ABDULLAH4
Forum Yöneticisi
Helena Rubinstein, unutulması güç bir Yahudi idi. Gerçi İsrail’de yaşamıyordu, ama Yahudi ırkına, kültürüne toz kondurmazdı. Sadece kendi ırkı için yaşadı, öldü. 90 yaşının üstündeyken Avustralya’da bir gazeteci ile aralarında geçen konuşma şöyle:
“Bayan Rubinstein. Kadınları süslemek, güzelleştirmek için yetmiş yıldır yüzlerce kozmetik üretiyorsunuz. Dünya güzellik piyasası sizin elinizde. Bunca krem, allık, pudra, losyon ve müstahzarın sahibisiniz. Doğru söyleyin, bu yaşınıza kadar hangilerini kullandınız?”
Cevaba dikkat: “Hiçbirini…”
Gazeteci, şaşkınlık ve dehşet içindedir:
“Anlamadım efendim. Hiçbirini mi dediniz?”
“Evet, hiçbirini…”
“Niye ama?..”
“Çünkü kozmetiğin faydasına inanmam.”
“Peki ama, o halde yetmiş yıldır niçin imal ediyor ve dünyanın dört bir yanına pazarlıyorsunuz?”
Bu cevaba da dikkat:
“İsrail devleti için.
Durun şimdi.biraz nefes alın.
Türkiye bütçesinin,bütçelerinin kat be kat üzerindeki gelir,İsrail devleti ne sunuluyor.
İsrail de yaşamayan ve oraya hiç uğramayan biri tarafından.
Kıssa ne kadar dehşet verici ve hisse ne türlü yakıcı.
Bu yorulmak bilmeyen inat ve inanç önünde ancak hayret edilir ve saygı duyulur.
Tevrat ta denir ki:
-bir gün İsrailoğulları simsiyah kuşlara binip,çok uzaklardan vatanlarına dönecekler.
Peki bunda ne var?demeyin.
1949 yılında Amerika Yahudileri filolar halinde aylarca İsrail e göç ettiler.Bütün uçaklar çok çok öncelerden siyaha boyanmıştı
alinti
Onlar inandigina hizmet ediyor ya biz...?
“Bayan Rubinstein. Kadınları süslemek, güzelleştirmek için yetmiş yıldır yüzlerce kozmetik üretiyorsunuz. Dünya güzellik piyasası sizin elinizde. Bunca krem, allık, pudra, losyon ve müstahzarın sahibisiniz. Doğru söyleyin, bu yaşınıza kadar hangilerini kullandınız?”
Cevaba dikkat: “Hiçbirini…”
Gazeteci, şaşkınlık ve dehşet içindedir:
“Anlamadım efendim. Hiçbirini mi dediniz?”
“Evet, hiçbirini…”
“Niye ama?..”
“Çünkü kozmetiğin faydasına inanmam.”
“Peki ama, o halde yetmiş yıldır niçin imal ediyor ve dünyanın dört bir yanına pazarlıyorsunuz?”
Bu cevaba da dikkat:
“İsrail devleti için.
Durun şimdi.biraz nefes alın.
Türkiye bütçesinin,bütçelerinin kat be kat üzerindeki gelir,İsrail devleti ne sunuluyor.
İsrail de yaşamayan ve oraya hiç uğramayan biri tarafından.
Kıssa ne kadar dehşet verici ve hisse ne türlü yakıcı.
Bu yorulmak bilmeyen inat ve inanç önünde ancak hayret edilir ve saygı duyulur.
Tevrat ta denir ki:
-bir gün İsrailoğulları simsiyah kuşlara binip,çok uzaklardan vatanlarına dönecekler.
Peki bunda ne var?demeyin.
1949 yılında Amerika Yahudileri filolar halinde aylarca İsrail e göç ettiler.Bütün uçaklar çok çok öncelerden siyaha boyanmıştı
alinti
Onlar inandigina hizmet ediyor ya biz...?