Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
İyiliğine şahitlik etmek
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="uður1" data-source="post: 277933" data-attributes="member: 1016557"><p> <table style='width: 100%'><tr><td><p style="text-align: center"><p style="text-align: center"><strong><span style="color: white">[FONT=&quot]İyiliğine şahitlik etmek[/FONT]</span></strong></p> </p> </td></tr><tr><td></td></tr><tr><td><strong><span style="color: navy">[FONT=&quot] [/FONT]</span></strong><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Sual:[/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot] Kırk Müslüman, kötü bir kimse için, iyi diye şahitlik yapsa, Allah’ın, o kötü kimseyi affettiği doğru mudur?[/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]CEVAP[/FONT]</span></strong><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot]Evet, o mümin, kötü olsa da, şahitler bu iyidir derse, Allahü teâlâ onları mahcup etmez, onun kötü işlerini bildiği hâlde, sırf Müslümanların iyi demesinden dolayı affeder. O hâlde, iyi arkadaşlarımızı çoğaltmalı ve iyilerle beraber olmaya çalışmalı! Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:[/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot](İyiliğine dört Müslümanın şahitlik ettiği mümini Allahü teâlâ Cennete koyar.)[/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot] [Buhari][/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot](Bir Müslümanın iyi olduğuna dört komşusu şahitlik ederse, Allahü teâlâ, “Ben sizin şahitliğinizi kabul ettim. Onun bilmediğiniz [/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot][kötü] <strong>şeylerini de affettim” buyurur.)</strong> [Ebu Ya’la][/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot](Bir müminin cenazesinde, kırk Müslüman bulunursa, Allahü teâlâ o kırk kişiyi bu Müslümana şefaatçi kılar.)[/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot] [Müslim][/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot](Kırk kişi bir cemaattir. Bir ölüye dua ederlerse Allahü teâlâ, o ölüyü affeder.) [/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot][Buhari][/FONT]</span><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot]İmam-ı Şafii hazretleri de, <strong>(Kırk Müslümanın içinde evliya bir zat bulunur. Evliyanın duası makbuldür) </strong>buyuruyor. İyilerin arasındaki kötü de kurtulur. Bir hadis-i şerif meali:[/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot](Melekler, Allah’ı ananlarla karşılaşır. Allahü teâlâ meleklere, [/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]“Şahit olun, bunları affettim”<strong> buyurur. Melekler, </strong>“İçlerinde başka bir iş için gelen kötü biri var. Onu da mı affettin yâ Rabbi?”<strong> derler. Allah, </strong>“Evet, onu da affettim. İyilerle beraber olan kötü olmaz”<strong> buyurur.) </strong>[Buhari, Müslim][/FONT]</span><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot]Muhammed Masum hazretleri de buyuruyor ki: Allahü teâlânın sevgili kullarını tanıyıp sevenler, her ne kadar pervasız ve gerekli edeplerden uzak olsalar da, azizdir. <strong>(1/88)</strong>[/FONT]</span><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot]İyilerin arasına giren birçok ajanın hidayete kavuştuğu çok işitilmiştir. Allahü teâlâ bir topluluğu affedince, içlerindeki kötüleri ayırmaz, onları da affeder. Bir hadis-i şerifte, <strong>(Allahü teâlâ, bir topluluğa rahmet edince, içindeki kötü olanı ayırmaktan hayâ eder) </strong>buyurulmuştur.<strong> (</strong>Ebu-ş-şeyh)[/FONT]</span><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot] [/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Kiracı[/FONT]</span></strong><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Sual: [/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Kiracı, evin bahçesindeki meyveleri yiyebilir mi?[/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]CEVAP[/FONT]</span></strong><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot]Ev sahibinin izni varsa yer. Ağacı dikenden izin almak gerekir.[/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot] [/FONT]</span></strong><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Emanet para[/FONT]</span></strong><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Sual: [/FONT]</span></strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]Emanet bırakılan parayı kullanarak, para kazanmak haram olur mu?[/FONT]</span><br /> <strong><span style="color: navy">[FONT=&quot]CEVAP[/FONT]</span></strong><br /> <span style="color: navy">[FONT=&quot]Evet, haram olur.[/FONT]</span><span style="color: navy">[FONT=&quot][/FONT]</span><br /> [FONT=&quot] [/FONT]<br /> </td></tr></table></blockquote><p></p>
