Konuya cevap cer

Cevap: Risale Analizi: Kainatın Efendisini (asm) Okuyoruz

Efndimizim fetanetinin ayri bir buududa karsisina cikan her türlü problemleri hangi sahaya ait olursa olsun , gayet rahat ve usulünce cözmesidir ki buda risalet görevinin  yine apacik bir burhanidir .

Efendimiz de yine beseriyet yönüyle , yiyen icen, alisveris yapan insandir .Ancak  ALLAH c.c ayeti celilede buyurdugu gibi ; O asla hevasindan konusmaz . onun konustugu ancak kendisine yapilan vahiydir ( Necm suresi 2-3 ) dedigi bir insandir .

Abdullah bin Amr diyorki ;

Bana  Efendimizin agzindan cikan herseyi yaziyorsun ama oda bir beserdir .Yumusak oldugu anda olur öfkeli oldugu anda ,aru etmedigi seylerde söyleyebilir dediler . Bunun üzerine bende hadis yazmayi biraktim .Sonra Efendimizle karsilastigimda durumu haber verdim .

Buyurdularki ; Yaz nefsim elinde olan Allaha yemin ederim ki bu agizdan  haktan baska birsey cikmaz . (Ebu Davud, İlim, 3 )

Yine ne güzel bir örnektir ;  Mirac hadisesinden Efendimizin söyledigi herseyi kayitsiz ve sartsiz hic sorgulamadan o söylediyse dogru söylemistir diyerek sadakat ve sddikiyetini gösteren Ebu Bekir a.s dan  hatirlayabiliriz .

Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)