ism-i kuddüs

anarkh

Well-known member
geçen gün 30.lemayı okurken farkettim son zamanlarda aklıma takılan "temizlik & bakım" olayını.
dişlerimi her gün fırçalamasam çürüyordu, saçlarımı her gün taramak zorundaydım dökülüyordu çünkü,haftada en az bir kere yıkanmasam pislikten boğulabilirdim.Evimi her hafta en az bir kere silip süpürmek zorundaydım, mutfakta her gün temizlik yapmalıydım, kap kacak yıkanmayınca ev çöplüğe dönüyordu.
Bunlara ilave olarak her gün mutfaktaki,tuvaletteki çöpleri mutlaka toplamam gerekti.
Bütün bunları geç bilgisayarımın masaüstünü bile temizlemesem haftada bir kere boğuluyordum dağınıklıktan...
Allah'ım tüm bunların altından bu aciz beden nasıl kalksındı...
Hafta içi çalışmam da tüm bunlara eklenince bazen düşünmek boğucu oluyordu ve evet bir çıkışı olmalıydı..
hepsine malik olamazdım..
hepsini her daim düzenli tutamazdım
bir hafta sonu evimi temizleyince istiyordum ki artık bir daha hiç pislenmesin.
işte bu hengamede okudum 30.lemadaki
İsm-i Kuddüs'ü.
Şimdi artık nefret ettiğim temizliği severek yapıyorum.
Biliyorum ki herşeyde olduğu gibi bu temizlik olayında da bu aciz beden elinden geleni yaparak gerisini Rabbine bırakacak.
Kendisinin çok iyi,çok temiz ev hanımı olduğunu iddia edenler, hamaratlığı ile övünenler, çok bakımlı olduğunu iddia edenler . Katılmıyorum bu düşüncenize.
eğer Kuddüs olan Rab size malik olmasaydı inanın hava attığınız temizliğinizi yapamayacaktınız bile. :) sözüm meclisten dışarı ama cahilane , Rabbinin isimlerini bilmeyen komşu ortamlarında hep hanımlar birbirlerine çok temiz olduklarına dair hava atarlar.
Büyüyünce bu ortamlardan elimden geldiğince kaçtım. Çünkü havada azıcık "gizli şirk" kokuyordu... Çocukluğumun saf ruhu bunu hep farketmişti...