Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Blog
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
"Kalbim İslâm’a Meyletti"
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ABDULLAH4" data-source="post: 370204" data-attributes="member: 1004566"><p><strong><span style="color: #8b0000">"Kalbim İslâm’a Meyletti"</span></strong></p><p><strong><span style="color: #8b0000"></span></strong></p><p><strong><span style="color: #8b0000"></span></strong>Hazret-i Ömer (radıyallahu anh), Müslüman olmadan önce Hz. Peygamber’e ve Müslümanlara karşı, insanların en katı davrananı idi. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, bir gün Dârü’l Erkam’da:</p><p></p><p>“<strong>Allah’ım! İslâm’ı şu iki adamdan Sana sevgili olanı ile aziz kıl: Ebu Cehil ve Ömer b. Hattab!</strong>” diyerek duâ etmişti.</p><p></p><p>“<strong>Onların Allah’a en sevgilisi olanı Hazret-i Ömer idi.</strong>” (Tirmizi, Menâkıb, 17/3681; İbn Hişam, I, 367)</p><p></p><p>Diğer bir rivâyete göre:</p><p></p><p>“<strong>Allah’ım İslam’ı, hassaten Ömer b. Hattab ile kuvvetlendir</strong>!" buyurmuştu. (İbn Mâce, Mukaddime, 11) </p><p></p><p></p><p>Hazret-i Ömer (radıyallahu anh) şöyle anlatır: </p><p></p><p>Müslüman olmadan evvel Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-‘i bulmak için evden çıktım. O, benden önce Mescid-i Haram’a gelmişti. Ben de varıp arkasında durdum. </p><p></p><p>Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Hâkka sûresini okumaya başladı. Kur’an’ın insicam ve âhengine hayran olmaya başladım. </p><p></p><p>Kendi kendime: </p><p></p><p>“-<em>Vallahi bu, Kureyşlilerin dediği gibi bir şâir galiba</em>” dedim. O sırada, Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, sûrenin: </p><p></p><p>“<strong>Gördüğünüz ve görmediğiniz şeylere yemin olsun ki hiç şüphesiz o, çok şerefli bir Resul’ün (Allah’tan aldığı) sözüdür! O, bir şâir sözü değildir. Siz ne de az inanıyorsunuz!</strong>” (el-Hâkka, 38-41) âyetlerini okudu. </p><p></p><p>Ben, yine kendi kendime: </p><p></p><p>“-<em>Galiba bu bir kâhindir! İçimden geçenleri anladı</em>” dedim. </p><p></p><p>Bu kez: </p><p></p><p>“<strong>O, bir kâhin sözü de değildir. Siz ne de az düşünüyorsunuz! O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir…</strong> (el-Hâkka,42-44)<em> diye sûrenin sonuna kadar okudu. O esnâda gönlüm yumuşadı ve İslâm kalbime iyice tesir etti</em>.” (Ahmed, I, 17; Heysemî, IX, 62) </p><p></p><p>Nihâyetinde Hazret-i Ömer (radıyallahu anh), kızkardeşi Fâtımâ’nın evinde okuduğu Tâhâ sûresinin ilk âyetleri ile kendinden geçti: </p><p></p><p>“<em>Bu sözler ne kadar güzel! Ne kadar değerli!</em>” diyerek Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in yanına gelip müslüman oldu. (İbn Hişam, I, 369-371) </p><p></p><p>İbn-i Abbâs (radıyallahu anh) der ki: </p><p></p><p>“Hazret-i Ömer Müslüman olduğu zaman, Cebrâil (aleyhisselâm) gelip: </p><p></p><p>-<em>Ey Muhammed! Semâ ehli Ömer’in müslüman olması sebebiyle birbirlerini müjdelediler’dedi</em>.” (İbn Mâce, Mukaddime 11/103)</p><p></p><p></p><p><a href="http://www.2g1d.com/" target="_blank"><strong>ikigunbirdegil.com</strong></a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ABDULLAH4, post: 370204, member: 1004566"] [B][COLOR=#8b0000]"Kalbim İslâm’a Meyletti" [/COLOR][/B]Hazret-i Ömer (radıyallahu anh), Müslüman olmadan önce Hz. Peygamber’e ve Müslümanlara karşı, insanların en katı davrananı idi. Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, bir gün Dârü’l Erkam’da: “[B]Allah’ım! İslâm’ı şu iki adamdan Sana sevgili olanı ile aziz kıl: Ebu Cehil ve Ömer b. Hattab![/B]” diyerek duâ etmişti. “[B]Onların Allah’a en sevgilisi olanı Hazret-i Ömer idi.[/B]” (Tirmizi, Menâkıb, 17/3681; İbn Hişam, I, 367) Diğer bir rivâyete göre: “[B]Allah’ım İslam’ı, hassaten Ömer b. Hattab ile kuvvetlendir[/B]!" buyurmuştu. (İbn Mâce, Mukaddime, 11) Hazret-i Ömer (radıyallahu anh) şöyle anlatır: Müslüman olmadan evvel Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem-‘i bulmak için evden çıktım. O, benden önce Mescid-i Haram’a gelmişti. Ben de varıp arkasında durdum. Rasûlullah -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Hâkka sûresini okumaya başladı. Kur’an’ın insicam ve âhengine hayran olmaya başladım. Kendi kendime: “-[I]Vallahi bu, Kureyşlilerin dediği gibi bir şâir galiba[/I]” dedim. O sırada, Allah Rasûlü -sallâllâhu aleyhi ve sellem-, sûrenin: “[B]Gördüğünüz ve görmediğiniz şeylere yemin olsun ki hiç şüphesiz o, çok şerefli bir Resul’ün (Allah’tan aldığı) sözüdür! O, bir şâir sözü değildir. Siz ne de az inanıyorsunuz![/B]” (el-Hâkka, 38-41) âyetlerini okudu. Ben, yine kendi kendime: “-[I]Galiba bu bir kâhindir! İçimden geçenleri anladı[/I]” dedim. Bu kez: “[B]O, bir kâhin sözü de değildir. Siz ne de az düşünüyorsunuz! O, âlemlerin Rabbi tarafından indirilmiştir…[/B] (el-Hâkka,42-44)[I] diye sûrenin sonuna kadar okudu. O esnâda gönlüm yumuşadı ve İslâm kalbime iyice tesir etti[/I].” (Ahmed, I, 17; Heysemî, IX, 62) Nihâyetinde Hazret-i Ömer (radıyallahu anh), kızkardeşi Fâtımâ’nın evinde okuduğu Tâhâ sûresinin ilk âyetleri ile kendinden geçti: “[I]Bu sözler ne kadar güzel! Ne kadar değerli![/I]” diyerek Rasûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz’in yanına gelip müslüman oldu. (İbn Hişam, I, 369-371) İbn-i Abbâs (radıyallahu anh) der ki: “Hazret-i Ömer Müslüman olduğu zaman, Cebrâil (aleyhisselâm) gelip: -[I]Ey Muhammed! Semâ ehli Ömer’in müslüman olması sebebiyle birbirlerini müjdelediler’dedi[/I].” (İbn Mâce, Mukaddime 11/103) [URL="http://www.2g1d.com/"][B]ikigunbirdegil.com[/B][/URL] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Peygamber Efendimiz a.s.v.'ın kabri nerededir? (Sadece şehir adını küçük harfler ile giriniz)
Cevap yaz
Forumlar
Tasavvuf
Nakşıbendi ve Nakşıbendilik
Sufinin Dünyası
"Kalbim İslâm’a Meyletti"
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Accept
Daha fazla bilgi edin.…