Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
İş Gerçekten Çetin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 436583" data-attributes="member: 1004566"><p> <table style='width: 100%'><tr><td>İş Gerçekten Çetin<br /> <br /> <br /> </td></tr><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><br /> <table style='width: 100%'><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong>Cenâb-ı Hak buyuruyor:<br /> </strong></span><br /> <span style="font-size: 12px"><strong>“Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda dâvâlaşacaksınız.” </strong>(Zümer, 31)</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong>Rasûlullah (sav) buyurdular:</strong><br /> </span><br /> <span style="font-size: 12px"><em>“Kıyamet günü birbiriyle ilk dâvalaşacak olan kadın ile erkektir. Vallahi! Kadının dili konuşmayacak, ama el ve ayakları kendi aleyhine olmak üzere, işlediği yüz kızartıcı şeylere şâhitlik edecektir. Erkeğin el ve ayakları da eşine yaptığı eziyetler hakkında aleyhinde şâhitlikte bulunacaktır.” </em>(Deylemî, hadis no: 37)</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px">Zübeyr b. Avvâm (ra)’ın şöyle dediği rivâyet edilmiştir: <strong>“Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda dâvâlaşacaksınız.” </strong>(Zümer, 31) âyeti nâzil olunca, dedim ki:<br /> <br /> “Yâ Rasûlullah! Dünyada iken aramızda gerçekleşen özel günahlar” yâni davalaşmalar dışındaki bize özel günahlar “bize tekrar tekrar sorulur mu?” Şöyle cevap verdi: <em>“Evet, her hak sâhibine hakkını verene kadar size tekrar tekrar sorulur.” </em>Bunun üzerine Zübeyr (ra) şöyle demiştir: “Vallahi, öyleyse iş gerçekten çetin.” (İbn Kesîr, IV, 52)<br /> </span><br /> <span style="font-size: 12px">Bir hadiste de şöyle buyurulmaktadır: <em>“İnsanlar arasındaki dâvâlaşma o kadar sürecektir ki, hattâ ruh ile cesed dahi birbiriyle dâvalaşacaktır. Cesed ruha: “Ben yere atılmış bir kütük mesabesinde idim, hiçbir şeye gücüm yetmezdi” der. Ruh da: “Ben de sadece bir rüzgâr idim, benim de bir şey yapmaya gücüm yetmezdi!” diye cevap verir. Bunun üzerine onlara şu âmâ ile yatalak meseli verilir: Âmâ yatalağı taşımakta, yatalak da âmâya yol göstermektedir. Yatalak gözü ile yol gösterirken, âma da ayakları ile onu taşımaktadır.” </em>(İbn Kesîr, IV, 53)</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong><em>Her Güne Bir Esma-ül Hüsna</em></strong><strong><em> (Allah’ın En Güzel İsimleri)</em></strong></span><br /> <span style="font-size: 12px"><strong>el-Muîd</strong><strong>:</strong> Ölümden sonra tekrar yaratacak olan, öldükten sonra dirilten demektir.</span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><br /> <br /> </span><br /> </td></tr><tr><td><span style="font-size: 12px"><strong><em>Kısa Günün Kârı</em></strong></span><br /> <span style="font-size: 12px">Cenâb-ı Hakk’ın kullarına bahşettiği bir hakkı çiğnemek, büyük günahlardandır. Yüce Rabbimiz kendisine karşı işlenen hatâ ve günahları affettiği hâlde kul hakkını bunun dışında tutmuştur. Kul hakkını affetmeyi, zulme uğrayan kulunun irâdesine bırakmıştır. Dolayısıyla, herhangi bir kul hakkı sebebiyle tevbe edecek olan kişinin, evvelâ hakkını yediği kimseden helâllik alması şart koşulmuştur.