Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
ısparta ve şakirdleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="medreseli" data-source="post: 99574" data-attributes="member: 6261"><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">"Lillahilhamd" şu </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> vilayeti, eski zamanın </span><span style="color: green">Şam-ı Şerifinin mübarekiyeti</span><span style="color: black"> ve âlem-i İslâmın medrese-i umumîsi olan Mısır'ın </span><span style="color: navy">Câmi-ül Ezher'i</span> <span style="color: navy">mübarekiyeti</span><span style="color: black"> nev'inden, kuvvet-i </span><strong><span style="color: green">imaniye ve salabet-i diniye</span></strong><span style="color: black"> cihetinde bir mübarekiyet makamını </span><span style="color: green">Risale-i Nur vasıtasıyla</span><span style="color: black"> kazanarak </span><span style="color: fuchsia">(Lem’alar 169)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Ben, sizin yüzünüzden </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'yı ve havalisini </span><span style="color: green">taşıyla, toprağıyla seviyorum</span><span style="color: black">. Hattâ diyorum ve resmen de diyeceğim: </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> hükûmeti bana ceza verse, başka bir vilayet beni beraet ettirse, </span><span style="color: navy">yine burayı tercih ederim</span><span style="color: black"> </span><span style="color: fuchsia">(Şualar 295)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> talebeleri hatırları için, ben </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'yı kendi karyem </span><span style="color: navy">Nurs</span><span style="color: black"> ile beraber duamda dâhil ediyorum. Hattâ </span><span style="color: navy">emvatına,</span> <span style="color: green">Nurs emvatı</span><span style="color: black"> gibi dua ediyorum. </span><span style="color: green">Hakikî vatanım ve memleketim</span><span style="color: black"> nazarıyla o vilayete bakıyorum. </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu L.9)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Fakat Cenab-ı Erhamürrâhimîn o medresenin </span><span style="color: green">manevî hüviyetini</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> Vilayetinde tesis eyledi, </span><span style="color: green">Risale-i Nur'u tecessüm ettirdi</span><span style="color: black">. İnşâallah </span><strong><span style="color: navy">istikbalde </span></strong><span style="color: black">Risale-i Nur şakirdleri, o âlî hakikatın </span><strong><span style="color: navy">maddî suretini</span></strong><span style="color: black"> de tesis etmeye muvaffak olacaklar.</span></span></p><p><span style="color: red"><span style="font-family: 'Arial'"> </span></span><span style="color: fuchsia"><span style="font-family: 'Times New Roman'">(Kastamonu Lâhikası 79) </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">İşte bu dakik sırrı, senin </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'lı kardeşlerin bir kısmının akılları görmese de umumun </span><span style="color: navy">keskin kalbleri</span><span style="color: black"> görmüş ki; </span><span style="color: green">benim gibi bîçare, günahkâr bir adamın arkadaşlığını </span><strong><span style="color: navy">evliyalara,</span></strong><span style="color: green"> belki de eğer bulunsaydı, </span><strong><span style="color: navy">müçtehidlere</span></strong><span style="color: green"> dahi tercih ettiler.</span><span style="color: black"> Bu hakikata binaen, bu şehre </span><span style="color: green">bir kutub</span><span style="color: black">, bir </span><strong><span style="color: navy">gavs-ı a'zam</span></strong><span style="color: green"> gelse, seni </span><strong><span style="color: navy">on günde</span></strong><span style="color: green"> velayet</span><span style="color: black"> derecesine çıkaracağım dese, sen Risale-i Nur'u bırakıp onun yanına gitsen, </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: red">kahramanlarına</span></strong><span style="color: black"> arkadaş olamazsın. </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu L.)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'nın Hâfız Ali'si (Kâtib Osman) elhak </span><strong><span style="color: navy">ikinci bir Hüsrev</span></strong><span style="color: black"> olduğuna, benim de kanaatım geldi. Cenab-ı Hak onu ve Mehmed Zühdü gibi çok fedakârları ve </span><strong><span style="color: green">Risale-i Nur'un hakikî sahiblerini</span></strong> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'ya ihsan eylesin, âmîn. </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu Lâhikası 100)</span><span style="color: red"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Yalnız bu kadar var ki, </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: red">havalisinde</span></strong><span style="color: black"> yüzer </span><strong><span style="color: red">genç Said'ler</span></strong><span style="color: black"> ve </span><strong><span style="color: red">Hüsrev'ler</span></strong><span style="color: black"> yetişmişler. </span><span style="color: green">Bu ihtiyar ve zaîf Said, dünyadan kemal-i istirahat-ı kalble veda</span><span style="color: black"> etmeye hazırdır </span><span style="color: fuchsia"> (Kastamonu Lâhikası 101)</span><span style="color: red"> </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: navy">Bu vilayeti</span><span style="color: black">, nuranî </span><span style="color: green">kalemlerinizle</span><span style="color: black"> inşâallah </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'ya </span><span style="color: green">benzettireceksiniz.</span><span style="color: black"> </span><span style="color: fuchsia">(Kas. L.126)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Feyzi diyor ki: "Biz bu memleket talebeleri, </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: red">kahramanlarının</span></strong> <span style="color: green">küçük kardeşleri</span><span style="color: black">, belki onların </span><span style="color: green">talebeleriyiz</span><span style="color: black">. </span><u><span style="color: navy">Dersi,</span></u><u><span style="color: green"> hizmeti ve </span></u><u><span style="color: navy">ciddiyeti</span></u><u><span style="color: green"> onlardan alıyoruz</span></u><span style="color: black">. </span><span style="color: green">Herbirisi,</span><span style="color: black"> bizim için </span><strong><span style="color: navy">birer üstaddır</span></strong><span style="color: green">.