Konuya cevap cer

Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz



 

Üstad bu bahsi 19. mektub On altıncı işarette açıklıyor..

 

Onuncusu: Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm dünyaya geldikten sonra, bahusus veladet gecesinde, yıldızların düşmesinin çoğalmasıdır ki; şu hâdise Onbeşinci Söz'de kat'iyen bürhanlarıyla isbat ettiğimiz üzere; şu yıldızların sukutu, şeyatîn ve cinlerin gaybî haberlerden kesilmesine alâmet ve işarettir. 

 

İşte mâdem Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm vahiy ile dünyaya çıktı; elbette yarım yamalak ve yalanlar ile karışık, kâhinlerin ve gaibden haber verenlerin ve cinlerin ihbaratına sed çekmek lâzımdır ki, vahye bir şüphe îras etmesinler ve vahye benzemesin. 

 

Evet bi'setten evvel kâhinlik çoktu. Kur'an nâzil olduktan sonra onlara hâtime çekti. Hattâ çok kâhinler îmana geldiler. Çünki daha cinler taifesinden olan muhbirlerini bulamadılar. Demek Kur'an hâtime çekmişti. 

 

De ki: Göklerde ve yerde gaybı Allah’tan başka bilen yoktur. [Neml 65, Hücurat 18]

Evet gaybı yalnız Allah bilir. Hatifler gaybilikten çıkmış ama daha insanlara malum olmamış hadiselerden haber verebilirler. Çünkü cinler yaratılış itibariyle insanlar gibi kesif değil. İnsanlar için gayb olan hadiseler onlar için gayb olmayabilir. Yani insanlardan önce öğrenebilirler. Şunu da belirtmek gerekir ki cinlerde insanlar gibi imtihanda. Onlarında yalan yanlış haber getirmesi muhtemel. Peygamber Efendimiz’in peygamberliğinden önce hatif denilen cinlerin semavattan haber çaldıkları 28. Lem’a’nın 28. nüktesinde anlatılıyor. Tafsilatlı bilgi için oraya başvurabilirsiniz. Peygamberlik indirildikten sonra vahye şüphe gelmemesi için bu haberler tamamen kesiliyor. Hatta muhbirlerini bulamayan kahinlerden iman edenler oldu.


Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Üst