İskilipli Âtıf Efendi’nin Mezarı Nerededir? & Tâliban rejimi

İlim-irfan

Well-known member
İskilipli Âtıf Efendi’nin Mezarı Nerededir?

Başta, aradan yetmiş küsur yıl geçmiş olmasına rağmen acıları hâlâ dinmemiş torunları olmak üzere bütün Alevî vatandaşlarımız, Dersim soykırımında feci ve vahşî şekilde katl edilen Seyyid Rıza'nın kemiklerini istiyor. Dedemize mezar yapacağız, bari kemiklerini verin bize diyorlar. Dilekçelerine cevap verilmiyor.

Ben Sünnî bir Müslüman olarak onların bu isteklerini bütün kalbimle destekliyorum.
İnşaallah Seyyid Rıza'nın cesedi/kemikleri bulunur.
Madalyon'un arka yüzünde, yakın tarihimizde yine vahşi şekilde öldürülmüş Sünnî hocaların, ulemânın, şeyhlerin, dervişlerin, Müslümanların mezarları meselesi var.
İskilipli Âtıf hocaefendi asıldıktan sonra nereye gömüldü?
Babaeski müftüsünün mezarı var mı?
Menemen hastanesinde şehid edilen Nakşî meşayihinden Erbilli Es'ad efendinin mezarı var mıdır, nerededir?
Es'ad efendinin, kendisi gibi şeyh olan ve asılan oğlunun mezarı nerededir?
1960'da Urfa'daki kabri kırılıp açılan, naşı çıkartılan, kardeşi Abdülmecid efendinin de içinde bulunduğu askerî bir uçakla meçhul bir semte götürülen, gizlice bir yere gömülen, mezarı düzlenen Said Nursî'nin de, gömülü olduğu yeri bilmeye hakkımız yok mu?
Evet, vahşi bir şekilde şehid edilen muhterem din âlimlerinin, muhterem şeyhlerin, muhterem sâlih Müslümanların mezarları nerededir?
Alevî vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Çünkü büyüklerine sahip çıkıyorlar.
Vazifeli, sorumlu, ilgili, temsilci Sünnî Müslüman kardeşlerimi bu sütunlardan kınıyorum, onlara teessüf ediyorum.
Ulemadan İskilipli Âtıf efendinin, meşâyihten Erbilli Es'ad efendinin ve benzeri şühedanın kabirlerini biz Sünnîlerin araştırması, bu konuda resmî makamlara dilekçeler vermesi, hukukçularımızın ve tarihçilerimizin elele verip araştırma yapması gerekmez mi?
Evet bu din büyüklerimize, bu hidayet rehberlerimize, bu aziz şehidlerimize, Şeriat-ı Garra-i Ahmediye'ye uygun kabirler yapılmalı ve her yıl milyonlarca (evet milyonlarca) Müslüman ağlayarak o makamları ziyaret etmelidir.
Devletimiz, geçmişte yapılan hatâları tashih (düzeltmeli), işlenen cinayetleri takbih etmelidir (kötülemeli ve kınamalıdır).
Haksız yere öldürülen, asılan, kurşunlanan büyüklerimizin kabirleri bulunmalıdır.
Resmî arşivler açılmalıdır.
Bu konuda araştırma yapılmalıdır.
Bu konuda resmî ve gayr-i resmî müracaatlar yapılmalıdır.
Temiz, doğru, dürüst, sâlih, ahlâklı, faziletli, takvalı, muhlis, vicdanlı Müslümanları tenzih ederim...
Merhum ve mağfur şehid-i muhterem İskilipli Âtıf efendinin, şehid Erbilli Es'ad efendinin mezarlarını bulana 10 milyon lira ödül verilecektir diye bir ilân yapılsa yer yerinden oynar, birtakım İslâmcılar birbirini ezer, bazısı izdihamda ayak altında kalır "şehid" olur...
Muhterem yazarlarımızın, muhterem tarihçilerimizin, muhterem düşünürlerimizin bu konu üzerine eğilmelerini min gayri haddin (haddim olmayarak) talep ediyorum.

