyor ruhumu endamın, ey cefakar Eridim; ırmağa döküldüm; şulesin yar Neden resimler gibi hercaidir sesin, yar Ey deniz yürüyüşlüm, ey hüznümün kaynağı Küskün ırmaklar bile benden daha mutludur Şafakta billur olup, gönlüme giresin yar Eski umutlarımın son bulduğu yerde mi Sihirli akşamların ülkesinde misin yar İlkin şakayıkları okşayan parmakların Nedense, kanatlanıp uçtu yalnızlığıma Anladım aynaların seni kıskandığını Şeydayım, efkarlıyım; duyup da gülesin yar Efsunlu duygularla sarsılıyor benliğim Hasretim ey cefakar, süreyya gözlerinde Ebedi nalan oldu gözyaşım; silesin yar Pusatsız suvariler gibiyim yollarında İntizarın alnıma vurduğu halesin, yar Çeşmeler kurumaya yüz tutmuşsa içimde İklimler lanetini kusuyorsa ötenin Mahşere aralanan kapıdır şimdi zaman Dil-rübasın, mümayiş sultanı, didesin yar Ellerin ıtır dalı; duruşun yar sesin yar Çakıyor yüreğimde şimşekleri ferdanın Işık ol, perdesinden kurtar beni sevdanın Nerdesin? ..Rüyada mı? ..Sanki mazidesin yar Lalezarı solgundur melal yolculuğunun Ilıksın, uykudasın, safsın, güzidesin yar Yasaklara nigehban olma, ey mah-ı zemin Orkideler seninle büyüsün bahçemizde Rahmeti özümleyen bir bende-i numune Olalım yeryüzünde, ey can, hep tazesin yar Gurbetin lisanıdır gülüşün yar, sesin yar Üflerken erdemi maveradan hicabın Zümrüdüanka neden alev alev yanıyor Ey enis-i mücella, sen ki, yelpazesin yar Limanısın ruşenimin bela okyanusunun Semadan damla damla inen firuzesin yar Esirinim; ey nur-u nigahı, m, yakma beni Sonsuzlığa seninle varalım, ey cefakar İliğime işledin; no'lur, bırakma beni Nazlısın; nazarındır ufuklarımı saran Ayrılık acısıdır damarlarımda kıvranan Yorgunum, yaralıyım; no'lur, bırakma beni Şahikasın; şavkınla tutuştu hücrelerim Esirinim; ey nur-i nigahım, yakma beni NURULLAH GENÇ[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Intizar
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…