rabbinsadikkulu
New member
bu konu çok önemli.
yazıcılar grubundan bir kardeşimle konuştum. onların mustafa sungur ve bekir berk le ilgili itirazları olduğunu farkettim. (itirazlarını burada dillendiremem)
ben
"Farzdan evvel farz, ilimdir.
Farz içinde farz, ihlastır.
Farzlar içinde en önemli farz, ittihad-ı islamdır.
şimdi ittihad-ı islam zamanıdır. bir olalım, birlik olalım."
demiştim. ancak burada tüm türkiye yi ve tüm islam alemini kastedmiştim.
şimdi bu sözümü değiştiriyorum. itthadın önce nur dairesinde tesis edilmesi gerekir. nur dairesinde ittihad sağlanmazsa, islam aleminde birlik sağlayalım diye yola çıkmak boşa kürek sallamaya benzer.
bütün abilerin bir araya gelmesi ve ihtilafları gidermesi gerekmektedir. zaten mezar kapısının eşiğine kadar geldiler. onlara hak vaki olursa bunu halletmek öok daha zor olacaktır. muhterem abilerimizin bunu yapmaları bence çok önemlidir.
ittihad-ı islam önce nur dairesinden başlamalıdır. vesselam.
yazıcılar grubundan bir kardeşimle konuştum. onların mustafa sungur ve bekir berk le ilgili itirazları olduğunu farkettim. (itirazlarını burada dillendiremem)
ben
"Farzdan evvel farz, ilimdir.
Farz içinde farz, ihlastır.
Farzlar içinde en önemli farz, ittihad-ı islamdır.
şimdi ittihad-ı islam zamanıdır. bir olalım, birlik olalım."
demiştim. ancak burada tüm türkiye yi ve tüm islam alemini kastedmiştim.
şimdi bu sözümü değiştiriyorum. itthadın önce nur dairesinde tesis edilmesi gerekir. nur dairesinde ittihad sağlanmazsa, islam aleminde birlik sağlayalım diye yola çıkmak boşa kürek sallamaya benzer.
bütün abilerin bir araya gelmesi ve ihtilafları gidermesi gerekmektedir. zaten mezar kapısının eşiğine kadar geldiler. onlara hak vaki olursa bunu halletmek öok daha zor olacaktır. muhterem abilerimizin bunu yapmaları bence çok önemlidir.
ittihad-ı islam önce nur dairesinden başlamalıdır. vesselam.