</span><span style="color: black"> Onların </span><span style="color: green">ellerinden öper</span><span style="color: black">, arz-ı hürmet ederiz. Cenab-ı Hak, o kahramanlardan ebeden razı olsun, âmîn." diyorlar. </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu Lâhikası 129)</span><span style="color: red"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: navy">Ya Rab!</span></strong><span style="color: black"> Madem </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> Risale-i Nur'un bir </span><span style="color: navy">Medreset-üz Zehrasıdır</span><span style="color: black">, sen oradaki fena memurları dahi ıslah eyle ve hüsn-ü akibet ver" diye dua eyledim</span><span style="color: fuchsia">. (Kastamonu Lâhikası 139)</span><span style="color: red"> </span></span></p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: red">kahramanlarının </span></strong><span style="color: black">gösterdikleri hârikalar ve </span><span style="color: green">cihanpesendane hidemat-ı nuriyenin</span><span style="color: black"> esası, hârika </span><strong><span style="color: green">sadakatları</span></strong><span style="color: black"> ve fevkalâde </span><strong><span style="color: green">metanetleridir</span></strong><strong><span style="color: black">.</span></strong><span style="color: black"> Bu metanetin birinci sebebi: </span><span style="color: green">Kuvvet-i imaniye</span><span style="color: black"> ve </span><strong><span style="color: navy">ihlas </span></strong><span style="color: black">hasletidir. İkinci sebebi: </span><strong><span style="color: navy">Cesaret-i fıtriyedir."</span></strong><span style="color: fuchsia"> (Kastamonu L.144)</span> </span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Lillahilhamd </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: red">ve havalisi kahramanları</span></strong> <strong><span style="color: green">demir gibi bir metanet</span></strong><span style="color: black"> göstermesiyle, başka yerlere de </span><span style="color: green">hüsn-ü misal </span><span style="color: black">oldu. </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu L.200)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Eski Said çok zaman </span><span style="color: navy">Medreset-üz Zehra'yı gaye-i hayal</span><span style="color: black"> ederek çalışmış. Cenab-ı Hak kemal-i merhametinden, </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'yı </span><span style="color: green">o Medreset-üz Zehra hükmüne getirdi</span><span style="color: black">. Ve nahiyemiz olan </span><span style="color: navy">küçücük </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'nın mahdud akraba ve ahbab yerine, </span><strong><span style="color: red">mübarek ISPARTA Vilayetini</span></strong><span style="color: black"> verip binler kardeşi ihsan eyledi. Belki muhtemeldir ki</span><span style="color: navy">, o küçük</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'nın aslı, bu </span><strong><span style="color: red">büyük ISPARTA'dan</span></strong><span style="color: black"> gitmiş. </span><span style="color: green">Benim vatan-ı aslîm, bu</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <span style="color: green">olmak caizdir</span><span style="color: black">. Hattâ </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'lı </span><strong><span style="color: navy">kim olursa olsun</span></strong><span style="color: black">, başkalara nisbeten benimle ve Risale-i Nur'la </span><strong><span style="color: navy">fazla alâkadar</span></strong><span style="color: black"> görüyorum. </span><span style="color: fuchsia"> (Kastamonu L.206) </span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> Vilayeti manevî Medreset-üz Zehra olduğunu ve </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <span style="color: green">şakirdleri sebatta ve sadakatta </span><strong><span style="color: navy">her yere faik</span></strong> <span style="color: black">olduklarını gösteren... </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu L.238)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">kardeşlerimizin kalemleriyle bize yardımları ve Risale-i Nur'la iştigali her şeye tercih etmeleri ve </span><strong><span style="color: navy">Hüsrev'in</span></strong><span style="color: green"> de mütemadiyen geleliden beri çalışması</span><span style="color: black"> isbat ediyor ki; </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: navy">tamamıyla</span></strong><span style="color: green"> Risale-i Nur'a sahib olmuş ve bir Said yerinde, </span><strong><span style="color: red">bin Said'i</span></strong><span style="color: green"> bulmuş.</span><span style="color: black"> </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu L.238)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Yalnız ben değil, belki zannediyorum ki hakikata muttali' olan </span><span style="color: green">herkes tasdik eder ki</span><span style="color: black">; </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><u><span style="color: red">ve havalisindeki</span></u></strong><u><span style="color: black"> Risale-i Nur şakirdlerinde fevkalâde bir </span></u><u><span style="color: green">sadakat</span></u><u><span style="color: black"> ve </span></u><u><span style="color: green">sebat</span></u><u><span style="color: black"> ve </span></u><u><span style="color: green">uhuvvet</span></u><u><span style="color: black"> ve </span></u><u><span style="color: green">ihlas</span></u><u><span style="color: black"> ve </span></u><u><span style="color: green">kahramanlık</span></u><u><span style="color: black"> var ki; bu acib zamanda </span></u><u><span style="color: navy">binler esbab-ı fesad ve ifsad içinde</span></u> <u><span style="color: green">vahdetlerini</span></u><u><span style="color: black"> ve </span></u><u><span style="color: green">ittifaklarını</span></u><u><span style="color: black"> ve </span></u><u><span style="color: green">hizmette ciddiyetlerini muhafaza</span></u><u><span style="color: black"> ediyorlar. Bu kadar fırtınalı hâdiseler içinde, Risale-i Nur'u </span></u><u><span style="color: navy">muattal bırakmadınız</span></u><u><span style="color: black">, </span></u><u><span style="color: green">söndürmediniz</span></u><u><span style="color: black">; belki öyle </span></u><u><span style="color: green">parlattırdınız</span></u><u><span style="color: black"> ki bizi de ışıklandırıp gayrete getirdiniz. </span></u><span style="color: black"> </span><span style="color: fuchsia">(Kastamonu L.243)</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">İki asker, kemal-i sevinçle gayet dostane "Sen </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'lısın, bizim hemşehrimizsin." Ben de dedim: </span><span style="color: navy">"<strong>Maaliftihar</strong></span><span style="color: black">, </span><span style="color: green">her cihetle</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: red">lıyım.