( *İkinci yazı )
Tâliban rejimi

Afganistan 35 senedir rahat yüzü ve barış görmedi. Önce Sovyet istilâsına uğradı. Şimdi de AB ve müttefiklerinin işgali altında. Orada ölüm, açlık, sefalet, haksızlık, zulüm, işkence kol geziyor.
Bu İslâm ülkesi bu felâketten nasıl kurtulacak?
Afganistan Müslümanları Arabistan, Pakistan ve İran Müslümanlarından daha dindardır.
Afganistan'da islâmî bir rejimden başkası ayakta duramaz.
Şu anda Batılıların desteklediği Afgan rejimi gırtlağına kadar kokuşmaya batmıştır.
Amerika bu ülkeye saldırmış, oradaki meşru Tâliban rejimini devirmiştir. Ülke tekrar eski idarecilerine teslim edilmezse durum daha da kötüleşecektir.
ABD ve müttefiklerinin Afgan savaşını kazanmaları mümkün ve muhtemel değildir. Tarih boyunca hiçbir saldırgan ve istilâcı güç orada tutunamamıştır.
Afganistan, uluslararası bir anlaşma ile Tâliban'a teslim edilmelidir.
Tâliban orada Şeriat'a dayalı bir rejim kuracakmış. ABD ve AB'nin buna karışmaya hakları yoktur.
Tâliban vaktiyle ne yapmıştı?
Beş vakit namaz kılmayı mecburî kılmıştı.
Alkollü içkileri yasaklamıştı.
Kadınların açılmasına izin vermemiş, sıkı bir tesettür uygulamıştı.
Sinemalardaki ahlâksız filmleri yasaklamıştı.
Kumarı ve talih oyunlarını yasaklamıştı.
Karma okulları kaldırmıştı.
Zinaya, fuhşa çok ağır cezalar vermişti.
Bu saydıklarım birer kötülük değildir. İslâm'ın emridir.
Tâliban,Afganistan'a iç barış ve güvenlik getirmişti. Halk can, mal, ırz ve namus, inanç özgürlüğüne sahip olmuştu.
Tâliban rüşvete, soyguna, sömürüye imkân ve fırsat vermemiştir.
Tâliban hiçbir zaman terörist olmamıştır.
Yabancıların, İslâm düşmanlarının, kokuşmuş bir medeniyet mensuplarının dindar bir İslâm ülkesine karışmaya, saldırmaya hakları yoktur.
Dünya üzerinde on kadar medeniyet vardır. Afganistan, İslâm medeniyeti ve kültürü havzasında yer almış bir ülkedir. Ona zorla dinsizlik, ahlâksızlık, iffetsizlik, açıklık saçıklık, içki, kumar, fuhuş, seks serbestliği empoze edilemez. Böyle bir şey insan haklarına ve bilgeliğe aykırıdır.
Her ülkenin halkının, kendi dinine ve inançlarına uygun bir hayat sürme hakkı vardır.
Avrupalılar zinayı suç saymıyorlar. Bu onlara kalmış bir şeydir. Müslüman halklara ve ülkelere, siz de zinayı suç saymayacaksınız diye baskı yapmaya hakları yoktur. İslâm dini zinayı büyük günah ve suç saymış, Şeriat zinaya çok ağır ceza vermiştir.
Amerika, Hıristiyan bir devlet olarak 1929'da alkollü içkileri yasaklamıştı. Müslüman bir ülke aynı yasağı koyarsa buna kimsenin karışmaya ve karşı koymaya hakkı yoktur.
Amerikan ve Avrupa hayat tarzı Afganistan halkına uymaz. Afganistan'ın sosyal ve kültürel bünyesi böyle bir hayatla uyuşmaz.
Amerika ve Avrupa Afganistan konusunda hiç gerçekçi ve bilge bir tavır sergilemiyor.
Ben bir Müslüman olarak Tâliban'ı (bazı sertliklerini ve aşırılıklarını kabul etmemekle birlikte) beğeniyor ve destekliyorum. Batılılar ise inançları ve inançsızlıkları dolayısıyla beğenmiyorlar. Beğenmiyebilirler... Lakin çok iyi bilsinler ki, Tâliban onlar için ehven-i şerreyndir.
Bir anlayabilseler.
Sovyetler Birliği'nin dağılmasında ve çökmesinde Afganistan savaşının büyük rolü olmuştu. Sanırım ABDimparatorluğu da aynı sebepten batacaktır.

(* Üçüncü yazı)
10 internet sitesi

Zaman zaman okuyucularıma bazı internet sitelerini tavsiye ediyorum. Bugün de 10 sitenin künyesini veriyorum:
* itibarhaber.com
* anadolugundem.com
* haberayna.com
* haberform.com
* mirhaber.com
* kophaber.com
* vakithaber.com
* cafesiyaset.com
* haber5.com
* frmtr.com
Daha tavsiye edilecek hayli internet sitesi bulunmaktadır. İnşaallah başka bir gün diğer siteleri de bildiririm.
Ehl-i Sünnet çizgisinde hizmet eden bu gibi haber ve yorum sitelerini sık arananlar listemize kayd edelim ve onlara göz atalım.
Ehl-i Sünnet düşmanlığı yapan, tasavvuf ve tarikata çatan, mezhepsiz, bid'atçi, aktivist İslâmcı siteleri tasvib etmemekle birlikte onlarla kardeşlik bağlarını kopartmıyorum.

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
27/11/2009

Merih

Well-known member
İskilipli Âtıf Efendi’nin Mezarı Nerededir?

1960'da Urfa'daki kabri kırılıp açılan, naşı çıkartılan, kardeşi Abdülmecid efendinin de içinde bulunduğu askerî bir uçakla meçhul bir semte götürülen, gizlice bir yere gömülen, mezarı düzlenen Said Nursî'nin de, gömülü olduğu yeri bilmeye hakkımız yok mu?

Mehmet Şevket Eygi - Milli Gazete
27/11/2009

Burdan bir alıntı yapıp cevaplamak isterim sorunun cevabını zaten ustad bediuzzaman ahir hayatında vermiştir.

"Benim kabrim gayet gizli bir yerde... bir iki talebemden başka hiç kimse bilmemek lazım geliyor. Bunu vasiyet ediyorum. Çünkü, dünyada sohbetten beni men eden bir hakikat, elbette vefatımdan sonra da o hakikat bu surette beni mecbur ediyor."

Ali Said

Well-known member

"Benim kabrim gayet gizli bir yerde... bir iki talebemden başka hiç kimse bilmemek lazım geliyor. Bunu vasiyet ediyorum. Çünkü, dünyada sohbetten beni men eden bir hakikat, elbette vefatımdan sonra da o hakikat bu surette beni mecbur ediyor."

gizli olması daha iyi

Huseyni

Müdavim
Üstadın ölümünden önce söylediği bu söz, öldükten sonra mezarının yerinden taşınıp başka bir yere nakledilmesiyle tasdiklenmiş bir söz. allah dilerse zalimlerin eliyle de sevdiği kullarının sözlerini doğrulamaya muktedirdir. Öyle de olmuş zaten. Hem naaşının yerinin bilinmemesi daha iyi. Sağlığında bile Üstad insanların Risale hizmeti haricindeki ziyaretlerini çoğunlukla kabul etmiyormuş.