Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Dini Gün ve Geceler
İşte size o eski Ramazan fıkralarından bir demet!
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ukbaa" data-source="post: 151037" data-attributes="member: 15165"><p><strong><em><span style="font-family: 'Times New Roman'"><span style="font-size: 15px">Rüyasında Hz. Cebrail’i elinde Hak dostlarının isimlerinin yazılı olduğu defterle gören İbrahim sorar: ‘Bak bakalım benim ismim de yazılı mı Hak dostlarının listesinde?’ der.</span></span></em></strong></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Hz. Cebrail, ‘Hayır der, senin ismin Hak dostlarının listesinde yazılı değil. Ama bir aşağıdaki defter olan Hak dostlarını sevenlerin listesinde yazılı!. Hak dostları içinde yok senin adın.’ İbrahim hemen teklifini yapar:</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">- Madem Hak dostlarının içinde değil de, Hak dostlarını sevenlerin içinde benim adım. Öyle ise Peygamberimiz (sas) “Kişi sevdiğiyle beraberdir.” buyurdu. Çabuk benim adımı da sevdiğim Hak dostlarının yanına yazın. Peygamberimiz’in emrini yerine getirin!’ Cebrail aynen uygular. İbrahim’in ismi de sevenler listesinden alınır, sevdiklerinin yanına yazılır. Böylece sevdiği Hak dostlarıyla birlikte olur.</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Öyle ise biz de kendimizi bir kontrol edelim mi?. Hak dostlarını seviyor muyuz? Seviyorsak sevdiklerimizle birlikte olacak, onların yanında yer alacağız inşaallah. Yeter ki hep Hak dostlarını seviyor olalım..</span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">***</span></span></strong></em></p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İbrahim yemesiyle, giymesiyle, çevreye karşı davranışıyla çok mütevazı bir hayat yaşardı. Bundan da hiç sıkılmaz, aksine evliyaların hayatıdır, diyerek mutluluk duyardı. Kendisine bir gün şöyle sordular: Nasıl sabrediyorsun bu mütevazı hayata?.. Şu mantıklı açıklamayı yaptı İbrahim:</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">-Her şey küçük başlar, zamanla büyür. Fakat sıkıntılar ise tam aksine; büyük başlar, zamanla küçülür.</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Onun için ben baştan sıkıntılı mütevazı hayatın zorluğunu göze alarak başladım, bu zorluğun zamanla küçüldüğünü gördüm, normal hayat haline geldiğini anladım. İbrahim şöyle devam eder: İsterseniz siz de deneyin. Önce zorlanacaksınız, sonra ise alışarak mütevazı hayattan hep mutluluk duyacaksınız. Enbiyanın, evliyanın hayatıdır çünkü...</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">İşte size, ‘Nerde o eski Ramazanlar!’ dedirten geçmiş Ramazan nüktelerinden bir demet..</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">Ne dersiniz, her biri bir kitap kadar bilgi vermekte, bir mürşit kadar da yol göstermekte midir?</span></span></strong></em></p><p> </p><p><em><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Times New Roman'">AHMED ŞAHİN - ZAMAN</span></span></strong></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ukbaa, post: 151037, member: 15165"] [B][I][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Rüyasında Hz. Cebrail’i elinde Hak dostlarının isimlerinin yazılı olduğu defterle gören İbrahim sorar: ‘Bak bakalım benim ismim de yazılı mı Hak dostlarının listesinde?’ der.[/SIZE][/FONT][/I][/B] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Hz. Cebrail, ‘Hayır der, senin ismin Hak dostlarının listesinde yazılı değil. Ama bir aşağıdaki defter olan Hak dostlarını sevenlerin listesinde yazılı!. Hak dostları içinde yok senin adın.’ İbrahim hemen teklifini yapar:[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]- Madem Hak dostlarının içinde değil de, Hak dostlarını sevenlerin içinde benim adım. Öyle ise Peygamberimiz (sas) “Kişi sevdiğiyle beraberdir.” buyurdu. Çabuk benim adımı da sevdiğim Hak dostlarının yanına yazın. Peygamberimiz’in emrini yerine getirin!’ Cebrail aynen uygular. İbrahim’in ismi de sevenler listesinden alınır, sevdiklerinin yanına yazılır. Böylece sevdiği Hak dostlarıyla birlikte olur.[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Öyle ise biz de kendimizi bir kontrol edelim mi?. Hak dostlarını seviyor muyuz? Seviyorsak sevdiklerimizle birlikte olacak, onların yanında yer alacağız inşaallah. Yeter ki hep Hak dostlarını seviyor olalım..[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]***[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]İbrahim yemesiyle, giymesiyle, çevreye karşı davranışıyla çok mütevazı bir hayat yaşardı. Bundan da hiç sıkılmaz, aksine evliyaların hayatıdır, diyerek mutluluk duyardı. Kendisine bir gün şöyle sordular: Nasıl sabrediyorsun bu mütevazı hayata?.. Şu mantıklı açıklamayı yaptı İbrahim:[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]-Her şey küçük başlar, zamanla büyür. Fakat sıkıntılar ise tam aksine; büyük başlar, zamanla küçülür.[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Onun için ben baştan sıkıntılı mütevazı hayatın zorluğunu göze alarak başladım, bu zorluğun zamanla küçüldüğünü gördüm, normal hayat haline geldiğini anladım. İbrahim şöyle devam eder: İsterseniz siz de deneyin. Önce zorlanacaksınız, sonra ise alışarak mütevazı hayattan hep mutluluk duyacaksınız. Enbiyanın, evliyanın hayatıdır çünkü...[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]İşte size, ‘Nerde o eski Ramazanlar!’ dedirten geçmiş Ramazan nüktelerinden bir demet..[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]Ne dersiniz, her biri bir kitap kadar bilgi vermekte, bir mürşit kadar da yol göstermekte midir?[/FONT][/SIZE][/B][/I] [I][B][SIZE=4][FONT=Times New Roman]AHMED ŞAHİN - ZAMAN[/FONT][/SIZE][/B][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Site Yönetimi ve Forum Duyuruları
Dini Gün ve Geceler
İşte size o eski Ramazan fıkralarından bir demet!
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…