</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">, </span><span style="color: navy">taşıyla toprağıyla</span><span style="color: black"> benim nazarımda </span><span style="color: green">mübarektir</span><span style="color: navy">, <strong>benim vatanımdır</strong></span><span style="color: black">. Ve </span><span style="color: green">herbiri <strong>yüze mukabil</strong>, yüzer ve binler <strong>hakikî kardeşlerimin</strong></span><span style="color: black"> meskat-ı re'sleridir." Evet bu havaliye gelen </span><strong><span style="color: red">ISPARTA'lılar</span></strong><span style="color: black"> asker olsun başkalar olsun, ekseriyet-i mutlaka ile beni hemşehri biliyorlar. Hangisi benimle görüşüyor, "Sen </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'lı mısın?" Ben de diyorum: </span><strong><span style="color: navy">Maaliftihar,</span></strong><span style="color: black"> ben </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'lıyım. Ve </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'da o kadar hakikî kardeşlerim ve akariblerim var ki, meskat-ı re'sim olan </span><span style="color: green">Nurs Karyesine pek çok cihetlerle tercih ediyorum.</span><span style="color: black"> Ve </span><strong><span style="color: red">büyük ISPARTA'nın</span></strong><span style="color: black"> bir küçük evlâdı hükmünde olan </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <span style="color: green">Nahiyemize</span><strong><span style="color: red">, büyük ISPARTA'nın</span></strong> <span style="color: navy">bir tek köyünü</span><span style="color: green"> tercih ediyorum</span><span style="color: black">. O kadar hâlis, kahraman kardeşleri bana veren </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <span style="color: navy">taşı da, toprağı</span><span style="color: black"> da, </span><span style="color: green">bana ve belki Anadolu'ya</span> <span style="color: navy">mübarek </span><span style="color: black">olmuş. </span><strong><u><span style="color: green">İnşâallah hem Anadolu'ya, hem Âlem-i İslâm'a neşrettikleri nur tohumları birer rahmete mazhar olur, sünbül verir. Hem gıda, hem ziya, hem deva olup; manevî galâ ve veba ve zulmü ve zulmeti dağıtır.</span></u></strong></span><span style="color: fuchsia"><span style="font-family: 'Arial'"> </span></span><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: fuchsia">(Kastamonu Lâhikası 254)</span></span></p><p><span style="color: fuchsia"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"> <span style="color: navy">Denizli,</span><span style="color: black"> nazarımızda </span><span style="color: green">ikinci</span><span style="color: black"> bir </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> hükmüne geçtiği gibi, hapishanesini dahi bir Medrese-i Nuriye manasında biliyoruz</span><span style="color: fuchsia">.</span></span> <span style="color: fuchsia"><span style="font-family: 'Arial'"> </span></span><span style="color: fuchsia"><span style="font-family: 'Times New Roman'">(Emirdağ Lâhikası-1 59)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Kastamonu Vilayetindeki kardeşlerimiz, </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'</span><strong><span style="color: red">lılara</span></strong> <span style="color: green">ihlas ve tesanüdde benzemeye </span><strong><span style="color: navy">mecburdurlar. </span></strong> <span style="color: black"> </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ L.I.80)</span> </span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Bir zaman </span><span style="color: green">Küçük</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> namını alan ve her yerden ziyade, geçen mes'elemizde hapis musibetini çeken </span><span style="color: green">İnebolu ve civarı </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-1 89)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> medresesindeki </span><span style="color: green">tesanüdünüz</span><span style="color: black">; hem Risale-i Nur'u, hem şakirdlerini, hem bu memleketin </span><strong><span style="color: green">yüzünü ak etmiş</span></strong><span style="color: black">. Ve her tarafta Risale-i Nur'a çalıştıran ehemmiyetli...</span></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: red"> </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-1 108)</span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Asıl fikir sahibi, sizler ve Risale-i Nur'un </span><span style="color: green">has şakirdleri</span><span style="color: black"> ve </span><span style="color: green">müdakkik naşirleri</span><span style="color: black"> <u>meşveretle, </u></span><u><span style="color: green">hususan</span></u> <strong><u><span style="color: red">ISPARTA</span></u></strong><u><span style="color: red">dakiler</span></u> <u><span style="color: green">ile</span></u><u><span style="color: black">, maslahat ne ise yaparsınız.</span></u><span style="color: black"> </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-1 109) </span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Perde altındaki düşmanımız münafıklar, şimdiye kadar yaptıkları gibi, adliyeyi ve siyaset ve idareyi zahirî dinsizliğe âlet edip, bize hücumları akîm kaldığı; ve Risale-i Nur'un fütuhatına menfaati olan eski plânlarını bırakıp, daha </span><strong><span style="color: navy">münafıkane</span></strong> <span style="color: black">ve şeytanı da hayrette bırakacak bir plân çevirdiklerine dair buralarda emareleri göründü. O plânların </span><span style="color: green">en mühim</span><span style="color: black"> bir esası; </span><span style="color: green">has, sebatkâr kardeşlerimizi </span><span style="color: navy">soğutmak</span><span style="color: green">, fütur vermek, mümkün ise Risale-i Nur'dan </span><span style="color: navy">vazgeçirmektir.