Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
İslam da bilimin yeri nedir?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Zuhr" data-source="post: 146295" data-attributes="member: 8625"><p><span style="font-family: 'Tahoma'"><span style="color: black">İslamı, dindarlığı gericilik olarak görenlerin kulakları çınlasın ..</span></span></p><p> </p><p>-----</p><p>Bu dönemden sonra<strong> İslam anlayışındaki yetersizlik</strong>, İslam dünyasının zaman içerisinde bilim dünyasından silinip yok olmasına neden olur. </p><p> </p><p>-----</p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">halbuki her yere hikmetlerle nakşedilmiş esmayı bulup çıkarabilmek ne kadar önemli ve ne kadar çok vurgulanmış ..</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">hiç akıl erdirmezmisiniz hiç düşünmezmisiniz diye ne kadar çok tekrarlanmış ..</span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">ve bu ayetler Kur'an'da sabit duruyorlar</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">yani ayeti okuyup düşünüyorsunuz, ilimle bilimle uğraşıp buluşlar yapıyorsunuz,</span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">aya çıkıyorsunuz, marsa gidiyorsunuz, keşfediyorsunuz, en önemli icatları yapıyorsunuz,</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">sonra dönüp Kur'an elinize aldığınızda yine o ayetler size sesleniyor </span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">"hiç düşünmezmisin ????"</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">e düşündüm işte ? bir sürü deney yaptım, buldum buluşturdum ? hala mı düşünmeliyim ?</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">demek cevap "evet hala düşünmelisin" miş.</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">bir çok buluşa imzalar atılmış, sonra imzaların üstleri çizilip başkalarının sahiplenmesine izin verilmiş ..</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">---</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">"nasıl yaşamalı islamı? Kur'an ı nasıl okumalı? " bu soruların üzerinde ne kadar çok düşünmek gerekiyor ..</span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">hiç bir zerre hikmetsiz, işlevsiz yaratılmamış,</span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">abes iş yok,</span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">ve insan arzın halifesi, </span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">ve akıla sahib olan bizleriz, insanlar</span></p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">ve bu aklı gerçekten Hakk namına kullanabilecek tek ümmet müslümanlar </span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Tahoma'">enteresan işler ..</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Zuhr, post: 146295, member: 8625"] [FONT=Tahoma][COLOR=black]İslamı, dindarlığı gericilik olarak görenlerin kulakları çınlasın ..[/COLOR][/FONT] ----- Bu dönemden sonra[B] İslam anlayışındaki yetersizlik[/B], İslam dünyasının zaman içerisinde bilim dünyasından silinip yok olmasına neden olur. ----- [FONT=Tahoma]halbuki her yere hikmetlerle nakşedilmiş esmayı bulup çıkarabilmek ne kadar önemli ve ne kadar çok vurgulanmış ..[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]hiç akıl erdirmezmisiniz hiç düşünmezmisiniz diye ne kadar çok tekrarlanmış ..[/FONT] [FONT=Tahoma]ve bu ayetler Kur'an'da sabit duruyorlar[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]yani ayeti okuyup düşünüyorsunuz, ilimle bilimle uğraşıp buluşlar yapıyorsunuz,[/FONT] [FONT=Tahoma]aya çıkıyorsunuz, marsa gidiyorsunuz, keşfediyorsunuz, en önemli icatları yapıyorsunuz,[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]sonra dönüp Kur'an elinize aldığınızda yine o ayetler size sesleniyor [/FONT] [FONT=Tahoma]"hiç düşünmezmisin ????"[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]e düşündüm işte ? bir sürü deney yaptım, buldum buluşturdum ? hala mı düşünmeliyim ?[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]demek cevap "evet hala düşünmelisin" miş.[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]bir çok buluşa imzalar atılmış, sonra imzaların üstleri çizilip başkalarının sahiplenmesine izin verilmiş ..[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]---[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]"nasıl yaşamalı islamı? Kur'an ı nasıl okumalı? " bu soruların üzerinde ne kadar çok düşünmek gerekiyor ..[/FONT] [FONT=Tahoma] [/FONT] [FONT=Tahoma]hiç bir zerre hikmetsiz, işlevsiz yaratılmamış,[/FONT] [FONT=Tahoma]abes iş yok,[/FONT] [FONT=Tahoma]ve insan arzın halifesi, [/FONT] [FONT=Tahoma]ve akıla sahib olan bizleriz, insanlar[/FONT] [FONT=Tahoma]ve bu aklı gerçekten Hakk namına kullanabilecek tek ümmet müslümanlar [/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma]enteresan işler ..[/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Sorularla İslamiyet
İslam da bilimin yeri nedir?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…