Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Kalbi Selim İsterler
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="faris" data-source="post: 391099" data-attributes="member: 1006387"><p>Bağdatlı Ruhi (Ölümü 1605)</p><p>Gazel şairin Divan’ında yer almaktadır. Metin:</p><p></p><p>Gazel</p><p></p><p>Sanma ey hace ki senden zer u sim isterler</p><p>"Yevme la yenfau"da "kalb-i selim" isterler</p><p></p><p>Berzah-i havf u recadan gece gor nakam ol</p><p>Dem-i ahirde ne ummid u ne bim isterler</p><p></p><p>Unutup bildigini arif isen nadan ol</p><p>Bezm-i vahdette ne ilm u ne alim isterler</p><p></p><p>Alem-i bi-meh u hursid u felekde her giz</p><p>Ne muhendis ne muneccim ne hakim isterler</p><p></p><p>Harem-i ma'niye biganeye yol vermezler</p><p>Asina-yi ezeli yar-i kadim isterler</p><p></p><p>Sakin-i dergeh-i teslim-i riza ol daim</p><p>Bermurad itmege hizmette mukim isterler</p><p></p><p>Dergeh-i fakra varip dirligini arz etme</p><p>Anda her giz ne sipahi ne zaim isterler</p><p></p><p>Asik ol serbet-i vasl ister isen kim asik</p><p>Caresiz derd arayip renc-i elim isterler</p><p></p><p>Ni'met-i zahire dilbeste olan gursineler</p><p>Muzd nan-pareye cennat-i naim isterler</p><p></p><p>Kible-i ma'niyi fehm eylemeyen kec-revler</p><p>Sehv ile secde edip ecr-i azim isterler</p><p></p><p>Ezber et kissa-i esrar-i dili ey Ruhi</p><p>Hazir ol bezm-i Ilahi'de nedim isterler</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="faris, post: 391099, member: 1006387"] Bağdatlı Ruhi (Ölümü 1605) Gazel şairin Divan’ında yer almaktadır. Metin: Gazel Sanma ey hace ki senden zer u sim isterler "Yevme la yenfau"da "kalb-i selim" isterler Berzah-i havf u recadan gece gor nakam ol Dem-i ahirde ne ummid u ne bim isterler Unutup bildigini arif isen nadan ol Bezm-i vahdette ne ilm u ne alim isterler Alem-i bi-meh u hursid u felekde her giz Ne muhendis ne muneccim ne hakim isterler Harem-i ma'niye biganeye yol vermezler Asina-yi ezeli yar-i kadim isterler Sakin-i dergeh-i teslim-i riza ol daim Bermurad itmege hizmette mukim isterler Dergeh-i fakra varip dirligini arz etme Anda her giz ne sipahi ne zaim isterler Asik ol serbet-i vasl ister isen kim asik Caresiz derd arayip renc-i elim isterler Ni'met-i zahire dilbeste olan gursineler Muzd nan-pareye cennat-i naim isterler Kible-i ma'niyi fehm eylemeyen kec-revler Sehv ile secde edip ecr-i azim isterler Ezber et kissa-i esrar-i dili ey Ruhi Hazir ol bezm-i Ilahi'de nedim isterler [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Eğitim ve Kültür
Kütüphane
Şiirler
Kalbi Selim İsterler
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…