</span><span style="color: black"> Bu noktada o kadar acib yalanları ve desiseleri istimal ediyorlar ki, </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: red">ve havalisi</span></strong><strong><span style="color: navy">, gül ve nur fabrikasının</span></strong> <strong><span style="color: green">kahraman şakirdleri gibi, </span></strong><strong><span style="color: navy">çelik ve demir gibi</span></strong><strong><span style="color: green"> bir sebat ve sadakat ve metanet lâzım ki </span></strong><strong><span style="color: red">dayanabilsin</span></strong><strong><span style="color: fuchsia">. </span></strong><span style="color: fuchsia"> (Emirdağ Lâhikası-1 125)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Hayatım müddetince </span><strong><span style="color: navy">ona</span></strong><span style="color: green"> yakın</span><span style="color: black"> olmak </span><span style="color: green">bütün canımla istedim</span><span style="color: black"> ve </span><strong><span style="color: green">vefattan sonra </span></strong><strong><span style="color: navy">onların mezaristanında </span></strong><strong><span style="color: green">defnolmamı</span></strong><span style="color: black"> arzuladım. Birden ihtar edildi ki: "Gerçi </span><span style="color: navy">Medreset-üz Zehra'nın merkezi</span><span style="color: black"> olan </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <u><span style="color: green">vilayetinde maddeten bulunmak çok cihetle </span></u><strong><u><span style="color: navy">faideli, saadetlidir</span></u></strong><span style="color: black">; fakat Nur'un mesleği ve Nurcuların meşrebi cihetiyle daima berabersiniz. Zaman ve mekân, perde olamazlar. Şarkta, garbda, şimalde, cenubda, dünyada, berzahta bulunsanız, manen bir mecliste beraber sayılırsınız. Onların manevî yardımları daima birbirine oluyor ve sana da gelir." diye beni teskin etti. </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-1 170)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">'nın acib yangınında musibetzedelerin elemlerine ben cidden iştirak ediyorum. Çünki müteaddid vecihle ben </span><strong><span style="color: red">ISPARTA'lı olduğum</span></strong><span style="color: green"> gibi; o <strong>mübarek şehir</strong>, </span><span style="color: navy">taşıyla toprağıyla</span><span style="color: green"> nazarımda çok ehemmiyeti var ve </span><strong><span style="color: navy">Nurların Câmi-ül Ezher'i</span></strong><span style="color: green"> ve Medreset-üz Zehra'sının merkezi hükmündedir</span><span style="color: fuchsia">. (Emirdağ Lâhikası-1 175)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: green">Nurları </span><strong><span style="color: navy">himay</span></strong><span style="color: navy">e</span><span style="color: black"> etmeye, </span><span style="color: green">her yerden ziyade</span><span style="color: black"> Nurların menbaı ve medresesi olan </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: navy">borçludur</span></strong><span style="color: green"> ve <strong>vazifesidir</strong></span><span style="color: black">. Ve sefahetlere karşı </span><strong><span style="color: green">şeair-i İslâmiyeyi</span></strong><span style="color: black"> muhafaza etmekle </span><strong><span style="color: navy">mükelleftir.</span></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: red"> </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-1 175) </span></span></p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">İnşâallah </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> nasıl Nurların medresesi olmuş, başka vilayetlere de ders veriyor, inşâallah </span><strong><span style="color: navy">şeair-i İslâmiyede</span></strong><span style="color: green"> de birinci hüsn-ü misal</span><span style="color: black"> ve nümune-i imtisal olacak. </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-1 191)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> Vilayetini merhum </span><strong><span style="color: red">Hâfız Mustafa'nın</span></strong> <span style="color: green">vefatıyla</span><span style="color: black"> ta'ziye ile </span><strong><span style="color: red">Hâfız Mustafa'yı</span></strong><span style="color: green"> <strong>tam</strong> <strong>vazifesini yapmasıyla</strong> </span><strong><span style="color: navy">yirmi senede</span></strong><span style="color: green"> <strong>ikinci bir Hâfız Ali</strong> olarak </span><strong><span style="color: navy">yirmi seneden beri</span></strong> <strong><span style="color: green">usanmadan,</span></strong> <strong><span style="color: navy">sarsılmadan</span></strong><span style="color: green"> <strong>Nurların neşrine</strong> çalışmasını, bütün ruh u canımızla tebrik,</span><span style="color: black"> hem onu, hem </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> Vilayetini, hem Medreset-üz Zehra'yı tebrik ediyoruz. Hakikaten bu </span><strong><span style="color: navy">merhum kahraman kardeşimiz</span></strong> <strong><span style="color: green">aynen</span></strong> <strong><span style="color: navy">Hâfız Ali</span></strong><span style="color: green"> gibi vazifesini bitirdi</span><span style="color: navy">; <strong>âlem-i nura</strong></span><span style="color: green"> ve berzaha </span><strong><span style="color: navy">Hâfız Ali ve Hasan Feyzi</span></strong><span style="color: green"> gibi <strong>kardeşlerinin yanına</strong> gitti.</span><span style="color: black"> Cenab-ı Hak Risale-i Nur'un hurufatı adedince onun defter-i hasenatına hayırlar yazsın ve ruhuna rahmet eylesin, âmîn!