</span><br /> </td></tr></table></td></tr></table></td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 436583, member: 1004566"] [TABLE="width: 606, align: center"] [TR] [TD="bgcolor: #FFFFFF, align: left"]İş Gerçekten Çetin [/TD] [/TR] [TR] [TD="colspan: 2"] [TABLE="width: 606"] [TR] [TD="width: 580, bgcolor: #FFFFFF, align: left"] [TABLE="width: 570, align: center"] [TR] [TD][SIZE=3][B]Cenâb-ı Hak buyuruyor: [/B][/SIZE] [SIZE=3][B]“Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda dâvâlaşacaksınız.” [/B](Zümer, 31)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][B]Rasûlullah (sav) buyurdular:[/B] [/SIZE] [SIZE=3][I]“Kıyamet günü birbiriyle ilk dâvalaşacak olan kadın ile erkektir. Vallahi! Kadının dili konuşmayacak, ama el ve ayakları kendi aleyhine olmak üzere, işlediği yüz kızartıcı şeylere şâhitlik edecektir. Erkeğin el ve ayakları da eşine yaptığı eziyetler hakkında aleyhinde şâhitlikte bulunacaktır.” [/I](Deylemî, hadis no: 37)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3]Zübeyr b. Avvâm (ra)’ın şöyle dediği rivâyet edilmiştir: [B]“Sonra şüphesiz, siz de kıyamet günü, Rabbinizin huzurunda dâvâlaşacaksınız.” [/B](Zümer, 31) âyeti nâzil olunca, dedim ki: “Yâ Rasûlullah! Dünyada iken aramızda gerçekleşen özel günahlar” yâni davalaşmalar dışındaki bize özel günahlar “bize tekrar tekrar sorulur mu?” Şöyle cevap verdi: [I]“Evet, her hak sâhibine hakkını verene kadar size tekrar tekrar sorulur.” [/I]Bunun üzerine Zübeyr (ra) şöyle demiştir: “Vallahi, öyleyse iş gerçekten çetin.” (İbn Kesîr, IV, 52) [/SIZE] [SIZE=3]Bir hadiste de şöyle buyurulmaktadır: [I]“İnsanlar arasındaki dâvâlaşma o kadar sürecektir ki, hattâ ruh ile cesed dahi birbiriyle dâvalaşacaktır. Cesed ruha: “Ben yere atılmış bir kütük mesabesinde idim, hiçbir şeye gücüm yetmezdi” der. Ruh da: “Ben de sadece bir rüzgâr idim, benim de bir şey yapmaya gücüm yetmezdi!” diye cevap verir. Bunun üzerine onlara şu âmâ ile yatalak meseli verilir: Âmâ yatalağı taşımakta, yatalak da âmâya yol göstermektedir. Yatalak gözü ile yol gösterirken, âma da ayakları ile onu taşımaktadır.” [/I](İbn Kesîr, IV, 53)[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][B][I]Her Güne Bir Esma-ül Hüsna[/I][/B][B][I] (Allah’ın En Güzel İsimleri)[/I][/B][/SIZE] [SIZE=3][B]el-Muîd[/B][B]:[/B] Ölümden sonra tekrar yaratacak olan, öldükten sonra dirilten demektir.[/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD="align: center"][SIZE=3] [/SIZE] [/TD] [/TR] [TR] [TD][SIZE=3][B][I]Kısa Günün Kârı[/I][/B][/SIZE] [SIZE=3]Cenâb-ı Hakk’ın kullarına bahşettiği bir hakkı çiğnemek, büyük günahlardandır. Yüce Rabbimiz kendisine karşı işlenen hatâ ve günahları affettiği hâlde kul hakkını bunun dışında tutmuştur. Kul hakkını affetmeyi, zulme uğrayan kulunun irâdesine bırakmıştır. Dolayısıyla, herhangi bir kul hakkı sebebiyle tevbe edecek olan kişinin, evvelâ hakkını yediği kimseden helâllik alması şart koşulmuştur.[/SIZE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
İş Gerçekten Çetin
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…