[QUOTE="uður1, post: 277933, member: 1016557"] [TABLE] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][CENTER][CENTER][B][COLOR=white][FONT="]İyiliğine şahitlik etmek[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=white][/COLOR][/CENTER][/CENTER][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][/TD] [/TR] [TR] [TD="width: 100%, colspan: 2"][B][COLOR=navy][FONT="] [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=navy][FONT="]Sual:[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="] Kırk Müslüman, kötü bir kimse için, iyi diye şahitlik yapsa, Allah’ın, o kötü kimseyi affettiği doğru mudur?[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="]CEVAP[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=navy][FONT="]Evet, o mümin, kötü olsa da, şahitler bu iyidir derse, Allahü teâlâ onları mahcup etmez, onun kötü işlerini bildiği hâlde, sırf Müslümanların iyi demesinden dolayı affeder. O hâlde, iyi arkadaşlarımızı çoğaltmalı ve iyilerle beraber olmaya çalışmalı! Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="](İyiliğine dört Müslümanın şahitlik ettiği mümini Allahü teâlâ Cennete koyar.)[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="] [Buhari][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="](Bir Müslümanın iyi olduğuna dört komşusu şahitlik ederse, Allahü teâlâ, “Ben sizin şahitliğinizi kabul ettim. Onun bilmediğiniz [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="][kötü] [B]şeylerini de affettim” buyurur.)[/B] [Ebu Ya’la][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="](Bir müminin cenazesinde, kırk Müslüman bulunursa, Allahü teâlâ o kırk kişiyi bu Müslümana şefaatçi kılar.)[/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="] [Müslim][/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="](Kırk kişi bir cemaattir. Bir ölüye dua ederlerse Allahü teâlâ, o ölüyü affeder.) [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="][Buhari][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT="]İmam-ı Şafii hazretleri de, [B](Kırk Müslümanın içinde evliya bir zat bulunur. Evliyanın duası makbuldür) [/B]buyuruyor. İyilerin arasındaki kötü de kurtulur. Bir hadis-i şerif meali:[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="](Melekler, Allah’ı ananlarla karşılaşır. Allahü teâlâ meleklere, [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="]“Şahit olun, bunları affettim”[B] buyurur. Melekler, [/B]“İçlerinde başka bir iş için gelen kötü biri var. Onu da mı affettin yâ Rabbi?”[B] derler. Allah, [/B]“Evet, onu da affettim. İyilerle beraber olan kötü olmaz”[B] buyurur.) [/B][Buhari, Müslim][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT="]Muhammed Masum hazretleri de buyuruyor ki: Allahü teâlânın sevgili kullarını tanıyıp sevenler, her ne kadar pervasız ve gerekli edeplerden uzak olsalar da, azizdir. [B](1/88)[/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT="]İyilerin arasına giren birçok ajanın hidayete kavuştuğu çok işitilmiştir. Allahü teâlâ bir topluluğu affedince, içlerindeki kötüleri ayırmaz, onları da affeder. Bir hadis-i şerifte, [B](Allahü teâlâ, bir topluluğa rahmet edince, içindeki kötü olanı ayırmaktan hayâ eder) [/B]buyurulmuştur.[B] ([/B]Ebu-ş-şeyh)[/FONT][/COLOR] [COLOR=navy][FONT="] [/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="]Kiracı[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=navy][FONT="]Sual: [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="]Kiracı, evin bahçesindeki meyveleri yiyebilir mi?[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="]CEVAP[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=navy][FONT="]Ev sahibinin izni varsa yer. Ağacı dikenden izin almak gerekir.[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="] [/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=navy][FONT="]Emanet para[/FONT][/COLOR][/B] [B][COLOR=navy][FONT="]Sual: [/FONT][/COLOR][/B][COLOR=navy][FONT="]Emanet bırakılan parayı kullanarak, para kazanmak haram olur mu?[/FONT][/COLOR] [B][COLOR=navy][FONT="]CEVAP[/FONT][/COLOR][/B] [COLOR=navy][FONT="]Evet, haram olur.[/FONT][/COLOR][COLOR=navy][FONT="][/FONT][/COLOR] [FONT="] [/FONT] [/TD] [/TR] [/TABLE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Sizin Köşeniz
İyiliğine şahitlik etmek
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…