</span><span style="color: fuchsia"> (Emirdağ Lâhikası-2 12)</span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="color: black">Benim </span><span style="color: green">son hayatımı</span> <strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong> <strong><span style="color: navy">havalisinde</span></strong><span style="color: black"> geçirmek </span><span style="color: green">büyük bir arzumdur</span><span style="color: black">. Ve Nur Efesinin dediği gibi demiştim: "</span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black">, </span><strong><span style="color: navy">taşıyla toprağıyla</span></strong><span style="color: black"> benim için </span><strong><span style="color: green">mübarektir.</span></strong><span style="color: black"> Hattâ yirmibeş seneden beri beni işkence ile tazib eden eski hükûmete kalben ne vakit hiddet etmişsem, hiçbir zaman </span><strong><span style="color: red">ISPARTA</span></strong><span style="color: black"> hükûmetine hiddet etmeyip </span><strong><span style="color: green">o mübarek vatandaki</span></strong><span style="color: green"> hükûmetin hatırı</span><span style="color: black"> için ötekileri de unutuyordum. </span><span style="color: fuchsia">(Emirdağ Lâhikası-2 20)</span><span style="color: black"> </span></span></p><p> </p><p> </p><p><span style="color: black"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Bu mübarek </span></span><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Times New Roman'">ISPARTA</span></span></strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> dahi âlem-i İslâm nazarında </span></span><strong><span style="color: navy"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Mısır Câmi-ül Ezher'i</span></span></strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Times New Roman'"> ve eski </span></span><strong><span style="color: green"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Şam-ı Şerif mübarekiyetine </span></span></strong><span style="color: black"><span style="font-family: 'Times New Roman'">mazhar olduğundan </span></span><span style="color: fuchsia"><span style="font-family: 'Times New Roman'">(Emirdağ Lâhikası-2 203</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="medreseli, post: 99574, member: 6261"] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]"Lillahilhamd" şu [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] vilayeti, eski zamanın [/COLOR][COLOR=green]Şam-ı Şerifinin mübarekiyeti[/COLOR][COLOR=black] ve âlem-i İslâmın medrese-i umumîsi olan Mısır'ın [/COLOR][COLOR=navy]Câmi-ül Ezher'i[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=navy]mübarekiyeti[/COLOR][COLOR=black] nev'inden, kuvvet-i [/COLOR][B][COLOR=green]imaniye ve salabet-i diniye[/COLOR][/B][COLOR=black] cihetinde bir mübarekiyet makamını [/COLOR][COLOR=green]Risale-i Nur vasıtasıyla[/COLOR][COLOR=black] kazanarak [/COLOR][COLOR=fuchsia](Lem’alar 169)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Ben, sizin yüzünüzden [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'yı ve havalisini [/COLOR][COLOR=green]taşıyla, toprağıyla seviyorum[/COLOR][COLOR=black]. Hattâ diyorum ve resmen de diyeceğim: [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] hükûmeti bana ceza verse, başka bir vilayet beni beraet ettirse, [/COLOR][COLOR=navy]yine burayı tercih ederim[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Şualar 295)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [B][COLOR=red][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] talebeleri hatırları için, ben [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'yı kendi karyem [/COLOR][COLOR=navy]Nurs[/COLOR][COLOR=black] ile beraber duamda dâhil ediyorum. Hattâ [/COLOR][COLOR=navy]emvatına,[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]Nurs emvatı[/COLOR][COLOR=black] gibi dua ediyorum. [/COLOR][COLOR=green]Hakikî vatanım ve memleketim[/COLOR][COLOR=black] nazarıyla o vilayete bakıyorum. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu L.9)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Fakat Cenab-ı Erhamürrâhimîn o medresenin [/COLOR][COLOR=green]manevî hüviyetini[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] Vilayetinde tesis eyledi, [/COLOR][COLOR=green]Risale-i Nur'u tecessüm ettirdi[/COLOR][COLOR=black]. İnşâallah [/COLOR][B][COLOR=navy]istikbalde [/COLOR][/B][COLOR=black]Risale-i Nur şakirdleri, o âlî hakikatın [/COLOR][B][COLOR=navy]maddî suretini[/COLOR][/B][COLOR=black] de tesis etmeye muvaffak olacaklar.[/COLOR][/FONT] [COLOR=red][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][COLOR=fuchsia][FONT=Times New Roman](Kastamonu Lâhikası 79) [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]İşte bu dakik sırrı, senin [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'lı kardeşlerin bir kısmının akılları görmese de umumun [/COLOR][COLOR=navy]keskin kalbleri[/COLOR][COLOR=black] görmüş ki; [/COLOR][COLOR=green]benim gibi bîçare, günahkâr bir adamın arkadaşlığını [/COLOR][B][COLOR=navy]evliyalara,[/COLOR][/B][COLOR=green] belki de eğer bulunsaydı, [/COLOR][B][COLOR=navy]müçtehidlere[/COLOR][/B][COLOR=green] dahi tercih ettiler.[/COLOR][COLOR=black] Bu hakikata binaen, bu şehre [/COLOR][COLOR=green]bir kutub[/COLOR][COLOR=black], bir [/COLOR][B][COLOR=navy]gavs-ı a'zam[/COLOR][/B][COLOR=green] gelse, seni [/COLOR][B][COLOR=navy]on günde[/COLOR][/B][COLOR=green] velayet[/COLOR][COLOR=black] derecesine çıkaracağım dese, sen Risale-i Nur'u bırakıp onun yanına gitsen, [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]kahramanlarına[/COLOR][/B][COLOR=black] arkadaş olamazsın. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu L.)[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=red][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR][/B] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'nın Hâfız Ali'si (Kâtib Osman) elhak [/COLOR][B][COLOR=navy]ikinci bir Hüsrev[/COLOR][/B][COLOR=black] olduğuna, benim de kanaatım geldi. Cenab-ı Hak onu ve Mehmed Zühdü gibi çok fedakârları ve [/COLOR][B][COLOR=green]Risale-i Nur'un hakikî sahiblerini[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'ya ihsan eylesin, âmîn. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu Lâhikası 100)[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][/FONT] [COLOR=red][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Yalnız bu kadar var ki, [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]havalisinde[/COLOR][/B][COLOR=black] yüzer [/COLOR][B][COLOR=red]genç Said'ler[/COLOR][/B][COLOR=black] ve [/COLOR][B][COLOR=red]Hüsrev'ler[/COLOR][/B][COLOR=black] yetişmişler. [/COLOR][COLOR=green]Bu ihtiyar ve zaîf Said, dünyadan kemal-i istirahat-ı kalble veda[/COLOR][COLOR=black] etmeye hazırdır [/COLOR][COLOR=fuchsia] (Kastamonu Lâhikası 101)[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=navy]Bu vilayeti[/COLOR][COLOR=black], nuranî [/COLOR][COLOR=green]kalemlerinizle[/COLOR][COLOR=black] inşâallah [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'ya [/COLOR][COLOR=green]benzettireceksiniz.