Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Işte allah aşıklarının hali..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="kýzýl lale" data-source="post: 260629" data-attributes="member: 1016385"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Anlatildigina göre adamin biri bir köle satin alir. Köle efendisine der ki. «efendim, aramizda su üç sart bulunacak. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">1 — Vakit geldiginde farz namazlari kilmama engel olmayacaksin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">2 — Gündüz bana ne is buyurursan buyur, geceleri bana is vermeyeceksin. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">3 — Evinde bana, benden baska hiç kimsenin giremeyecegi bir oda ayiracaksin.» </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Adam köleye «bu sartlarini kabul ediyorum, kalk evleri gez, kendine kendin bir oda seç» der. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Evleri dolasan köle orada yikik bir ev bulunca «burayi seçtim» der. Adam «oglum, neden yikik bir ev seçtin» der. Köle «efendim. Allah (C.C.) ile birlikte olunca yikintilarin bakimli bahçe gibi oldugunu bilmiyor musunuz» der. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Köle gündüzleri efendisine hizmet eder, geceleri Allah (C.C.)'ina ibadete ayirirdi. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Bu böyle devam edip giderken bir gece efendi evi gezmeye çikar, kölenin kapisi önüne varinca odayi apaydinlik içinde ve köleyi de secdeye kapanmis görür, basindan asagi yerle gök arasina asilmis bir kandil göz kamastirici bir isik saçmaktadir. Köle Allah (C.C.)'ina su sözlerle yalvarip seslenmektedir. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">«Allah'im! Efendimin hakkini omuzlanma yükledin, ben de ona gündüzleri hizmet ediyorum. Eger böyle olmasaydi, gece-gün-düzlü sirf sana ibadet ederek geçirirdim. Beni mazur gör, ya Rabb'i.» </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Köle secdeye kapanmis böyle dua ederken efendisi ondan gözlerini ayirmiyor, nihayet tanyeri agarir, kandil geri alinir ve odanin tavani geriye kapanir. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Adam geri döner, varip olup bitenleri karisina anlatir. Ertesi gece olunca bu sefer karisinin elinden tutarak odanin kapisi önüne ikisi gelirler. Köle yine secdeye kapanmistir, kandil yine basindan asagi sarkmistir. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Kari-koca kapinin önünde dikilip gözyaslari içinde köleye bakarlar. Sonunda yine gün agarir. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Bunun üzerine efendi köleyi çagirarak ona der ki, «sen Allah (C.C.) rizasi için azadsin, böylelikle kendini artik tamamen kendisine mazeret beyan ettiginin (Allah (C.C.)'in) ibadetine verebilesin.» </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Köle ellerini havaya kaldirarak su beyti söyler: </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Ey sir sahibi! Artik o sir açiga çikti. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Halim baskalarina malûm olduktan sonra artik yasamak istemiyorum. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Sonra Allah (C.C.)'a söyle yalvarir: </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">«Allah'im! Senden ölüm istiyorum» Duasi biter bitmez derhal yere düser ve ölür. </span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px"></span></span></strong></p><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 10px">Iste salihlerin. Allah (C.C.) asiklarinin ve O'nun rizasi pesinde kosanlarin hali! </span></span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kýzýl lale, post: 260629, member: 1016385"] [B][FONT=Verdana][SIZE=2]Anlatildigina göre adamin biri bir köle satin alir. Köle efendisine der ki. «efendim, aramizda su üç sart bulunacak. 1 — Vakit geldiginde farz namazlari kilmama engel olmayacaksin. 2 — Gündüz bana ne is buyurursan buyur, geceleri bana is vermeyeceksin. 3 — Evinde bana, benden baska hiç kimsenin giremeyecegi bir oda ayiracaksin.» Adam köleye «bu sartlarini kabul ediyorum, kalk evleri gez, kendine kendin bir oda seç» der. Evleri dolasan köle orada yikik bir ev bulunca «burayi seçtim» der. Adam «oglum, neden yikik bir ev seçtin» der. Köle «efendim. Allah (C.C.) ile birlikte olunca yikintilarin bakimli bahçe gibi oldugunu bilmiyor musunuz» der. Köle gündüzleri efendisine hizmet eder, geceleri Allah (C.C.)'ina ibadete ayirirdi. Bu böyle devam edip giderken bir gece efendi evi gezmeye çikar, kölenin kapisi önüne varinca odayi apaydinlik içinde ve köleyi de secdeye kapanmis görür, basindan asagi yerle gök arasina asilmis bir kandil göz kamastirici bir isik saçmaktadir. Köle Allah (C.C.)'ina su sözlerle yalvarip seslenmektedir. «Allah'im! Efendimin hakkini omuzlanma yükledin, ben de ona gündüzleri hizmet ediyorum. Eger böyle olmasaydi, gece-gün-düzlü sirf sana ibadet ederek geçirirdim. Beni mazur gör, ya Rabb'i.» Köle secdeye kapanmis böyle dua ederken efendisi ondan gözlerini ayirmiyor, nihayet tanyeri agarir, kandil geri alinir ve odanin tavani geriye kapanir. Adam geri döner, varip olup bitenleri karisina anlatir. Ertesi gece olunca bu sefer karisinin elinden tutarak odanin kapisi önüne ikisi gelirler. Köle yine secdeye kapanmistir, kandil yine basindan asagi sarkmistir. Kari-koca kapinin önünde dikilip gözyaslari içinde köleye bakarlar. Sonunda yine gün agarir. Bunun üzerine efendi köleyi çagirarak ona der ki, «sen Allah (C.C.) rizasi için azadsin, böylelikle kendini artik tamamen kendisine mazeret beyan ettiginin (Allah (C.C.)'in) ibadetine verebilesin.» Köle ellerini havaya kaldirarak su beyti söyler: Ey sir sahibi! Artik o sir açiga çikti. Halim baskalarina malûm olduktan sonra artik yasamak istemiyorum. Sonra Allah (C.C.)'a söyle yalvarir: «Allah'im! Senden ölüm istiyorum» Duasi biter bitmez derhal yere düser ve ölür. Iste salihlerin. Allah (C.C.) asiklarinin ve O'nun rizasi pesinde kosanlarin hali! [/SIZE][/FONT][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
İslama Göre Hayat
Işte allah aşıklarının hali..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…