Konuya cevap cer

Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz

Hikmet: "Nereden geliyorsunuz? Nereye gidiyorsunuz? Bu dünyada işiniz nedir? Reisiniz kimdir?

Bu suale, beni adem(ADEM OĞULLARI) namına, emsali olan(BENZERİ) büyük peygamberler gibi, Muhammed-i Arabi Aleyhissalatü Vesselam, nev-i beşere(BÜTÜN İNSANLARA) vekaleten karşısına çıkarak şöyle cevapta bulundu:

"Ey hikmet! Bu gördüğün insanlar, Sultan-ı Ezelinin kudretiyle, yokluk karanlıklarından, ziyadar varlık alemine çıkarılan mahluklardır.

Sultan-ı Ezeli, bütün mevcudatı içinde biz insanları seçmiş ve emanet-i kübrayı(BÜYÜK EMANETİ-30.SÖZE BAKILABİLİR ENE BAHSİ)) bize vermiştir.

Biz, haşir yoluyla saadet-i ebediyeye(EBEDİ SAADETE,CENNET HAYATINA) müteveccihen(YÖNELMİŞ OLARAK-GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPARAK) hareket etmekteyiz. Dünyadaki işimiz de, o saadet-i ebediye yollarını temin etmekle re'sü'l-malımız(SERMAYEMİZ ,ANAPARAMIZ YANİ EBEDİ SAADETİ KAZANMAK İÇİN BİZE VERİLEN SERMAYE) olan istidatlarımızı (KABİLİYETLERİMİZİ) nemalandırmaktır(OLGUNLAŞTIRIP KEMALAT ARŞINA ÇIKMAKLA HAKİKİ MÜMİN OLMAKTIR).

Ve şu azim insan kervanına, bundan sonra Sultan-ı Ezeliden risalet(PEYGAMBERLİK) vazifesiyle gelip riyaset eden(REİSLİK EDEN) benim. İşte o Sultan-ı Ezelinin risalet beratı olarak bana verdiği Kur'an-ı Azimüşşan elimdedir. Şüphen varsa al, oku!"

İŞARETÜL İCAZ KİTABINDAN BAŞ TARAFINDA VAR.

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)