Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kalb Rûhun Ayıbını Görmez. Nasıl Görmez?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ademyakup" data-source="post: 240071" data-attributes="member: 1009927"><p><span style="color: navy">Aziz ve çok kıymetli gayûr kardeşlerim,</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Öncelikle tefekkürlerinizden çok istifade ettiğimiz söylemek istiyorum.Hakikaten Risâle-i Nûr eserlerinin kelime ve kavramları çok derin manalar ve tefekkürler taşıyor.Bunu her geçen gün daha fazla hissediyor ve yaşıyoruz.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Risâle-i Nûr eserleri bu son asrın Kur'an dersleri ve Kur'anın mucize-i maneviyesi olması sırrıylar Kur'anın belagatından izler ve dersler taşıyor düşüncesindeyim.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Hem ahirzamanda her şey ulûm ve fünuna döküleceğinden elbetteki bütün hükümlerini ulûm ve fenne tasdik ettiren Kur'an hükmedecek ve rüçhaniyetini her zamanki gibi gösterecektir.</span></p><p><span style="color: navy"><span style="color: black"></span></span></p><p><span style="color: navy"><span style="color: black">"Elbette nev-i beşer âhir vakitte ulûm ve fünuna dökülecektir, bütün kuvvetini ilimden alacaktır. Hüküm ve kuvvet ise ilmin eline geçecektir."</span></span></p><p><span style="color: navy"><span style="color: black"></span></span></p><p><span style="color: navy"><span style="color: black">Hem o Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyan, cezâlet ve belâgat-i Kur'âniyeyi mükerreren ileri sürdüğünden, remzen anlattırıyor ki: "Ulûm ve fünunun en parlağı olan belâgat ve cezâlet, bütün envâıyla âhir zamanda en mergub bir suret alacaktır. Hattâ, insanlar kendi fikirlerini birbirlerine kabul ettirmek ve hükümlerini birbirine icra ettirmek için en keskin silâhını cezâlet-i beyandan ve en mukavemetsûz kuvvetini belâgat-i edâdan alacaktır."(Yirminci Söz)</span></span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Bu noktadan baktığımızda Risâle-i İhlâsdaki cümleyi daha derin manalarda düşünmek istedim ve mutlaka Üstad Bedîüzzamân israf-ı kelâm etmez diye düşünerek "kalb, ruhun ayıbını görmez" cümlesinden de bizlere bir hakikatein ucu gösteriliyor olmalıdır diye sizlerle paylaşmak istedim.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">"Kalb, ruhun ayıbını görmez" bir teşbih mi yoksa bir hakikatin ucu mu bunu düşünmeye devam ediyorum.İnanıyorum ki Risâle-i Nûrların satır aralarında bu manalrın şerh ve izahı vardır.</span></p><p><span style="color: navy"></span></p><p><span style="color: navy">Bizler "müteharrî-i hakikat bir Japondur" gibi hakikati araştırmaya devem edeceğiz inşâallah.</span></p><p><span style="color: navy">(abdulbaki)</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ademyakup, post: 240071, member: 1009927"] [COLOR=navy]Aziz ve çok kıymetli gayûr kardeşlerim, Öncelikle tefekkürlerinizden çok istifade ettiğimiz söylemek istiyorum.Hakikaten Risâle-i Nûr eserlerinin kelime ve kavramları çok derin manalar ve tefekkürler taşıyor.Bunu her geçen gün daha fazla hissediyor ve yaşıyoruz. Risâle-i Nûr eserleri bu son asrın Kur'an dersleri ve Kur'anın mucize-i maneviyesi olması sırrıylar Kur'anın belagatından izler ve dersler taşıyor düşüncesindeyim. Hem ahirzamanda her şey ulûm ve fünuna döküleceğinden elbetteki bütün hükümlerini ulûm ve fenne tasdik ettiren Kur'an hükmedecek ve rüçhaniyetini her zamanki gibi gösterecektir. [COLOR=black] "Elbette nev-i beşer âhir vakitte ulûm ve fünuna dökülecektir, bütün kuvvetini ilimden alacaktır. Hüküm ve kuvvet ise ilmin eline geçecektir." Hem o Kur'ân-ı Mu'cizü'l-Beyan, cezâlet ve belâgat-i Kur'âniyeyi mükerreren ileri sürdüğünden, remzen anlattırıyor ki: "Ulûm ve fünunun en parlağı olan belâgat ve cezâlet, bütün envâıyla âhir zamanda en mergub bir suret alacaktır. Hattâ, insanlar kendi fikirlerini birbirlerine kabul ettirmek ve hükümlerini birbirine icra ettirmek için en keskin silâhını cezâlet-i beyandan ve en mukavemetsûz kuvvetini belâgat-i edâdan alacaktır."(Yirminci Söz)[/COLOR] Bu noktadan baktığımızda Risâle-i İhlâsdaki cümleyi daha derin manalarda düşünmek istedim ve mutlaka Üstad Bedîüzzamân israf-ı kelâm etmez diye düşünerek "kalb, ruhun ayıbını görmez" cümlesinden de bizlere bir hakikatein ucu gösteriliyor olmalıdır diye sizlerle paylaşmak istedim. "Kalb, ruhun ayıbını görmez" bir teşbih mi yoksa bir hakikatin ucu mu bunu düşünmeye devam ediyorum.İnanıyorum ki Risâle-i Nûrların satır aralarında bu manalrın şerh ve izahı vardır. Bizler "müteharrî-i hakikat bir Japondur" gibi hakikati araştırmaya devem edeceğiz inşâallah. (abdulbaki)[/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Risale-i Nur Okuma ve Anlama
Risale-i Nur Okuyoruz
Kalb Rûhun Ayıbını Görmez. Nasıl Görmez?
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…