Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kalb Rûhun Ayıbını Görmez. Nasıl Görmez?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ademyakup" data-source="post: 240065" data-attributes="member: 1009927"><p><span style="color: navy">Evet bir el diğer ele rekabet etmez,noksanını tekmil eder vezifesine muavenet eder ve yükünü hafifleştirir.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Yine bir göz diğer gözü tenkid etmez.Ben çok görüyorum sen az görüyorsun münakaşasına girmez.Bir göz daha az görse bile diğer göz onun noksanını ikmâl etmeye çalışır.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Dilin kulağa i'tiraz etmemesini ise şöyle anlıyorum.Kulak her cihetten gelen bütün sesleri işitir.Dil kulağa sen niçin işitiyorsun diye çıkışmaz ve kulağın fıtrî işitme vazifesine karşı münakaşa vaziyeti takınmaz.Çünkü her bir aza ve cihazat-ı bedeniye fıtratları olan vazifelerini yapacak ve diğer her bir aza da o vazifelere itiraz etmeyecektir.Yoksa vücud-u insanın aza ve cihazatları fıtratlarının gereği olan farklı bir vazifeyi deruhte etmelerine karşı diğer aza ve cihazatlar tavır almaya ve münakaşa vaziyetini takınmaya başlarsa o vücud-u insaniye yaşayamaz ve fıtrat-ı insaniye sükut eder.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Bu manalara yakın bir mananın da " kalb rûhun ayıbını görmez" cümlesinde olması gerekiyor diye düşünüyorum.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Ruh ayıp mı işliyor ki kalb o ayıbı görmüyor?</span></p><p><span style="color: navy">(abdulbaki abi)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ademyakup, post: 240065, member: 1009927"] [COLOR=navy]Evet bir el diğer ele rekabet etmez,noksanını tekmil eder vezifesine muavenet eder ve yükünü hafifleştirir. Yine bir göz diğer gözü tenkid etmez.Ben çok görüyorum sen az görüyorsun münakaşasına girmez.Bir göz daha az görse bile diğer göz onun noksanını ikmâl etmeye çalışır. Dilin kulağa i'tiraz etmemesini ise şöyle anlıyorum.Kulak her cihetten gelen bütün sesleri işitir.Dil kulağa sen niçin işitiyorsun diye çıkışmaz ve kulağın fıtrî işitme vazifesine karşı münakaşa vaziyeti takınmaz.Çünkü her bir aza ve cihazat-ı bedeniye fıtratları olan vazifelerini yapacak ve diğer her bir aza da o vazifelere itiraz etmeyecektir.Yoksa vücud-u insanın aza ve cihazatları fıtratlarının gereği olan farklı bir vazifeyi deruhte etmelerine karşı diğer aza ve cihazatlar tavır almaya ve münakaşa vaziyetini takınmaya başlarsa o vücud-u insaniye yaşayamaz ve fıtrat-ı insaniye sükut eder. Bu manalara yakın bir mananın da " kalb rûhun ayıbını görmez" cümlesinde olması gerekiyor diye düşünüyorum. Ruh ayıp mı işliyor ki kalb o ayıbı görmüyor? (abdulbaki abi)[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kalb Rûhun Ayıbını Görmez. Nasıl Görmez?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…