[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kas. L.126)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Feyzi diyor ki: "Biz bu memleket talebeleri, [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]kahramanlarının[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]küçük kardeşleri[/COLOR][COLOR=black], belki onların [/COLOR][COLOR=green]talebeleriyiz[/COLOR][COLOR=black]. [/COLOR][U][COLOR=navy]Dersi,[/COLOR][/U][U][COLOR=green] hizmeti ve [/COLOR][/U][U][COLOR=navy]ciddiyeti[/COLOR][/U][U][COLOR=green] onlardan alıyoruz[/COLOR][/U][COLOR=black]. [/COLOR][COLOR=green]Herbirisi,[/COLOR][COLOR=black] bizim için [/COLOR][B][COLOR=navy]birer üstaddır[/COLOR][/B][COLOR=green].[/COLOR][COLOR=black] Onların [/COLOR][COLOR=green]ellerinden öper[/COLOR][COLOR=black], arz-ı hürmet ederiz. Cenab-ı Hak, o kahramanlardan ebeden razı olsun, âmîn." diyorlar. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu Lâhikası 129)[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][/FONT] [COLOR=red][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=navy]Ya Rab![/COLOR][/B][COLOR=black] Madem [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] Risale-i Nur'un bir [/COLOR][COLOR=navy]Medreset-üz Zehrasıdır[/COLOR][COLOR=black], sen oradaki fena memurları dahi ıslah eyle ve hüsn-ü akibet ver" diye dua eyledim[/COLOR][COLOR=fuchsia]. (Kastamonu Lâhikası 139)[/COLOR][COLOR=red] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]kahramanlarının [/COLOR][/B][COLOR=black]gösterdikleri hârikalar ve [/COLOR][COLOR=green]cihanpesendane hidemat-ı nuriyenin[/COLOR][COLOR=black] esası, hârika [/COLOR][B][COLOR=green]sadakatları[/COLOR][/B][COLOR=black] ve fevkalâde [/COLOR][B][COLOR=green]metanetleridir[/COLOR][/B][B][COLOR=black].[/COLOR][/B][COLOR=black] Bu metanetin birinci sebebi: [/COLOR][COLOR=green]Kuvvet-i imaniye[/COLOR][COLOR=black] ve [/COLOR][B][COLOR=navy]ihlas [/COLOR][/B][COLOR=black]hasletidir. İkinci sebebi: [/COLOR][B][COLOR=navy]Cesaret-i fıtriyedir."[/COLOR][/B][COLOR=fuchsia] (Kastamonu L.144)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Lillahilhamd [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ve havalisi kahramanları[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=green]demir gibi bir metanet[/COLOR][/B][COLOR=black] göstermesiyle, başka yerlere de [/COLOR][COLOR=green]hüsn-ü misal [/COLOR][COLOR=black]oldu. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu L.200)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Eski Said çok zaman [/COLOR][COLOR=navy]Medreset-üz Zehra'yı gaye-i hayal[/COLOR][COLOR=black] ederek çalışmış. Cenab-ı Hak kemal-i merhametinden, [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'yı [/COLOR][COLOR=green]o Medreset-üz Zehra hükmüne getirdi[/COLOR][COLOR=black]. Ve nahiyemiz olan [/COLOR][COLOR=navy]küçücük [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'nın mahdud akraba ve ahbab yerine, [/COLOR][B][COLOR=red]mübarek ISPARTA Vilayetini[/COLOR][/B][COLOR=black] verip binler kardeşi ihsan eyledi. Belki muhtemeldir ki[/COLOR][COLOR=navy], o küçük[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'nın aslı, bu [/COLOR][B][COLOR=red]büyük ISPARTA'dan[/COLOR][/B][COLOR=black] gitmiş. [/COLOR][COLOR=green]Benim vatan-ı aslîm, bu[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]olmak caizdir[/COLOR][COLOR=black]. Hattâ [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'lı [/COLOR][B][COLOR=navy]kim olursa olsun[/COLOR][/B][COLOR=black], başkalara nisbeten benimle ve Risale-i Nur'la [/COLOR][B][COLOR=navy]fazla alâkadar[/COLOR][/B][COLOR=black] görüyorum. [/COLOR][COLOR=fuchsia] (Kastamonu L.206) [/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] Vilayeti manevî Medreset-üz Zehra olduğunu ve [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]şakirdleri sebatta ve sadakatta [/COLOR][B][COLOR=navy]her yere faik[/COLOR][/B][COLOR=green] [/COLOR][COLOR=black]olduklarını gösteren... [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu L.238)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]kardeşlerimizin kalemleriyle bize yardımları ve Risale-i Nur'la iştigali her şeye tercih etmeleri ve [/COLOR][B][COLOR=navy]Hüsrev'in[/COLOR][/B][COLOR=green] de mütemadiyen geleliden beri çalışması[/COLOR][COLOR=black] isbat ediyor ki; [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=navy]tamamıyla[/COLOR][/B][COLOR=green] Risale-i Nur'a sahib olmuş ve bir Said yerinde, [/COLOR][B][COLOR=red]bin Said'i[/COLOR][/B][COLOR=green] bulmuş.[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu L.238)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Yalnız ben değil, belki zannediyorum ki hakikata muttali' olan [/COLOR][COLOR=green]herkes tasdik eder ki[/COLOR][COLOR=black]; [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][U][COLOR=red]ve havalisindeki[/COLOR][/U][/B][U][COLOR=black] Risale-i Nur şakirdlerinde fevkalâde bir [/COLOR][/U][U][COLOR=green]sadakat[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ve [/COLOR][/U][U][COLOR=green]sebat[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ve [/COLOR][/U][U][COLOR=green]uhuvvet[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ve [/COLOR][/U][U][COLOR=green]ihlas[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ve [/COLOR][/U][U][COLOR=green]kahramanlık[/COLOR][/U][U][COLOR=black] var ki; bu acib zamanda [/COLOR][/U][U][COLOR=navy]binler esbab-ı fesad ve ifsad içinde[/COLOR][/U][U][COLOR=black] [/COLOR][/U][U][COLOR=green]vahdetlerini[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ve [/COLOR][/U][U][COLOR=green]ittifaklarını[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ve [/COLOR][/U][U][COLOR=green]hizmette ciddiyetlerini muhafaza[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ediyorlar. Bu kadar fırtınalı hâdiseler içinde, Risale-i Nur'u [/COLOR][/U][U][COLOR=navy]muattal bırakmadınız[/COLOR][/U][U][COLOR=black], [/COLOR][/U][U][COLOR=green]söndürmediniz[/COLOR][/U][U][COLOR=black]; belki öyle [/COLOR][/U][U][COLOR=green]parlattırdınız[/COLOR][/U][U][COLOR=black] ki bizi de ışıklandırıp gayrete getirdiniz. [/COLOR][/U][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Kastamonu L.243)[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]İki asker, kemal-i sevinçle gayet dostane "Sen [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'lısın, bizim hemşehrimizsin." Ben de dedim: [/COLOR][COLOR=navy]"[B]Maaliftihar[/B][/COLOR][COLOR=black], [/COLOR][COLOR=green]her cihetle[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=red]lıyım.