Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="akna" data-source="post: 247459" data-attributes="member: 1004668"><p><strong>Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz</strong></p><p></p><p><strong>mahbub-u kulub yani kalplerin sevgilisi</strong></p><p> </p><p>o kadar sevmişler ki</p><p>"Anam babam sana feda olsun ya Rasulallah" cümlesi aslında açıkça gösteriyor</p><p> </p><p><em>yakınlarda dinlemiştim </em></p><p><em>bir gün Efendimiz asm Hz Cabir'e (ra) gidip akşama ashabıyla geleceklerini haber veriyor </em></p><p><em>Hz Cabir o kadar seviniyor ki hemen hanımına gidip müjdeyi veriyor</em></p><p><em>hanımı "Efendimiz asm hanemizi şereflendirecek" diye çok seviniyor ve hazırlık yapmaya başlıyor </em></p><p><em>evlerinde hiçbirşeyleri yok</em></p><p><em>bir tane hayvanları var ve belkide geçim kaynakları </em></p><p><em>onu kesip ikram etmeye karar veriyorlar</em></p><p><em>hanımı hayvanı pişirirken, hayvanın nasıl kesildiğini gören çocuklar ellerine bıçağı alıyor ve </em></p><p><em>büyük çocuk aynı şekilde kardeşini kesiyor, küçük orada ölüyor</em></p><p><em>bahçede evladının bedenini gören anne düşünüyor</em></p><p><em>"şimdi ben bunu beye söylesem üzülür, akşam Rasulullaha hissettirir en iyisi söylemeyeyim" diyor</em></p><p><em>çocuğu sarıp bir odaya kaldırmaya karar veriyor</em></p><p><em>vefat eden çocuğu ile ilgilenirken </em></p><p><em>büyük çocuk elindeki bıçağın üzerine düşüyor ve döndüğünde onun da cansız bedeni ile karşılaşıyor</em></p><p><em>aynı şekilde onuda sarıp diğerinin yanına götürüyor</em></p><p> </p><p><em>Efendimiz asm'a o kadar çok muhabbeti var ki </em></p><p><em>en ufak bir huzursuzluk rahatsızlık duysun istemiyor </em></p><p> </p><p><em>akşam oluyor, tabii yolda Cebrail As Efendimiz asm'a olanları anlatıyor</em></p><p><em>Hz Cabir (ra) ile birlikte eve teşrif ediyorlar</em></p><p><em>sofraya oturuyorlar, Efendimiz asm çocukları soruyor</em></p><p><em>Hz Cabir'de gidip hanımına soruyor</em></p><p><em>hanımı diyor ki: "rahatsızlık vermesinler diye yan odaya aldım"</em></p><p><em>gidip aynen aktarıyor</em></p><p><em>biraz sonra Efendimiz asm "çocukları da getir yesinler, yanımızda otursunlar" buyuruyor</em></p><p><em>Hz Cabir hanımına gidip Efendimiz asm'ın tekrar tekrar sorduğunu söyleyince, hanımı olanları anlatıyor</em></p><p><em>"olurda sen üzülürsün, Rasulullaha hissettirirsin diye demedim" diyor</em></p><p><em>Hz Cabir "İyi düşünmüşsün, ben gidip çocukların yattığını söyleyeyim" diyor </em></p><p><em>Efendimiz asm aldığı cevaba mukabil "Beni çocukların yanlarına götür" buyuruyor </em></p><p><em>içeri giriyor, dua ediyor ve çocuklar kalkıyor Allahın izni ile</em></p><p><em>ikisinin de elinden tutmuş odadan çıkarıyor çocukları</em></p><p> </p><p> </p><p>dinleyince çok etkilenmiştim</p><p>bu nasıl bir muhabbet</p><p>evlatlarından, nefslerinden öte sevmişler her zaman </p><p>olması gerektiği gibi </p><p>Rabbim cc bizlerede öyle muhabbet edebilmeyi nasip etsin inşaallah</p><p>çünkü <em>Kişi sevdiği ile beraberdir</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="akna, post: 247459, member: 1004668"] [b]Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz[/b] [B]mahbub-u kulub yani kalplerin sevgilisi[/B] o kadar sevmişler ki "Anam babam sana feda olsun ya Rasulallah" cümlesi aslında açıkça gösteriyor [I]yakınlarda dinlemiştim [/I] [I]bir gün Efendimiz asm Hz Cabir'e (ra) gidip akşama ashabıyla geleceklerini haber veriyor [/I] [I]Hz Cabir o kadar seviniyor ki hemen hanımına gidip müjdeyi veriyor[/I] [I]hanımı "Efendimiz asm hanemizi şereflendirecek" diye çok seviniyor ve hazırlık yapmaya başlıyor [/I] [I]evlerinde hiçbirşeyleri yok[/I] [I]bir tane hayvanları var ve belkide geçim kaynakları [/I] [I]onu kesip ikram etmeye karar veriyorlar[/I] [I]hanımı hayvanı pişirirken, hayvanın nasıl kesildiğini gören çocuklar ellerine bıçağı alıyor ve [/I] [I]büyük çocuk aynı şekilde kardeşini kesiyor, küçük orada ölüyor[/I] [I]bahçede evladının bedenini gören anne düşünüyor[/I] [I]"şimdi ben bunu beye söylesem üzülür, akşam Rasulullaha hissettirir en iyisi söylemeyeyim" diyor[/I] [I]çocuğu sarıp bir odaya kaldırmaya karar veriyor[/I] [I]vefat eden çocuğu ile ilgilenirken [/I] [I]büyük çocuk elindeki bıçağın üzerine düşüyor ve döndüğünde onun da cansız bedeni ile karşılaşıyor[/I] [I]aynı şekilde onuda sarıp diğerinin yanına götürüyor[/I] [I]Efendimiz asm'a o kadar çok muhabbeti var ki [/I] [I]en ufak bir huzursuzluk rahatsızlık duysun istemiyor [/I] [I]akşam oluyor, tabii yolda Cebrail As Efendimiz asm'a olanları anlatıyor[/I] [I]Hz Cabir (ra) ile birlikte eve teşrif ediyorlar[/I] [I]sofraya oturuyorlar, Efendimiz asm çocukları soruyor[/I] [I]Hz Cabir'de gidip hanımına soruyor[/I] [I]hanımı diyor ki: "rahatsızlık vermesinler diye yan odaya aldım"[/I] [I]gidip aynen aktarıyor[/I] [I]biraz sonra Efendimiz asm "çocukları da getir yesinler, yanımızda otursunlar" buyuruyor[/I] [I]Hz Cabir hanımına gidip Efendimiz asm'ın tekrar tekrar sorduğunu söyleyince, hanımı olanları anlatıyor[/I] [I]"olurda sen üzülürsün, Rasulullaha hissettirirsin diye demedim" diyor[/I] [I]Hz Cabir "İyi düşünmüşsün, ben gidip çocukların yattığını söyleyeyim" diyor [/I] [I]Efendimiz asm aldığı cevaba mukabil "Beni çocukların yanlarına götür" buyuruyor [/I] [I]içeri giriyor, dua ediyor ve çocuklar kalkıyor Allahın izni ile[/I] [I]ikisinin de elinden tutmuş odadan çıkarıyor çocukları[/I] dinleyince çok etkilenmiştim bu nasıl bir muhabbet evlatlarından, nefslerinden öte sevmişler her zaman olması gerektiği gibi Rabbim cc bizlerede öyle muhabbet edebilmeyi nasip etsin inşaallah çünkü [I]Kişi sevdiği ile beraberdir[/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…