Allah razı olsun leyli efruz.
burda yeri gelmişken bayan arkadaşlara bi uyarıda bulunayım;
çalıştğım işyerinde 1000 den fazla kişi var ve bunlarla iş gereği tanışıyoruz yıllardır ve bazende bu meseleleri konuşuyoruz. öyle tipler varki sırf islama, müslümanların yaşantısına muhalif olduklarından ve kendilerine malzeme üretmek için, internetteki islami sitelerde, sözde dindar kızlarla muhabbeti bağlayıp işi hiçte hoş olmayan noktalara götürüyolar. ve de bunları belgeliyolar ki; bizim görüşümüzü bildiklerinden direkt olarak bize değilde yanımızda bulunan kişilerle bu belgelerini eğlene eğlene paylaşıyorlar. çıldırmamak elde değil ama naparsınız. siz o ortamda "bunlar islama maledilemez, suç işleyenindir" desenizde çamuru atan izini bırakıyor malesef. bu yüzden tüm bayan arkadaşlarımızın bu konuda daha hassas ve dikkatli olmalarının gerektiğini düşünüyorum.
abi yazdığınız cevap iyi hoş güzel de kullandığınız ifadeler biraz ... her neyse...
hangi ifadeden rahatsız olduğunu anlıyorum ancak "ahlaksız kadın" desem o anlamı karşılamıyor, "iffetsiz" den de herkes o manayı çıkarmaz. Onun oluru odur. Bir de uçları sivri keskin ifadeler kullandım ki durumun vehameti daha iyi anlaşılsın.
galiba bunu tahmin edebiliyordum
açıklama daha iyi oldu
ALLAH razı olsun emeğinize ve ruhunuza sağlık
allah razi olsun...rabbim bizi yalniş hareket etmekten yalniş davranmaktan korusun inşallah
ne demek okurum inşallah:teşkkür ediyorumaminnn.. Size bir konu tavsiye edeceğim nacizane.. Zaman ayırıp okursanız sevinirim..
http://www.tevhid.gen.tr/arapca/20820-insaallah-i-dogru-kullaniyor-muyuz/
ne demek okurum inşallah:teşkkür ediyorum
Allah, tesettürlü kardeşlerimize güzel temsil edebilme feraseti ve kararlılığı versin.. Tesettürsüz bir kişi, bir kişidir.. Tesettürlü bir kişi ise milyonların bir parçası ve temsilcisidir... Malesef halkımızda bir genelleme yaftalama alışkanlığı vardır.. Tüm fahişeler açıklardır ama açıkların hepsine fahişedir gözüyle bakmayız, bakamayız. Ama tesettürlülerden biri alenen bir ahlaksızlık yaptığında veya yakışmayan bir tavır sergilediğinde bir söz söylediğinde bu hemen ehli tesettüre yakıştırılır..
Tesettürlü kardeşlerimiz bunu bilerek yaşamalılardır. Temsil konumunda olmak insanı bazen bazı şeylerden kısıtlar doğrudur. Ama bir düşünün o yapmak istediğiniz ama kısıtlandığınız şeyleri nefsiniz mi istiyor? cevap evet ise ki mutlaka öyledir, [Nefsiniz ve şeytan sizin apaçık düşmanlarınızdır] O halde bu temsil işi sizi otokontrole de bağlamıştır, ayağınızdır kaymasın diye... Bu da geçici dünya hayatı için katlanılabilir bir durum olup ilerde meyvesi çok tatlı olacak, karşılığı pek yüksek olacaktır. Allah her şeyi hakkıyla bilendir... Allah sabredenlerle beraberdir.
ben nekadar açıklama yapmış olsanız dahi f...e kelimesini olabildiğine itici buldum vermek istediğiniz mesaj ne kadar güzelse örneğinizde o denli kötü olmuş size yakıştıramadığımı bildirmek istedim ...bence konular böylece başka mercilere kayabiliyor sizin yönetici olarak daha mutedil olmanız gerekiyor diye düşünüyorum...hakkınızı helal edin...