Kalbim ....

Kalbim ....

--------------------------------------------------------------------------------​

Kalbim, ele avuca sığmıyorsun ! Bir kararda tutamıyorum seni. Her an akordun bozuluyor neredeyse ... ​

Hiç olmazsa birkaç gün,hiç olmazsa birkaç saat istikrar bulamaz mısın ? ​

Beni benden alıp götürüyorsun kalbim . Beni aşinası olmadığım vadilere sürüklüyorsun. Senin peşinde şeş ciheti tavaf etmekten yoruldum. Seni bağlamak, seni zincire vurmak da istiyor değilim. Sen pusulamsın benim. Pusula nın prangaya vurulduğu nerede görülmüş? ​

Ah kalbim ne kadar hassas sın böyle! Arzın ta öbür ucunda bir yaprak kımıldasa sen de kımıldıyorsun. ​

İyi ki yol var kalpten kalbe. Dünyanın bir ucunda bir ehl-i dil sana selam gönderse, divan durup o selamı alıyorsun. Hayra da şerre de meyledebiliyorsun. Seni suçlayamam bu yüzden. Tabiatın bu. O ki senin tabiatın budur ey kalbim, sana bir önerim olacak: Sadıklarla beraber ol salihlerle beraber ol. Onlarla beraber ol ki sana da sirayet etsin haller i ... Onlarla beraber olmaya sabret ! "Dikkat edin !" buyurmuştu Alemlerin Efendisi.
"Dikkat edin, vücutta bir et parçası var ki, o iyi olursa bütün vücut iyi olur; o bozulursa bütün vücut bozulur; biliniz ki o et parçası kalptir."
Kalpler Allah'ın zikri ile tatmin olur. O'nunla senin arana girmek için sırada bekleyen o kadar çok şey varki şimdi ... İçinde yaşadığım uygarlık sadece bunun için inşa edilmiş; insanı kalbin den, kalbi rabbin den ayırmak üzere tasarlanmış. Biz seninle yepyeni ve kadim bir uygarlık inşa edelim ey kalbim! uygarlığımızın merkezinde sen ol. Senin merkezinde Alemlerin Rabbi olsun. ​

"Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım, Kalbimi dinin ve taatin üzere sabit kıl" Amin.​

​

alintidir