Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
İster misin, Ben Baban Olayım, Ayşe de Annen...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 260364" data-attributes="member: 15919"><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>Bir bayram sabahı camiden evine dönmektedir. Sokakta bayramlıklarını giyinmiş, oynayan çocuklar görür. Fakat bir tanesinin durumu dikkatini çeker. Kenarda oturmuş, kirli ve eski elbiseler içinde diğerlerini seyretmektedir. Hz. Muhammed (asv) yanına yaklaşır...</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>"Oğlum, sen niçin arkadaşlarına katılmıyorsun?" der.</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>Çocuk hüzünlü, cevap verir...</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>"Ey Allah'ın Elçisi! Ben yetimim..." Hz. Muhammed (asv) için bu kadarı yeterlidir... Çocuğu elinden tutar, evine götürür. Orada yetim yıkanır, yeni elbiseler giydirilir, yedirilir, cebine para konur, sevindirilir... Sonra Hz. Muhammed (asv) onun yüzünü avuçları içine alarak,</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>"Benim baban, Ayşe'nin annen, Hasan'la Hüseyin'in de kardeşlerin olmasını ister misin?"</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>"Evet, ey Allah'ın Elçisi evet"...</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>Sevinç içinde ok gibi fırlayan çocuk, diğerlerinin arasına karışmıştır. Bu hızlı değişimi merak eden arkadaşları sorar:</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>"Ne oldu sana böyle?.."</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>Yetim cevaplandırır:</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong>"Allah'ın Elçisi babam, Ayşe annem, Hasan'la Hüseyin de kardeşlerim oldu..."</strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span></p><p><span style="color: #b22222"><strong></strong></span><span style="color: #000080">{Gerçeğe Doğru, c.I, VII/34}</span></p><p><span style="color: #000080"></span></p><p><span style="color: #000080"><a href="http://www.resullullah.org" target="_blank">www.resullullah.org</a> sitesinden..</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 260364, member: 15919"] [COLOR=#b22222][B] Bir bayram sabahı camiden evine dönmektedir. Sokakta bayramlıklarını giyinmiş, oynayan çocuklar görür. Fakat bir tanesinin durumu dikkatini çeker. Kenarda oturmuş, kirli ve eski elbiseler içinde diğerlerini seyretmektedir. Hz. Muhammed (asv) yanına yaklaşır... "Oğlum, sen niçin arkadaşlarına katılmıyorsun?" der. Çocuk hüzünlü, cevap verir... "Ey Allah'ın Elçisi! Ben yetimim..." Hz. Muhammed (asv) için bu kadarı yeterlidir... Çocuğu elinden tutar, evine götürür. Orada yetim yıkanır, yeni elbiseler giydirilir, yedirilir, cebine para konur, sevindirilir... Sonra Hz. Muhammed (asv) onun yüzünü avuçları içine alarak, "Benim baban, Ayşe'nin annen, Hasan'la Hüseyin'in de kardeşlerin olmasını ister misin?" "Evet, ey Allah'ın Elçisi evet"... Sevinç içinde ok gibi fırlayan çocuk, diğerlerinin arasına karışmıştır. Bu hızlı değişimi merak eden arkadaşları sorar: "Ne oldu sana böyle?.." Yetim cevaplandırır: "Allah'ın Elçisi babam, Ayşe annem, Hasan'la Hüseyin de kardeşlerim oldu..." [/B][/COLOR][COLOR=#000080]{Gerçeğe Doğru, c.I, VII/34} [URL="http://www.resullullah.org"]www.resullullah.org[/URL] sitesinden..[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
İster misin, Ben Baban Olayım, Ayşe de Annen...
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…