[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black], [/COLOR][COLOR=navy]taşıyla toprağıyla[/COLOR][COLOR=black] benim nazarımda [/COLOR][COLOR=green]mübarektir[/COLOR][COLOR=navy], [B]benim vatanımdır[/B][/COLOR][COLOR=black]. Ve [/COLOR][COLOR=green]herbiri [B]yüze mukabil[/B], yüzer ve binler [B]hakikî kardeşlerimin[/B][/COLOR][COLOR=black] meskat-ı re'sleridir." Evet bu havaliye gelen [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA'lılar[/COLOR][/B][COLOR=black] asker olsun başkalar olsun, ekseriyet-i mutlaka ile beni hemşehri biliyorlar. Hangisi benimle görüşüyor, "Sen [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'lı mısın?" Ben de diyorum: [/COLOR][B][COLOR=navy]Maaliftihar,[/COLOR][/B][COLOR=black] ben [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'lıyım. Ve [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'da o kadar hakikî kardeşlerim ve akariblerim var ki, meskat-ı re'sim olan [/COLOR][COLOR=green]Nurs Karyesine pek çok cihetlerle tercih ediyorum.[/COLOR][COLOR=black] Ve [/COLOR][B][COLOR=red]büyük ISPARTA'nın[/COLOR][/B][COLOR=black] bir küçük evlâdı hükmünde olan [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]Nahiyemize[/COLOR][B][COLOR=red], büyük ISPARTA'nın[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=navy]bir tek köyünü[/COLOR][COLOR=green] tercih ediyorum[/COLOR][COLOR=black]. O kadar hâlis, kahraman kardeşleri bana veren [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=navy]taşı da, toprağı[/COLOR][COLOR=black] da, [/COLOR][COLOR=green]bana ve belki Anadolu'ya[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=navy]mübarek [/COLOR][COLOR=black]olmuş. [/COLOR][B][U][COLOR=green]İnşâallah hem Anadolu'ya, hem Âlem-i İslâm'a neşrettikleri nur tohumları birer rahmete mazhar olur, sünbül verir. Hem gıda, hem ziya, hem deva olup; manevî galâ ve veba ve zulmü ve zulmeti dağıtır.[/COLOR][/U][/B][/FONT][COLOR=fuchsia][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][FONT=Times New Roman][COLOR=fuchsia](Kastamonu Lâhikası 254)[/COLOR][B][U][COLOR=green][/COLOR][/U][/B][/FONT] [COLOR=fuchsia][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=fuchsia][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=navy]Denizli,[/COLOR][COLOR=black] nazarımızda [/COLOR][COLOR=green]ikinci[/COLOR][COLOR=black] bir [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] hükmüne geçtiği gibi, hapishanesini dahi bir Medrese-i Nuriye manasında biliyoruz[/COLOR][COLOR=fuchsia].[/COLOR][/FONT][I][COLOR=fuchsia][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/I][COLOR=fuchsia][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][COLOR=fuchsia][FONT=Times New Roman](Emirdağ Lâhikası-1 59)[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Kastamonu Vilayetindeki kardeşlerimiz, [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'[/COLOR][B][COLOR=red]lılara[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]ihlas ve tesanüdde benzemeye [/COLOR][B][COLOR=navy]mecburdurlar. [/COLOR][/B][COLOR=navy] [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ L.I.80)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Bir zaman [/COLOR][COLOR=green]Küçük[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] namını alan ve her yerden ziyade, geçen mes'elemizde hapis musibetini çeken [/COLOR][COLOR=green]İnebolu ve civarı [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-1 89)[/COLOR][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [COLOR=red][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [I][COLOR=red][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/I] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] medresesindeki [/COLOR][COLOR=green]tesanüdünüz[/COLOR][COLOR=black]; hem Risale-i Nur'u, hem şakirdlerini, hem bu memleketin [/COLOR][B][COLOR=green]yüzünü ak etmiş[/COLOR][/B][COLOR=black]. Ve her tarafta Risale-i Nur'a çalıştıran ehemmiyetli...[/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-1 108)[/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Asıl fikir sahibi, sizler ve Risale-i Nur'un [/COLOR][COLOR=green]has şakirdleri[/COLOR][COLOR=black] ve [/COLOR][COLOR=green]müdakkik naşirleri[/COLOR][COLOR=black] [U]meşveretle, [/U][/COLOR][U][COLOR=green]hususan[/COLOR][/U][U][COLOR=black] [/COLOR][/U][B][U][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/U][/B][U][COLOR=red]dakiler[/COLOR][/U][U][COLOR=black] [/COLOR][/U][U][COLOR=green]ile[/COLOR][/U][U][COLOR=black], maslahat ne ise yaparsınız.[/COLOR][/U][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-1 109) [/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=red][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Perde altındaki düşmanımız münafıklar, şimdiye kadar yaptıkları gibi, adliyeyi ve siyaset ve idareyi zahirî dinsizliğe âlet edip, bize hücumları akîm kaldığı; ve Risale-i Nur'un fütuhatına menfaati olan eski plânlarını bırakıp, daha [/COLOR][B][COLOR=navy]münafıkane[/COLOR][/B][COLOR=green] [/COLOR][COLOR=black]ve şeytanı da hayrette bırakacak bir plân çevirdiklerine dair buralarda emareleri göründü. O plânların [/COLOR][COLOR=green]en mühim[/COLOR][COLOR=black] bir esası; [/COLOR][COLOR=green]has, sebatkâr kardeşlerimizi [/COLOR][COLOR=navy]soğutmak[/COLOR][COLOR=green], fütur vermek, mümkün ise Risale-i Nur'dan [/COLOR][COLOR=navy]vazgeçirmektir.