Normal
Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) OkuyoruzÜstad Hazretleri Peygamberimizin peygamberlik delilleri noktasında şu cümlelere işaret etmiş.''hâtiflerin meşhur beşâratı ve kâhinlerin mütevâtir şehâdâtı''Bu cümleleri okuyan bir kardeşimin sorularını size de yöneltiyorum. Sizin de cevaplarınızı bekliyorum. S-1= Kahinlerin gelecek hakkında verdiği bilgilere itimad edilmez , geleceği mutlak anlamda bilen Allahtır diyorsunuz ,sizin Üstadınız bu konuda kahinleri delil gösterip davasını isbatlamaya çalışıyor . Bu çelişki değil mi ? S-2= Hatifler kimlerdir? hatifler eğer melekler ise cüz i iradeleri olmayan melekler nasıl gaybdan haber verebilir ?
Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz
Üstad Hazretleri Peygamberimizin peygamberlik delilleri noktasında şu cümlelere işaret etmiş.
''hâtiflerin meşhur beşâratı ve kâhinlerin mütevâtir şehâdâtı''
Bu cümleleri okuyan bir kardeşimin sorularını size de yöneltiyorum. Sizin de cevaplarınızı bekliyorum.
S-1= Kahinlerin gelecek hakkında verdiği bilgilere itimad edilmez , geleceği mutlak anlamda bilen Allahtır diyorsunuz ,
sizin Üstadınız bu konuda kahinleri delil gösterip davasını isbatlamaya çalışıyor . Bu çelişki değil mi ?
S-2= Hatifler kimlerdir? hatifler eğer melekler ise cüz i iradeleri olmayan melekler nasıl gaybdan haber verebilir ?