Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kadir Gecesi Üzerine Hadis-i Şerifler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="genc_kalem" data-source="post: 155844" data-attributes="member: 15919"><p><strong><span style="color: red"><span style="font-size: 22px">EL-LU'LUU VE'L-MERCAN</span></span></strong></p><p><strong><span style="color: red"></span></strong></p><p><strong><span style="color: red"><span style="font-family: 'Verdana'"><span style="font-size: 15px">(Buharî ve Müslim'in ittifak ettikleri Hadis'ler)</span></span></span></strong></p><p> </p><p><span style="color: red"><strong>İbn Ömer (r.a.) şöyle nakletmiştir:</strong></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Sahabelerden bazı kimselere, rüyalarında, Kadir gecesinin, (Ramazan'ın) son yedi günü içinde olduğu gösterildi. Resulüllah (a.s.) onlara: "Görüyorum ki rüyalarınız Ramazanın son yedi günü hakkında biribirine uygun düşmüştür. Artık kim Kadir gecesini aramaya kalkışırsa, onu Ramazan'ın son yedisinde arasın" buyurmuştur.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong></strong><span style="color: blue">Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1985</span></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"></span></span></span></p><p><span style="color: red"><strong>Ebu Saîd Hudrî (r.a.) şöyle anlatır:</strong></span></p><p><span style="color: red"><strong></strong></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Resulüllah (a.s.) Mescitte Ramazan ayının ortasındaki on günde itikâf ediyordu. Yirminci gece dolup Peygamber yirmi birinci geceyi karşılayacağı zaman eve dönerdi. Kendisi ile beraber itikâf edenler de dönerlerdi. Sonra kendisi bir ayda ikamet etti de, bu ayda iken, içinde evine dönmekte olduğu o gecede de itikâf etti. Muteakiben halka bir hutbe irat ederek Allah'ın dilediği bazı şeyleri onlara şöyle emretti: "Ben şu on günde itikâf ediyordum. Sonra bana şu son on günde itikâf etmem zahir oldu. Benimle beraber itikâf etmiş olan, kendi itikâf yerinde gecelesin. Ben, bu geceyi muhakkak görmüştüm, fakat o bana unutturuldu. Siz onu (Kadir gecesi) son ondaki her tek gecede arayın. Ben kendimi bir su ve bir çamur içinde secde ederken gördüm." Ebu Saîd Hudrî sözlerine devamla: Biz yirmi birinci gecede yağmura tutulduk. Hatta Mescidin çatısı Resulüllah'ın namaz kıldığı yere aktı. Ben, sabah namazından dönerken Resulüllah'a baktığımda, yüzü yağmur çamur içerisinde idi.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong></strong></span></span></span><span style="color: blue">Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1993</span></p><p></p><p><span style="color: red"><strong>Hz. Aişe'nin (r.ah.) naklettiğine göre:</strong></span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong>Resulüllah (a.s.): "Kadir gecesini Ramazanın son on günü içinde arayınız" buyurmuştur.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Book Antiqua'"><span style="font-size: 12px"><span style="color: teal"><strong></strong></span></span></span><span style="color: blue">Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1998</span></p><p> </p><p><span style="color: red"><strong><em>Geceniz Mübarek olsun.</em></strong></span></p><p> </p><p><span style="color: blue"><span style="color: red"><strong><em>Selam ve Dua ile..</em></strong></span></span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue"></span></p><p><span style="color: blue"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="genc_kalem, post: 155844, member: 15919"] [B][COLOR=red][SIZE=6]EL-LU'LUU VE'L-MERCAN[/SIZE] [FONT=Verdana][SIZE=4](Buharî ve Müslim'in ittifak ettikleri Hadis'ler)[/SIZE][/FONT][/COLOR][/B] [B][SIZE=4][COLOR=#ff0000][/COLOR][/SIZE][/B] [COLOR=red][B]İbn Ömer (r.a.) şöyle nakletmiştir:[/B][/COLOR] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]Sahabelerden bazı kimselere, rüyalarında, Kadir gecesinin, (Ramazan'ın) son yedi günü içinde olduğu gösterildi. Resulüllah (a.s.) onlara: "Görüyorum ki rüyalarınız Ramazanın son yedi günü hakkında biribirine uygun düşmüştür. Artık kim Kadir gecesini aramaya kalkışırsa, onu Ramazan'ın son yedisinde arasın" buyurmuştur. [/B][COLOR=blue]Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1985[/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/FONT] [COLOR=red][B]Ebu Saîd Hudrî (r.a.) şöyle anlatır: [/B][/COLOR] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]Resulüllah (a.s.) Mescitte Ramazan ayının ortasındaki on günde itikâf ediyordu. Yirminci gece dolup Peygamber yirmi birinci geceyi karşılayacağı zaman eve dönerdi. Kendisi ile beraber itikâf edenler de dönerlerdi. Sonra kendisi bir ayda ikamet etti de, bu ayda iken, içinde evine dönmekte olduğu o gecede de itikâf etti. Muteakiben halka bir hutbe irat ederek Allah'ın dilediği bazı şeyleri onlara şöyle emretti: "Ben şu on günde itikâf ediyordum. Sonra bana şu son on günde itikâf etmem zahir oldu. Benimle beraber itikâf etmiş olan, kendi itikâf yerinde gecelesin. Ben, bu geceyi muhakkak görmüştüm, fakat o bana unutturuldu. Siz onu (Kadir gecesi) son ondaki her tek gecede arayın. Ben kendimi bir su ve bir çamur içinde secde ederken gördüm." Ebu Saîd Hudrî sözlerine devamla: Biz yirmi birinci gecede yağmura tutulduk. Hatta Mescidin çatısı Resulüllah'ın namaz kıldığı yere aktı. Ben, sabah namazından dönerken Resulüllah'a baktığımda, yüzü yağmur çamur içerisinde idi. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=blue]Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1993[/COLOR] [COLOR=red][B]Hz. Aişe'nin (r.ah.) naklettiğine göre:[/B][/COLOR] [FONT=Book Antiqua][SIZE=3][COLOR=teal][B]Resulüllah (a.s.): "Kadir gecesini Ramazanın son on günü içinde arayınız" buyurmuştur. [/B][/COLOR][/SIZE][/FONT][COLOR=blue]Sahih-i Müslim'deki hadis numarası: 1998[/COLOR] [COLOR=blue][/COLOR] [COLOR=red][B][I]Geceniz Mübarek olsun.[/I][/B][/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=red][B][/B][/COLOR][/COLOR] [COLOR=blue][COLOR=red][B][I]Selam ve Dua ile..[/I][/B][/COLOR] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
İslamiyet
Resûlüllah (Aleyhisselatü Vesselam)
Hadis-i Şerif ve Hadis-i Kudsi
Kadir Gecesi Üzerine Hadis-i Şerifler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…