[/COLOR][COLOR=black] Bu noktada o kadar acib yalanları ve desiseleri istimal ediyorlar ki, [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ve havalisi[/COLOR][/B][B][COLOR=navy], gül ve nur fabrikasının[/COLOR][/B][B][COLOR=red] [/COLOR][/B][B][COLOR=green]kahraman şakirdleri gibi, [/COLOR][/B][B][COLOR=navy]çelik ve demir gibi[/COLOR][/B][B][COLOR=green] bir sebat ve sadakat ve metanet lâzım ki [/COLOR][/B][B][COLOR=red]dayanabilsin[/COLOR][/B][B][COLOR=fuchsia]. [/COLOR][/B][COLOR=fuchsia] (Emirdağ Lâhikası-1 125)[/COLOR][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Hayatım müddetince [/COLOR][B][COLOR=navy]ona[/COLOR][/B][COLOR=green] yakın[/COLOR][COLOR=black] olmak [/COLOR][COLOR=green]bütün canımla istedim[/COLOR][COLOR=black] ve [/COLOR][B][COLOR=green]vefattan sonra [/COLOR][/B][B][COLOR=navy]onların mezaristanında [/COLOR][/B][B][COLOR=green]defnolmamı[/COLOR][/B][COLOR=black] arzuladım. Birden ihtar edildi ki: "Gerçi [/COLOR][COLOR=navy]Medreset-üz Zehra'nın merkezi[/COLOR][COLOR=black] olan [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][U][COLOR=green]vilayetinde maddeten bulunmak çok cihetle [/COLOR][/U][B][U][COLOR=navy]faideli, saadetlidir[/COLOR][/U][/B][COLOR=black]; fakat Nur'un mesleği ve Nurcuların meşrebi cihetiyle daima berabersiniz. Zaman ve mekân, perde olamazlar. Şarkta, garbda, şimalde, cenubda, dünyada, berzahta bulunsanız, manen bir mecliste beraber sayılırsınız. Onların manevî yardımları daima birbirine oluyor ve sana da gelir." diye beni teskin etti. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-1 170)[/COLOR][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black]'nın acib yangınında musibetzedelerin elemlerine ben cidden iştirak ediyorum. Çünki müteaddid vecihle ben [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA'lı olduğum[/COLOR][/B][COLOR=green] gibi; o [B]mübarek şehir[/B], [/COLOR][COLOR=navy]taşıyla toprağıyla[/COLOR][COLOR=green] nazarımda çok ehemmiyeti var ve [/COLOR][B][COLOR=navy]Nurların Câmi-ül Ezher'i[/COLOR][/B][COLOR=green] ve Medreset-üz Zehra'sının merkezi hükmündedir[/COLOR][COLOR=fuchsia]. (Emirdağ Lâhikası-1 175)[/COLOR][COLOR=red][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=green][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=green]Nurları [/COLOR][B][COLOR=navy]himay[/COLOR][/B][COLOR=navy]e[/COLOR][COLOR=black] etmeye, [/COLOR][COLOR=green]her yerden ziyade[/COLOR][COLOR=black] Nurların menbaı ve medresesi olan [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=navy]borçludur[/COLOR][/B][COLOR=green] ve [B]vazifesidir[/B][/COLOR][COLOR=black]. Ve sefahetlere karşı [/COLOR][B][COLOR=green]şeair-i İslâmiyeyi[/COLOR][/B][COLOR=black] muhafaza etmekle [/COLOR][B][COLOR=navy]mükelleftir.[/COLOR][/B][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [FONT=Times New Roman][COLOR=red] [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-1 175) [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]İnşâallah [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] nasıl Nurların medresesi olmuş, başka vilayetlere de ders veriyor, inşâallah [/COLOR][B][COLOR=navy]şeair-i İslâmiyede[/COLOR][/B][COLOR=green] de birinci hüsn-ü misal[/COLOR][COLOR=black] ve nümune-i imtisal olacak. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-1 191)[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [FONT=Times New Roman][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] Vilayetini merhum [/COLOR][B][COLOR=red]Hâfız Mustafa'nın[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][COLOR=green]vefatıyla[/COLOR][COLOR=black] ta'ziye ile [/COLOR][B][COLOR=red]Hâfız Mustafa'yı[/COLOR][/B][COLOR=green] [B]tam[/B] [B]vazifesini yapmasıyla[/B] [/COLOR][B][COLOR=navy]yirmi senede[/COLOR][/B][COLOR=green] [B]ikinci bir Hâfız Ali[/B] olarak [/COLOR][B][COLOR=navy]yirmi seneden beri[/COLOR][/B][COLOR=navy] [/COLOR][B][COLOR=green]usanmadan,[/COLOR][/B][COLOR=green] [/COLOR][B][COLOR=navy]sarsılmadan[/COLOR][/B][COLOR=green] [B]Nurların neşrine[/B] çalışmasını, bütün ruh u canımızla tebrik,[/COLOR][COLOR=black] hem onu, hem [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] Vilayetini, hem Medreset-üz Zehra'yı tebrik ediyoruz. Hakikaten bu [/COLOR][B][COLOR=navy]merhum kahraman kardeşimiz[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=green]aynen[/COLOR][/B][COLOR=green] [/COLOR][B][COLOR=navy]Hâfız Ali[/COLOR][/B][COLOR=green] gibi vazifesini bitirdi[/COLOR][COLOR=navy]; [B]âlem-i nura[/B][/COLOR][COLOR=green] ve berzaha [/COLOR][B][COLOR=navy]Hâfız Ali ve Hasan Feyzi[/COLOR][/B][COLOR=green] gibi [B]kardeşlerinin yanına[/B] gitti.[/COLOR][COLOR=black] Cenab-ı Hak Risale-i Nur'un hurufatı adedince onun defter-i hasenatına hayırlar yazsın ve ruhuna rahmet eylesin, âmîn![/COLOR][COLOR=fuchsia] (Emirdağ Lâhikası-2 12)[/COLOR][COLOR=black][/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [I][COLOR=red][FONT=Arial] [/FONT][/COLOR][/I] [FONT=Times New Roman][COLOR=black]Benim [/COLOR][COLOR=green]son hayatımı[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] [/COLOR][B][COLOR=navy]havalisinde[/COLOR][/B][COLOR=black] geçirmek [/COLOR][COLOR=green]büyük bir arzumdur[/COLOR][COLOR=black]. Ve Nur Efesinin dediği gibi demiştim: "[/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black], [/COLOR][B][COLOR=navy]taşıyla toprağıyla[/COLOR][/B][COLOR=black] benim için [/COLOR][B][COLOR=green]mübarektir.[/COLOR][/B][COLOR=black] Hattâ yirmibeş seneden beri beni işkence ile tazib eden eski hükûmete kalben ne vakit hiddet etmişsem, hiçbir zaman [/COLOR][B][COLOR=red]ISPARTA[/COLOR][/B][COLOR=black] hükûmetine hiddet etmeyip [/COLOR][B][COLOR=green]o mübarek vatandaki[/COLOR][/B][COLOR=green] hükûmetin hatırı[/COLOR][COLOR=black] için ötekileri de unutuyordum. [/COLOR][COLOR=fuchsia](Emirdağ Lâhikası-2 20)[/COLOR][COLOR=black] [/COLOR][/FONT] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Bu mübarek [/FONT][/COLOR][B][COLOR=red][FONT=Times New Roman]ISPARTA[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman] dahi âlem-i İslâm nazarında [/FONT][/COLOR][B][COLOR=navy][FONT=Times New Roman]Mısır Câmi-ül Ezher'i[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman] ve eski [/FONT][/COLOR][B][COLOR=green][FONT=Times New Roman]Şam-ı Şerif mübarekiyetine [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=black][FONT=Times New Roman]mazhar olduğundan [/FONT][/COLOR][COLOR=fuchsia][FONT=Times New Roman](Emirdağ Lâhikası-2 203[/FONT][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Cemaati
Risale-i Nur ve Nur Cemaati
ısparta ve şakirdleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…